Între 30 noiembrie și 15 decembrie are loc a 24-a ediție a Campionatului Mondial de Handbal Feminin.  Japonia este țara care găzduiește această competiție, unde mixul dintre tradiție și sport ne garantează un super spectacol.

Turneul de hanbal din Japonia este văzut ca o încălzire necesară niponilor pentru organizarea Jocurilor Olimpice 2020, programate între 24 iulie și 9 august. Urmărește-l și pe NetBet Sport!

Povestea calificării României

Reprezentativa noastră are cele mai multe paricipări la un turneu mondial (24 din 24), fiind urmată de Ungaria cu 22 de prezențe. România s-a clasat pe locul 4 în urmă cu un an la Campionatul European desfășurat în Croația. „Tricolorele” au fost învinse cu 20-24 de Olanda în lupta pentru medalia de bronz.

Lotul României pentru acest turneu final

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă

Extreme stânga: Florica, Iuganu

Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer

Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache Interi dreapta: Vizitiu

Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

Meciurile României din grupe

  • România – Spania, 30 noiembrie, ora 11:00
  • România – Senegal, 1 decembrie, ora 11:00
  • România – Kazakhstan, 3 decembrie, ora 12:00
  • România – Muntenegru, 4 decembrie, ora 08:00
  • România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12:00

Obiectiv realist și moderat în Japonia

Ca de fiecare dată în ultimii ani, România se va baza pe Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume. În conferințele de presă premergătoare turneului, interul stânga a lăsat să se întrevadă o ambiție mare, dar așteptări moderate de la acest turneu final. „Îmi doresc să obţinem o clasare care să ne permită să jucăm la turneul preolimpic. Cred că ăsta e cel mai important lucru acum, e greu să ne gândim la medalii. Avem debutante, aşa că eu cred că obţinerea unui loc pentru turneul preolimpic este un obiectiv realist. Avem o grupă destul de echilibrată, primul meci cu Spania este foarte important. Dacă vom câştiga, atunci băgăm Spania sub noi în clasament, după care urmează două partide cu cele mai slab clasate echipe din grupă… Deci dacă vom câştiga primele trei meciuri din grupă, vom fi sigure de calificarea în grupele principale. Dar în acest format e important cu câte puncte mergi în grupele principale, aşa că ne dorim să facem cât mai multe”, a spus Cristina.

Cotele NetBet pentru câștigarea Campionatului Mondial de Handbal Feminin 2020

Așteptările realiste ale „tricolorelor” sunt confirmate și de cotele NetBet pentru câștigarea trofeului. Dacă „tricolorele” au cotă 17,00, favoritele competiției, Norvegia și Franța, au cote de 2,75, respectiv 3,50.

Echipă Cotă NetBet Echipă Cotă NetBet
Norvegia 2.75 Franța 3.50
Rusia 4.00 Olanda 13.00
România 17.00 Danemarca 19.00

*cotele pot fluctua

Verifică în fiecare zi cotele de handbal pe NetBet.ro și alege pariurile preferate de la Mondialul din Japonia.