În viață, avem cu toții modele după care ne ghidăm. Întâlnim persoane care ne schimbă și ne inspiră. Persoane care ne ajută să ne dezvoltăm în diferite planuri. Fie că este vorba de carieră sau de viața personală.

Într-o rubrică specială pe blogul nostru, am invitat-o pe Laura Olteanu să ne scrie cum este să te afirmi într-o lume a bărbaților, așa cum este cea a turneelor de poker.

Din 2013, Laura este marketing manager pentru PokerFest, cel mai mare organizator de festivaluri de poker live din Europa Centrală și de Est. De la turnee VIP exclusive și mese televizate, până la turnee cu mii de participanți, PokerFest, cu Laura în echipă, a pus în scenă tot ce se putea pune în scenă în materie de poker live.

Iată ce ne-a spus.

„Cel mai mult m-a impresionat Molly Bloom”

Pokerul este una dintre foarte rarele activități în care se pot întâlni persoane din cele mai interesante și cele mai diverse domenii. În ciuda acestui fapt, pentru o lungă perioadă de timp, la fel ca și societatea, a fost o lume dominată de bărbați.

Lucrurile s-au schimbat în ultimele decenii, iar astăzi pokerul nu mai este o lume exclusiv pentru bărbați. Acest lucru ni l-au demonstrat, de-a lungul timpului, femei care s-au strecurat și au reușit în această lume. Fie că vorbim de jucătoare sau de staff, acestea și-au pus amprenta și au ieșit în evidență printre zecile de mii de bărbați care au trecut pe la mesele de joc.

Nu există un secret ca să te aprecieze lumea. Sau munca și dedicația este secretul. Mi-am făcut rapid mulți prieteni și multe cunoștințe în jurul turneelor de poker. Am în jur de o sută de festivaluri de poker la care am contribuit și cred că la fiecare turneu am învățat câte ceva.

Este un domeniu foarte dinamic. Cred că este important să ai o atitudine pozitivă, să dorești să te implici și să rezolvi problemele în cel mai bun mod. Să ai o gândire deschisă și să accepți schimbările.

Un model de urmat

Pentru mine, ca parte din echipa PokerFest, cel mai mult m-a impresionat povestea lui Molly Bloom. Am auzit pentru prima oară de Molly de la prietena mea din copilărie, care m-a sunat de la cinema, mi-a spus că trebuie să văd acest film și că s-a gândit la mine tot timpul vizionării. Am fost curioasă și am mers să îl văd.

Lucram deja în domeniu de ani de zile. Nu aș putea spune că mai eram la început de drum. Totuși, am fost fascinată de Molly, de povestea ei, și parcă îmi doream să aflu mai multe.

Am căutat pe internet articolele despre ea și mi-am comandat cartea pe care am citit-o foarte atentă într-un weekend. Momentul accidentului la ski și momentul amenințării cu moartea mi s-au părut cele mai grele încercări peste care a trecut. Dar cred că sunt și cele care au întărit-o foarte tare și au transformat-o în femeia puternică de astăzi.

Întâlnirea cu Molly Bloom

În 2018, Molly a venit în România la un eveniment și am cunoscut-o personal. Este exact cum s-a descris în carte: o persoană puternică și care nu a renunțat să lupte. Care și-a clădit o carieră de speaker în diverse conferințe de top, în care vorbește despre trăirile ei, despre perioada în care a organizat jocuri de poker și cum a trecut peste toate încercările vieții. Inclusiv faimosul proces cu Statul American.

Sper că Molly le-a oferit tuturor femeilor pasionate de poker curajul să vină la mesele de joc și să lupte cot la cot cu bărbații.

Eu joc în continuare pe partea lui Molly și rămân Laura Pokerfest 🙂

Cine este Molly Bloom?

Molly Bloom
Molly Bloom / Foto: PokerFest.ro

Celebră în lumea largă datorită biografiei sale și a filmului realizat după carte, Molly a fost supranumită „Prințesa Pokerului”. Asta deși în dreptul ei nu sunt trecute câștiguri din turnee, nu are brățări WSOP sau titluri WPT. Însă Molly este fosta organizatoare a celor mai electrizante partide de poker pe care le-a văzut Hollywoodul. La propriu!

În perioada 2007-2011, Bloom a condus numeroase partide de poker underground, în care erau invitați doar A-Listeri din lumea filmului și jucători de poker celebri. Printre cei care au participat în jocurile ei s-au numărat vedete precum Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Alec Gores, Macaulay Culkin, Matt Damon, Ben Affleck, dar și profesioniști precum Phil Ivey și Rick Salomon sau oameni de afaceri milionari ca Andy Beal.

La început, jocurile au fost fără comision de organizare (rake). Poturile de milioane de dolari nu încălcau legile locale, dar în timp lucrurile s-au complicat. Partidele au intrat în vizorul autorităților și în 2011 „distracția” a luat sfârșit. În 2014, Molly a primit o sentință cu suspendare, scriind în schimb o carte biografică excelentă, produsă ulterior și pentru cinema.