Cel mai mare test din cariera lui Anthony Joshua va avea loc pe 7 Decembrie pe Diriyah Arena din Arabia Saudită după ora 19:00. Nu va fi cazul unui meci cu un nou oponent sau a apărarii unei centuri, ci testul caracterului de adevătat campion și a abilității de a răzbuna prima înfrângere și primul knockout suferit în carieră, în fața lui Andy Ruiz Jr.

Palmares Ruiz

  • Victorii: 33
  • Knockout-uri: 22
  • Înfrângeri: 1

Palmares Joshua

  • Victorii: 22
  • Knockout-uri: 21
  • Înfrângeri: 1

Cheia meciului

Prima lor luptă a avut loc în luna iunie, la Madison Square Garden. Ar fi trebuit să reprezinte primul pas al britanicului în “Cucerirea Americii”, inițial adversar fiindu-i Jarrell Miller. După ce acesta din urmă a fost depistat pozitiv la un test antidrog, Andy Ruiz Jr. a fost desemnat să îi ia locul în lupta ce avea să urmeze. Mexicanul a profitat la maxim de șansa lui și a oferit lumii boxului una din cele mai mari surprize văzute vreodată în lumea greilor.

Înfrângerea a adus după sine multe semne de întrebare asupra mentalului, pregătirii și echipei cu care se antrenează Antony Joshua. Răspunsurile acestor întrebări sunt așteptate sâmbătă seară. În ring!

După cea mai impresionantă victorie a carierei sale prin care a stopat palmaresul de invicibilitate a lui Joshua, Ruiz este acum deținătorul centurilor WBA, IBF, WBO și IBO. Înfrângerea nu a fost până acum asociată în vreun fel cu numele lui Anthony Joshua și cu atât mai puțin de așteptat era ca aceasta să aibă legătură cu Ruiz. Mexicanul a dovedit că rezultatele lui (33-1-22) nu sunt “umflate”. El a reușit să dovedească în cea mai importantă luptă a carierei sale: viteză de execuție, forță și rezistență excepționale prin care l-a copleșit evident pe fostul campion.

Predicție

După luptă au fost formulate mai multe zvonuri ca explicație a prestației lui Joshua. Se spunea că a fost făcut knockout în timpul antrenamentelor premergătoare partidei. Sau că a suferit un atac de panică înainte de luptă. Acestea au fost însă dezmințite de către echipa sa.

Fostul campion a făcut însă câteva declarații surprinzătoare după meci. “Îți pierzi pasiunea când simți că nu este atât de real pe cât credeai că va fi”. “Nu mai era nimic de obținut pentru mine în box” sau “dacă ne pui într-un computer pe mine și pe Ruiz, în 9 din 10 cazuri, eu voi câștiga”. Cuvinte care nu ar trebui să facă parte din „arsenalul mental” al unui soldat precum se proclama englezul până atunci.

Adevărul este că Joshua a făcut contact cu podeaua de 4 ori și a pierdut centurile puse în joc în fața unui boxer mai bine pregătit în acea seară. Ruiz a șocat întreaga lume, și, mai mult, l-a șocat pe britanic.

Este de așteptat ca Joshua să se prezinte în meciul-revanșă mai concentrat și mai motivat decât a făcut-o în întreaga sa carieră.  Defensiva sa va constitui punctul cheie, iar dacă aceasta funcționează, va aduce după sine victoria înainte de gongul de final.

Pariul nostru: Joshua câștigă prin knockout (COTA 1.76)