Într-o lume a sportului în care România se face tot mai greu auzită și plutește în derivă la multe discipline pe care în trecut le domina, mai există totuși rezultate pe care suporterii să le aplaude și care să rămână în inimile fanilor. NetBet îți oferă cinci momente ale lui 2019 care să inspire noi generații și, cine știe, poate chiar o parte a viitorului României.

1. Simona Halep, regină la Wimbledon

A fost un an istoric pentru Simona. A fost un nou an istoric pentru Simona!

După anii în care a reușit să termine pe primul loc WTA sau după cel în care a devenit campioană Roland Garros, a venit o nouă confirmare. Wimbledonul. Poate cel mai dificil, cel mai solicitant turneu de acest nivel. De ce? Pentru că gazonul pe care se joacă reprezintă o suprafață foarte mofturoasă, imprevizibilă și foarte greu de gestionat. Pentru că iarba este un element străin Simonei. Pentru că până și mentorul ei, Ion Țiriac, spune cu mândrie că „tenisul este un sport de zgură, nu de iarbă”.

Și totuși, Simona a făcut un turneu fabulos. Și-a câștigat partidele de o manieră clară, iar în finală a avut o prestație incredibilă cu fantastica Serena.

Odată cu al doilea titlu de Grand Slam, până și cei mai mari contestatari ai româncei au cam rămas fără argumente. Simona și-a cimentat moștenirea și locul în elita tenisului. Iar 2020 se anunță unul special, odată cu revenirea lui Darren Cahill în fruntea echipei tactice.

2. Naționala de tineret, în semifinalele Euro 2019

Din tot fotbalul nostru șchiop de zi cu zi, iată că s-a format o echipă de tineret aproape incredibilă.

Bazându-se pe principiile unui fotbal modern, plăcut ochiului, selecționerul Mirel Rădoi a reușit să formeze un grup unit de tinere talente, iar rezultatele au fost pe măsură. România s-a oprit abia în semifinale, după un meci împotriva Germaniei, în care scorul s-a tot răsturnat până când nemții s-au distanțat decisiv în prelungiri.

Istoric, este cel mai bun rezultat al naționalei de tineret la un turneu final, iar performanța asigură României și prezența la Jocurile Olimpice din 2020.

Mai mult decât un rezultat mare, Pușcaș et compania au reușit să ofere încredere că viitorul poate să fie unul glorios pentru tricolori.

3. O sportivă, trei medalii de aur la haltere. Din nou!

România are tradiție în haltere, e drept.  Dar ce a reușit Elena Andrieș (categoria 49kg) la Campionatele Europene 2019 din Georgia este absolut fascinant.

Triplă campioană europeană cu un an în urmă la București, Elena și-a apărat medaliile cu brio și în 2019, în toate probele. Este o performanță foarte rară, iar Elena are toate motivele să spere la o performanță mare și în 2020, la Olimpiadă.

4. CFR se califică în primăvara Europa League

Într-un fotbal tot mai șters, CFR Cluj este cu siguranță echipa care face notă discordantă. Sub comanda lui Dan Petrescu, la Cluj se pune accentul pe profesionalism și performanță, iar asta se vede. „Feroviarii” au luat titlul la pas, apoi în preliminariile Champions League au făcut senzație cu Celtic, pentru a ajunge tot cu scoțienii, cu Lazio și cu Rennes în grupele Europa League.

Cam nimeni nu le mai dădea vreo șansă, dar ambițiosul Petrescu a găsit mereu cele mai inspirate discursuri, cele mai bune formule, cele mai inteligente scheme, și până să se dezmeticească italienii sau francezii, CFR avea deja puncte prețioase, cât să se claseze pe 2 în grupă și să prindă primăvara europeană.

Ultima dată când CFR a prins faza eliminatorie Europa League era în 2012-2013. Atunci a pierdut cu Inter (0-5 la general). Acum, sorții sunt la fel de duri: clujenii vor juca cu Sevilla, cea mai galonată echipă a competiției (5 trofee până în prezent).

5. Marian Drăgulescu, pentru a 5-a oară la Olimpiadă

Dacă gimnastica românească este în moarte clinică, Marian Drăgulescu pare etern și refuză să se supună regulilor timpului. Gimnastul a reușit în 2019 să se califice la a 5-a ediție a jocurilor olimpice, în ciuda celor 39 de ani pe care tocmai i-a împlinit în decembrie.

Veșnic tânăr, Marian ar putea miza la Olimpiadă pe o săritură revoluționară. Totul sau nimic pentru o medalie care să îi consolideze renumele și palmaresul. Nici nu putea fi altfel.

 

Acesta este topul nostru din decembrie. Vrei să ne transmiți părerea ta? Intră pe Facebook și lasă-ne un comentariu.