Pariuri E-Sport

 

Primul concurs de gaming cunoscut s-a ținut în 1972 la Universitatea Stanford, unde s-a jucat Spacewar. Dar e-sporturile au devenit mai populare în jurul anului 1980 prin intermediul Campionatului Space Invaders organizat de Atari. Acel eveniment a atras peste 10.000 de participanți din SUA și totodată a dat naștere și pariurilor pe acest tip de evenimente sportive.

Sportul electronic s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, iar viteza cu care acesta își continuă expansiunea este uimitoare. În doar câțiva ani, sportul electronic a depășit granițele jocurilor video, devenind un fenomen de masă care atrage milioane de fani, dar și sume substanțiale de bani. Competițiile de sport electronic oferă premii de milioane de dolari, iar organizațiile (cluburile) au cifre de afaceri comparabile cu cele ale cluburilor sportive tradiționale.

Chiar și România este una dintre țările care contează în lumea e-sporturilor. Turneele organizate de PGL au pus România pe un loc fruntaș în Europa și în lume.

Evenimentele de sporturi electronice au peste 205 milioane de spectatori care urmăresc transmisiunile concursurilor online. Este o comunitate în continuă creștere, iar în acest moment delicat, în care competițiile sportive tradiționale lipsesc aproape cu desăvârșire, este o alternativă excelentă pentru pasionații de pariuri.

Sporturi electronice: care sunt evenimentele?

Oferta NetBet pentru pariurile pe sporturi electronice, sau e-sporturi, numele lor prescurtat, este destul de generoasă și conține pariuri pe Counter-Strike, League of Legends, DOTA, Starcraft, Rocket League, dar și meciurile FIFA QuaranTeam.

Majoritatea turneelor oferă transmisiuni în direct ale concursurilor și premii materiale semnificative competitorilor, începând să se asemene din ce în ce mai mult cu cele din sporturile de performanță. Indiferent de țara de proveniență a jucătorilor profesioniști aceștia au ocazia să participe fizic sau online la evenimente care pun în joc premii substanțiale. Fie că este vorba despre meciuri individuale sau de echipă, la noi poți paria pe toate evenimentele importante din e-sporturi.

Ghid de pariere pe sporturi electronice

Pariurile care pot fi plasate pe sporturi electronice sunt ușor de înțeles, pentru orice parior.

Cele mai populare sunt pariurile pe rezultatul final (1×2). Se pot plasa pariuri pe reprize, după cazul specific al fiecărui meci. În funcție de joc, pot fi pariuri pe hărți, niveluri sau pe sesiune de joc. În plus, la NetBet poți plasa și pariuri peste/sub sau handicap. Pariurile handicap oferă oportunități de pariere (cote) mai competitive deoarece acordă un avantaj jucătorului sau echipei defavorizate. În cazul pariurilor peste/sub sau final se va anticipa dacă meciul va fi câștigat peste sau sub un număr dat de jocuri, niveluri sau runde.

Dacă te-am convins să pariezi pe sporturi electronice, acum poate te întrebi unde găsești informații relevante, unde poți urmări meciuri?

Toate meciurile de e-sporturi pot fi urmărite live complet gratuit pe site-ul www.twitch.tv. Tot aici găsești toate stream-urile individuale ale jucătorilor profesioniști, dar și a jucătorilor amatori. Cei de la Twitch au inclusiv aplicații pentru IOS și Android, deci te poți uita la meciuri pe orice dispozitiv.

Distracție plăcută!