Ultimii ani au însemnat multă zbatere, tensiune, presiune și agitație pentru sportul din Timișoara și din Arad. Dacă în anii 2000 ambele orașe de tradiție în fotbalul intern au avut prezențe memorabile în Liga I, construcțiile de atunci s-au năruit și ambele formații s-au trezit forțate să pornească de la zero. Sau din ligile de amatori. Proiectele lansate de fani pe modelul Barcelona au prins rapid contur și o țară întreagă s-a uitat cum echipe din sate uitate de lume găzduiau meciuri cu mii de fani în tribunele improvizate. ASU Poli și UTA au mers în paralel, au promovat aproape an de an și acum sunt ambele în Liga a II-a, ducând mai departe flacăra și pasiunea unui derby pe care nimic nu l-a putut stinge.

Dacă UTA a reușit să păstreze palmaresul care include 6 titluri de campioană în România, ASU Poli nu se consideră continuatoarea istorică a clubului FC Politehnica. În schimb, ASU Poli reprezintă pasiunea pură, reușind să coaguleze în jurul său ceea ce este mai important în sportul de performanță: suporterii.

Partida lor directă programată duminică seară la 19:00 vine să completeze o rivalitate de zeci de ani.

Derby-ul de duminică este cât se poate de interesant pentru că va avea impact direct în lupta la promovare. Pentru alb-violeți acest meci este lipsit de orice importanță sportivă. Clubul și-a asigurat locul în viitorul sezon de Liga 2 și mai luptă doar pentru orgoliul fanilor, cotizanți sau necotizanți. În schimb, UTA este în calcule pentru locul 2, promovabil în Liga 1. Chiar dacă are un punct peste Sepsi OSK și 4 puncte peste Mioveni, UTA mai are 2 partide, spre deosebire de rivalele sale care mai au câte 3 meciuri (inclusiv unul direct între ele). Calculele sunt complicate, dar arădenii știu că, pentru a păstra șanse la promovare, nu-și permit pas greșit la Timișoara.

Orice ar fi, Poli – UTA va fi cel mai interesant meci al sezonului de Liga 2. Va fi cel mai popular meci al întregului campionat de ligă secundă, pentru că în tribune sunt așteptați peste 15.000 de oameni!

Bine de știut, în caz că vă era dor de un derby autentic în România…

Cotă 8,00 pentru Poli, cotă 6,00 pentru UTA

Pentru a face mai interesant derbv-ul Vestului, NetBet vine cu o ofertă specială, în care noii pariori primesc, după preferințe, o cotă specială de 8,00 pe victorie Poli sau 6,00 pe victorie UTA. Mai mult, dacă pariul este necâștigător, platforma NetBet returnează de două ori valoarea mizei, în limita a 40 de lei.

Tot ce trebuie să facă un parior pentru a beneficia de ofertă este să se înregistreze pe NetBet.ro, să plaseze primul său pariu, la cotă normală de pe site, pe victoria uneia dintre Poli sau UTA, apoi să aștepte maxim 48 de ore pentru ca diferența de cotă să se crediteze în contul său.

Exemplu: Cum să profiți de cota mărită

Să spunem că vrei să pariezi pe victorie Poli la cotă de 8,00. Urmează pașii aceștia:

  1. Dai click aici și îți deschizi un cont NetBet. În timpul înregistrării, la pasul „Bonus” al formularului, folosește codul promoțional COTAS
  2. Te autentifici pe NetBet.ro, apoi din gama de pariuri alegi meciul ASU Poli – UTA Arad și selectezi victorie Poli la pariul „1X2 Final” la cota de pe site.
  3. În biletul de pariuri format, selectezi miza de 40 RON (valoarea maximă pentru cota promoțională), apoi plasezi pariul.

Dacă pariul e câștigător, vei fi plătit în bani reali conform cotelor reale de pe site, iar restul de bani până la suma totală conform cotelor mărite vor fi creditați sub formă de bonus în contul tău de Sport în următoarele 48 ore.

În cazul în care pariul e necâștigător, tot ai de câștigat. Îți returnăm banii sub formă de bonus, DUBLUL MIZEI, în limita a 80 RON.

Promoția este una specială și pentru că fiecare suporter poate să aleagă varianta preferată, fie Poli, fie UTA.