În aceste vremuri tulburi, nimeni nu știe dacă se va mai juca vreun meci mare în actualul sezon al campionatelor de top. Coronavirusul a blocat întregul continent și toate campionatele profesioniste sunt suspendate pe termen nelimitat. Asta înseamnă că unii sportivi s-ar putea să fi jucat ultimele meciuri pentru cluburile de care aparțin, deoarece vor deveni liberi de contract în această vară. Hai să vedem care sunt acei jucători de talie mondială care ar putea schimba culorile în această perioadă.

1. Edinson Cavani

Atacantul este printre golgheterii campionatului francez de ani de zile și numele lui este bine gravat în istoria PSG-ului după atâtea și atâtea reușite. Asta nu înseamnă că uruguayanul va mai petrece multă vreme la Paris. Vârful de 33 de ani a marcat 138 de goluri în 200 de partide, iar experiența lui ar fi de mare folos la oricare din echipele care l-au ofertat. Bursa zvonurilor spune că Napoli, Manchester United și Flamengo se bat pentru transferul lui Cavani și vom afla în scurt timp cine va câștiga cursa pentru semnătură.

Edinson Cavani
Edinson Cavani este dorit de mai multe cluburi majore ale Europei

2. Jan Vertonghen

Belgianul de 32 de ani a fost un pilon important în ultimul deceniu pentru Tottenham, dar a decis că a venit momentul să se despartă de club și a refuzat prelungirea contractului în această primăvară. Fundașul are peste 200 de prezențe în tricoul lui Spurs și ar putea îmbunătăți orice defensivă de pe continent. Ajax s-a arătat interesată să îl aducă în Olanda, dar încă nu este nimic sigur.

3. David Silva

Au trecut 10 ani de când Silva ajungea pe Etihad Stadium, iar acum a venit momentul despărțirii de Manchester City. Spaniolul de 34 de ani a fost, fără discuție, unul din cei mai buni jucători din Premier League în ultima decadă, dar în ultima vreme a prins echipa destul de rar și a decis să facă o schimbare în carieră. Cele mai veridice zvonuri îl dau plecat tocmai în Statele Unite, la Inter Miami, noua echipă a lui David Beckham.

4. Pedro Rodriguez

Talentatul Pedro este gata să plece de la Chelsea după cinci ani petrecuți la Londra. Internaționalul spaniol a avut o influență imensă pe Stamford Bridge, dar acum caută o nouă provocare. Cea mai interesantă mutare ar fi o plecare în Arabia Saudită, unde Xavi îl așteaptă cu brațele deschise la clubul său Al-Saad. Da, exact în campionatul pe care mulți români îl cred mai înapoiat ca Liga 1 fără niciun motiv real.

Pedro Rodriguez
Pedro ar putea lucra din nou cu Xavi

5. Willian

Un alt jucător de la Chelsea este Willian. Ajuns în 2013 pe Stamford Bridge, brazilianul și-a pierdut în ultimul sezon locul în primul 11, chiar dacă a avut meciuri în picioare în sistemul de rotație deja obișnuit. Lotul va pierde la capitolul talent nativ, iar echipa care va beneficia de calitățile lui Willian ar putea fi chiar marea rivală locală Arsenal. Se pare că primele discuții au avut loc, iar fanii „albaștrilor” sunt deja cam supărați de o posibilă trădare.

6. Dries Mertens

Din 2013 până azi, belgianul a avut mare succes în atacul lui Napoli, unde are 90 de goluri marcate în 226 de partide. Toate marile cluburi din Europa sunt în alertă acum că Merens a anunțat despărțitea de Napoli. Printre ele se numără mai multe echipe britanice, inclusiv Chelsea, Manchester United și Arsenal. Totuși, favorita lui Mertens ar fi tot o echipă din Serie A: Inter.

7. Mario Gotze

Celebru pentru golul decisiv marcat în finala World Cup 2014, când Germania a învins Argentina, Gotze va fi liber de contract în vară. La 27 de ani încă are multe de demonstrat în fotbalul de club, unde parcă nu a îndeplinit complet așteptările fanilor, fie că a fost vorba de cele două contracte cu Borussia Dortmund, fie că a fost vorba de perioada petrecută la Bayern Munchen. Se zvonește că Evertonul lui Carlo Ancelotti ar fi pe urmele lui, dar și West Ham și-ar dori un fotbalist tehnic în linia mediană și ar fi gata să facă o ofertă concretă.

Mario Gotze
Mario Gotze nu si-a spus ultimul cuvant in fotbalul mare

8. Thomas Meunier

Belgianul de 28 de ani ar putea fi un diamant la preț de chilipir în această vară, după ce PSG a anunțat că nu îi va prelungi contractul. Meunier s-a consacrat ca un fundaș dreapta de mare calitate, iar Manchester United speră să îl semneze rapid în vară, fiind din toate punctele de vedere o variantă mai atractivă decât Dortmund sau AC Milan.

9. Ryan Fraser

Chiar dacă nu este tocmai un nume consacrat, internaționalul scoțian a trezit atenția marilor cluburi londoneze și a preferat să intre în rândul celor care vor deveni liberi de contract decât să prelungească cu Bournemouth. Arsenal și Tottenham se bat pe semnătura fotbalistului de 26 de ani, dar și Everton a arătat un interes ridicat. Cert este că Fraser are mult potențial pentru a fi un star în Premier League.

10. Ever Banega

Spre deosebire de alte posibile plecări, Banega este deja acontat de Al Shabab în Arabia Saudită! Acesta a plecat de la Sevilla și, pentru campionatul saudit, este o mare lovitură de imagine să aducă un fotbalist de talia argentinianului.

Éver Banega
Éver Banega a ales campionatul din Arabia Saudita