Zi de zi, trecem unii pe lângă alții fără să avem cea mai mică idee despre viețile sutelor, miilor de oameni cu care ne intersectăm. Mulți visăm să călătorim și să vedem minunățiile lumii abia când „vom avea cu ce”. Mulți dintre noi suntem prea ocupați până când nu mai putem să ne ocupăm de nimic. Nu este și cazul lui Daniel Cinghea, pentru că Daniel este un om care își trăiește ACUM visul de a vedea lumea de pe cele mai înalte vârfuri ale sale.

Ghici ce! Daniel nu a câștigat la loto, nu a moștenit averi, este un om simplu, are o slujbă normală și lucrează 9 ore pe zi, cinci zile pe săptămână, pe un salariu decent, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Tânărul a înțeles rapid o lecție de viață atât de simplă: „Am prieteni care mă întreabă cum plec pe munte cu 50 de lei. Le spun: OK, mâine plec cu 700 de lei, dar costurile tot acestea sunt. Dacă ai o sumă mare la tine și ajungi la 1400 de metri în Sinaia, nu te ajută cu nimic banii din buzunar”. Și totuși, de șapte ani de zile, a găsit resursele să își finanțeze și să își alimenteze marea pasiune. Iar azi s-a îmbarcat în cea mai îndrăzneață misiune a lui de până acum: patru luni de zile prin provocatoarea America de Sud. Pe bicicletă sau pe jos!

Călătoria lui Daniel a început în 7 august din București, urmând ca expediția propriuzisă să înceapă din Ecuador, să treacă prin Peru, Chile, Argentina, Paraguay și Brazilia. În drumul său, Daniel va încerca să ajungă pe mai multe vârfuri și va încerca să atingă câteva repere legendare, precum ruinele orașului Macchu Pichu, Cascada Iguazu, va traversa faimosul deșert Atacama sau Jungla Amazoniană.

Iată bornele traseului pe care și l-a propus exploratorul bucureștean:

Destinație Țară Descriere
Vulcanul Cotopaxi Ecuador Altitudine de 5.897 metri
Vulcanul Chimborazo Ecuador Altitudine de 6.268 metri
Vulcanul Misti Peru Altitudine de 5.822 metri
Ruinele orașului Macchu Pichu Peru Construit în 1450, orașul a fost abandonat după un secol. Cuceritorii europeni l-au descoperit abia în 1911.
Lacul Titicaca Peru Cel mai mare lac din America de Sud, cu o suprafață de 9710 kmp.
Ojos Del Salado Chile Cel mai înalt vulcan activ din lume. Altitudine de 6.893 metri.
Deșertul Atacama Chile Climă foarte dură, cu vânturi uscate și diferențe de temperatură mari. Ziua pot fi +30 de grade, iar noaptea -15 grade Celsius.
Cascada Iguazu Brazilia, Argentina Deschidere de 2,7 km, cădere de 82 metri

NetBet este sponsorul principal al lui Daniel în această experiență sud-americană și te invităm să urmărim împreună parcursul tânărului explorator. Vom avea update-uri frecvente despre traseul lui, imagini inedite, relatări speciale și multe surprize. Până una-alta, mai întâi poate dorești să îi transmiți un mesaj de încurajare.