Al doilea turneu de Grand Slam al anului a început la Paris. Roland Garros este în prima fază a calificărilor, iar duminică, 28 mai, vor începe meciurile pe tabloul principal.

Absențe de marcă la Roland Garros 2017

La începutul anului, toți francezii ar fi visat să îl revadă pe Roger Federer la Roland Garros, dar elvețianul a ales să nu participe și să o lase mai moale cu tot sezonul pe zgură, oricum o suprafață care nu i-a plăcut vreodată. Lipsa lui este cea mai mare absență de la turneu.

La feminin nu va juca Serena Williams, care acum este gravidă și va naște la finalul anului. Deja devenită mămică, Victoria Azarenka și-a anunțat întoarcerea în tenis în această săptămână, dar va juca abia la Wimbledon. Iar despre refuzul francezilor de a-i acorda un wildcard Mariei Sharapova nici nu mai are rost să amintim.

Principalii favoriți și principalele favorite la Roland Garros

Dacă Federer a spus „pas”, în schimb Nadal, Djokovic, Murray și favoriții locali Tsonga sau Monfils vor fi capi de serie. Nu este exclusă și o surpriză produsă de mai tinerii Zverev, Thiem sau Kyrgios, mai ales că Nole și Andy au fost extrem de inconstanți în ultimele luni.

Fără Serena sau Sharapova, aanaliștii spun că titlul va fi disputat de Simona Halep, Angelique Kerber sau campioana en-titre Garbine Muguruza. Cea mai în formă este Halep, după victoria de la Madrid și finala de la Roma, dar accidentarea ei la gleznă s-ar putea să îi creeze probleme neașteptate.

Foarte importantă va fi tragerea la sorți a tablourilor principale, eveniment programat în 26 mai. Deocamdată un lucru e cert: la pariuri, Simona Halep este considerată principala candidată la titlu.

Fond total de premii la Roland Garros: 36 milioane de euro

Openul francez va acorda în acest an premii în valoare de 36 de milioane de euro. Banii sunt egali între panourile masculin și feminin, adică fiecare campion va încasa 2,1 milioane de euro, iar finaliștii câte un milion de euro.

La dublu, unde România îi va avea pe Florin Mergea (cu Aisam-Ul-Haq Qureshi) și Horia Tecău (cu Jean-Julien Rojer), perechea campioană va încasa 660.000€.

Vremea la Roland Garros rămâne o mare problemă

Roland Garros este singurul turneu de Grand Slam care nu dispune de un teren acoperit. În 2017, ploile au provocat nenumărate probleme. Foarte multe meciuri au suferit amânări, s-au dat peste cap programele atât la masculin cât și la feminin, au fost probleme cu televizările și cu biletele. Fanii au fost nemulțumiți și întregul eveniment a fost ținta ironiilor pe internet pentru două săptămâni. În plus, calitatea jocului a lăsat de dorit pentru că zgura udă a anulat multe din caracteristicile spectaculoase ale acestei suprafețe, iar sportivii au suferit tot felul de accidentări și de probleme.

Veștile proaste continuă. Abia la ediția din 2020 va exista un acoperiș pentru arena Philippe Chatrier. Până atunci, să sperăm că nu va ploua prea mult la sfârșit de lună mai, dar în prognoza meteo se anunță ploi atât la startul primei săptămâni de Grand Slam, cât și la startul celei de-a doua săptămâni.

200 RON Freebet de la NetBet

La NetBet primești un cadou garantat dacă te implici și tu în acțiunea de la Roland Garros. Plasează 10 bilete simple LIVE sau PRE-LIVE în valoare de cel puțin 50 RON fiecare și cu o cotă minimă de 1.6 pe câte un meci distinct de la Roland Garros (22/05 – 05/06). Indiferent de rezultatul pariurilor plasate, NetBet te răsplătește cu un cadou special, sub forma a 200 RON FREEBET pe care îl poți folosi pe cele mai tari dispute de la Roland Garros, de la sferturi până la finală.

Pentru a te înscrie la această promoție, urmează cei trei pași de mai jos:

1Accesează contul tău NetBet.

2 Înscrie-te la promoție accesând butonul „ÎNSCRIERE”, aflat în pagina aceasta.

1Pariază LIVE sau PRE-LIVE pe minim zece partide pe bilete simple cu o singură selecție (cotă min. 1.6) în valoare de cel puțin 50 RON.

NOTĂ: Se va lua în considerare primul pariu eligibil/meci, iar freebetul va putea fi folosit pe Roland Garros de la sferturi până în finală.