NetBet Blog Romania

Cinci naționale pe care să le susții la Mondialul din 2018

Dacă acum câteva zile ți-am prezentat un top 5 echipe care ar putea rata Mondialul, uite azi și o listă cu echipele care și-au asigurat calificarea aproape matematic. Și te vei putea lăuda cu ele la o ieșire cu prietenii la terasă, poți fără probleme să estimezi de acum pe care o preferi în lupta la titlu, pe care o vrei eliminată rapid sau ce vedete ar trebui să fie nelipsite din selecții.

Germania

Matematic, nemții ar mai putea pierde primul loc în grupa C-Europa, dar teoria se desparte aici de practică. Germania are 6 victorii în 6 meciuri, a marcat 27 de goluri și a primit doar unul, iar Irlanda de Nord, aflată pe locul 2 în grupă, este la 5 puncte în spate. Nu trebuie să fii specialist pentru a vedea campioana en-titre

Așa că poți deja să pregătești tricoul de fan pentru meciurile Germaniei, dar nu uita că sunt câteva nume retrase de curând și poate vrei să porți un număr la zi. În vogă sunt azi Andre Schuerrle, Julian Draxler, Mesut Oezil, Toni Kroos și, bineînțeles, portarul Manuel Neuer, în timp ce s-au retras din activitate Schweinsteiger, Lahm sau Podolski.

Brazilia

Prima echipă care să își asigure prezența la Mondiale (în afară de gazda Rusia), Brazilia a defilat în preliminariile din America de Sud și în 28 martie a fost calificată matematic pentru viitoarea ediție World Cup.

Startul în preliminarii a fost unul anevoios, cu 2 victorii, 3 egaluri și 1 înfrângere în primele 6 partide, bilanț care a dus la demiterea selecționerului Dunga. În locul său a fost numit Tite, iar noua filosofie a readus pofta de joc în vestiar. Brazilia a câștigat 8 meciuri la rând în preliminarii, spulberând inclusiv reprezentative de calibru precum Argentina (3-0) sau Uruguay (4-1).

Așa că fani Joga Bonito, scoateți steagurile și tricourile galben-verzi pe care le-ați ascuns bine în dulapuri după semifinala 1-7 cu Germania, că Brazilia este candidată la titlul mondial în 2018. Și ar fi timpul să obțină ce își dorește.

Portugalia

Un singur titlu îi mai lipsește lui Cristiano Ronaldo: cel mondial. Și în Rusia va încerca mai mult ca sigur să îl câștige cu naționala Portugaliei. Campioana en-titre a Europei este pe locul al doilea în grupa B-Europa de calificare, depășită momentan de Elveția, dar cele două vor avea de disputat un meci direct. În tur, chiar la startul preliminariilor, elvețienii au câștigat cu 2-0 pe teren propriu, dar la Lisabona lucrurile ar trebui să stea cu totul altfel. În plus, și dacă ajunge la baraj, Portugalia are suficientă calitate să acceadă în turneul final fără prea multă bătaie de cap.

Deci dacă ești fan CR7, poți de acum să te lauzi că ții cu Portugalia și, dacă vrei, să îți argumentezi părerea cu dovada supremă: un pariu că Portugalia va deveni campioana lumii în 2018. Poate nici nu este o idee foarte rea, la cotă curentă de 23,00 pentru acest deznodământ.

Polonia

Valoarea și forma excelentă a lui Robert Lewandowski face prozeliți peste tot, inclusiv la noi în țară. Și, dacă România nu a mișcat în fața Poloniei, măcar putem face pariu că se vor găsi mulți care să țină cu ei la anul, în Rusia. Roș-albii nu au mai participat la Mondiale din 2006, dar acum se bucură de o generație foarte valoroasă de fotbaliști, având un fotbal frumos, direct pe poartă. Calificarea încă nu este sigură din punct de vedere matematic, dar cine vede un Mondial fără acești nebuni frumoși ai fotbalului european?

Nigeria

Pentru genul acela de suporter care vrea să iasă în evidență, Nigeria ar putea fi alegerea potrivită. Alb-verzii sunt o reprezentativă perfect capabilă să producă surpriza, dovadă că în calificări domină cu 4 puncte avans o grupă eliminatorie în fața Camerunului.

Cu John Obi Mikel, Victor Moses sau Kelechi Iheanacho, problema nu este una de talent și calitate, ci una de concentrare și motivație. Așa cum a fost de atâtea ori, cu atâtea selecționate africane. Un lucru e cert: dacă va ajunge la World Cup 2018, Nigeria va face multe zile fripte reprezentativelor rivale.

 

Acesta a fost topul nostru de azi. Dacă ți-a plăcut, dă-ne un share pe Facebook.

Exit mobile version