Finalistele Cupei României se stabilesc miercuri și joi. Timișoara, Astra, Voluntari și Craiova își dispută un loc în ultimul act.

ACS Poli – Astra Giurgiu (în tur 1-4)

Angrenați în trei competiții, bănățenii sunt deosebit de puternici în 2017 pe teren propriu, dovadă că nu au pierdut „acasă” în campionat din data de 5 noiembrie 2016. Timișoara luptă pentru salvarea de la retrogradare, este calificată deja în finala Cupei Ligii și încă în cărți pentru finala Cupei României, când joacă din nou sâmbătă. Toate bune și frumoase, dar de data asta nu s-ar putea mulțumi cu un egal sau cu o victorie la limită. Ca să se califice, ar trebui să facă scor cu o echipă mai bine cotată, cu talente precum Budescu sau Teixeira.

Astra mai are o singură luptă și aceea este în Cupă. În ciuda disensiunilor, Șumudică vrea să plece de la echipă în stil mare, câștigând încă un trofeu. Cu 4-1 în tur este ca și calificat în finală, dar precauția trebuie totuși să existe în rândul alb-negrilor. Fosta campioană a României a pierdut în noiembrie 2016 cu 0-2 la Timișoara, deci stadionul „Dan Păltinișanu” nu este neapărat un loc pe care Astra să triumfe.

Poli Timișoara – Astra Giurgiu: predicții și ponturi de pariuri

„Remontadele” sunt posibile, dar sunt și foarte rare. Chiar dacă nu ar renunța la niciun obiectiv, subțirimea lotului timișorean și epuizarea ar putea fi piedici insurmontabile, în condițiile în care o victorie la trei goluri diferență nu prea ține de realitatea curentă. Și apoi Ionuț Popa este un iubitor al proverbelor și povețelor din popor, deci probabil că știe ce se întâmplă când fugi în același timp după doi (sau chiar mai mulți) iepuri. Evident, nu spunem că Timișoara se va preda cu Astra, dar nici nu va muri pe teren pentru o calificare puțin probabilă.

Pariu Cotă
Victorie ACS Poli 5,90
Egal 3,90
Victorie Astra 1,54
Handicap Asiatic ACS Poli +1 1,81

FC Voluntari – CS U Craiova (în tur 1-0)

Odată cu numirea lui Claudiu Niculescu pe bancă, Voluntariul a înviat și a reușit să lege o serie fantastică de victorii. Dintr-o posibilă retrogradată, și-a asigurat în mare măsură prezența în viitorul sezon de Liga 1. Așa că acum vișiniii se pot concentra pe Cupa României, unde mai au un hop până în finală: să elimine Craiova.

Oltenii au pus și ei capăt unui campionat în care au avut un rol major în arbitrarea luptei la titlu. Craiova încă este în fierbere, pentru că antrenorul Gigi Mulțescu va pleca la finalul sezonului, jucătorii talentați au tot felul de oferte, iar fanii așteaptă mai mult de la echipă, după prestațiile fade din playout. Câștigarea Cupei ar hrăni orgoliul suporterilor și ar puncta bine de tot la CV-urile alb-albaștrilor, deci Ivan et co. au toate motivele să lupte până la ultimul fluier.

FC Voluntari – CS U Craiova: predicții și ponturi de pariuri

Două echipe spectaculoase și talentate ar trebui să producă un fotbal plăcut ochiului, cu destule realizări care se pot concretiza lejer și pe tabelă. De altfel, în ultimii ani Craiova a făcut meciuri de 5-0 sau 3-0 cu ilfovenii. Chiar dacă în tur s-a marcat un singur gol, Craiova trebuie să atace pentru a putea spera la o răsturnare de situație. Automat, terenul Voluntariului va fi puternic încercat de câțiva fotbaliști foarte tehnici și creativi, dar vor fi și spații de contraatac pentru gazde.

O cotă deosebit de interesantă de 4,80 ar putea fi că Florin Cernat înscrie un gol. Asta în condițiile în care mijlocașul, pe lângă reușitele din acțiune, este primul executant de penalty-uri, iar oltenii vor fi nevoiți să se expună unor contre tăioase care pot rezulta în lovituri de pedeapsă.

Pariu Cotă
Victorie Voluntari 3,50
Egal 3,20
Victorie CS U Craiova 2,10
Andrei Ivan să deschidă scorul 5,80
Florin Cernat să marcheze oricând 4,80

 

*Opiniile exprimate în acest articol aparțin redactorului, nu neapărat platformei NetBet.