Pokerul este un joc în care se interpretează mimica, gesturile și care presupune și un bun talent actoricesc. Poate și din această cauză numeroși actori celebri sunt și jucători de poker. O parte dintre aceștia s-au remarcat în turnee sau au jucat în filme care tratează acest joc. Printre cele mai cunoscute nume sunt: Matt Damon, Tobey Maguire, Jason Alexander, Jennifer Tilly, Sam Simon sau Ben Affleck.

Jason Alexander

Jason Alexander, actorul care i-a dat viață personajului George Costanza din serialul Seinfeld timp de aproape 10 ani, joacă poker încă din adolescență. Pentru o vreme a cochetat chiar cu lumea pokerului profesionist. În 2007 s-a calificat în Main Eventul WSOP, dar a fost eliminat a doua zi, iar mai apoi în 2009 a retrăit cel mai mare turneu al lumii într-un mod similar.

Alexander a luat parte la mai multe show-uri de televiziune și a câștigat două turnee jucând împotriva altor celebrități pasionate de poker. Toate câștigurile pe care actorul le-a obținut din aceste turnee au fost donate căre organizații de caritate.

În anul 2009, Jason Alexander a organizat și a participat ca jucător într-un un turneu de Texas Hold’em, în scopuri caritabile, la care au luat parte câțiva actori renumiți, printre care și Daniel Baldwin. Fondurile strânse au fost donate unei organizații non-profit din Los Angeles care luptă pentru combaterea abuzurilor și a violenței în familie.

Cu toate că rezultatele lui Alexander au fost încurajatoare, acesta a declarat că nu are capacitățile matematice pentru a deveni un mare jucător de poker. Jason Alexander a mai precizat că pentru el, pokerul este înainte de toate un joc de societate. Un mediu care îi dă ocazia să se distreze.

Matt Damon

În 1998 apărea filmul „Rounders”, o producție cult despre lumea subterană a gamblingului pe mize mari. Filmările au deschis apetitul protagoniștilor Matt Damon și Edward Norton pentru joc. În timp ce documenta rolul, Matt Damon și-a dat seama că îi place pokerul și a continuat să joace în diferite cazinouri. Damon a participat și la turnee organizate în scopuri caritabile și a donat o parte din câștiguri.

Partenerul lui Matt Damon în filmul „Rounders”, Edward Norton, cunoscut și pentru alte roluri psihologice cum ar fi cel din „Fight Club” sau „American History X”, s-a remarcat și el în jocul de poker. Chiar dacă nu are atât de multe participări în turnee publice, a donat sume importante de bani obținute din poker.

Ben Affleck

Ben Affleck este cel mai bun prieten al lui Matt Damon. Azi cunoscuți actori, cei doi au urmat același liceu și îi leagă o veche prietenie. Așa că nu a mirat pe nimeni când Ben s-a apucat și el de poker. Pentru a înțelege mai bine acest joc, Ben Affleck s-a antrenat cu jucători profesioniști.

Participând în diferite turnee, a câștigat peste jumătate de milion de dolari, bani din care a donat o parte acelorași cauze umanitare. Cu toate că a jucat și high stakes, Affleck este considerat un jucător calculat, precaut și se știe că preferă mizele mici.

Tobey Maguire

Devenit celebru după ce a interpretat rolul lui Spider-Man (Peter Parker), Maguire joacă poker de mai bine de 15 ani. În rândul jucătorilor profesioniști umblă tot felul de legende despre el. Se știe că Tobey a participat în jocuri electrizante, cu vedete de top, dar și pe siteuri de poker online. Maguire are reputația unui jucător dur și mai puțin agreabil. A fost implicat în mai multe scandaluri legate de partide ilegale de poker cu mize uriașe. Poveștile spun că uneori, pe masa de joc se formau poturi de până la 4 milioane de dolari! De altfel, Maguire este o figură centrală în Molly’s Game, cartea scrisă de Molly Bloom despre cele mai nebune jocuri de poker din lumea actorilor.

Jucătorul profesionist Daniel Negreanu îl consideră cel mai bun oponent dintre actorii celebri cu care a jucat. „Am învăţat mulţi actori să joace poker. Tobey Maguire, protagonistul din «Spider-Man», se numără printre ei. Pot spune că ar avea şanse să devină profesionist, dacă ar vrea, dar el nu doreşte, pentru că are mulţi bani. Doar e «Omul păianjen»!”, spunea Negreanu într-un interviu pentru cotidianul Libertatea.

Jennifer Tilly

Cunoscută pentru rolurile sale în filme de groază precum „Chucky”, „Embrace of the Vampire” sau pentru vocea pe care a împrumutat-o personajului din serialul de animație „Family Guy”, este celebră și pentru prezența la masa de joc. Jennifer Tilly a fost o constantă la turneele feminine și a reușit să câștige o brățară WSOP în anul 2005. De asemenea, este câștigătoare a unui eveniment WPT și câștigătoarea Bellagio Cup. Valoarea estimată a premiilor obținute la poker de Jennifer Tilly este de aproape un milion de dolari.

Matt Groening

Creatorul legendarului serial de desene animate The Simpsons este și un mare jucător de poker. Alături de James L. Brooks, a introdus partidele de poker și în serial, fiind o temă recurentă pe parcursul celor peste 30 de sezoane. Serialul are chiar și un episod dedicat în totalitate pokerului online.

În același grup de jucători s-ar fi încadrat și Sam Simon, coautor al producției The Simpsons, decedat în 2015. Simon a fost căsătorit cu Jennifer Tilly și se pare că una dintre pasiunile comune ale celor doi a fost pokerul.

via GIPHY

Alți actori celebri jucători de poker

Lista actorilor celebri care joacă poker este mult mai lungă și pe ea se află, printre alții, George Clooney, Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Brad Garrett, Shannon Elizabeth, Kevin Pollak sau Kevin Hart.

Pokerul atrage însă celebrități din toate domeniile. Numeroși cântăreți sau sportivi sunt de asemenea pasionați de acest joc de cărți. Se spune adesea că pokerul este nediscriminatoriu, contează doar norocul și capacitatea celui care joacă. Poate de aceea este printre preferințele tuturor.