Jocul, dat fiind caracterul său extrem de popular și faptul că este însoțit întotdeauna de emoții puternice, a reușit să pătrundă în diverse domenii ale vieții noastre cotidiene. Dintre acestea, evident, nu putea lipsi cel al anime-urilor, desenele animate japoneze care au cucerit milioane de oameni. De fapt, relația anime – jocuri de noroc este mult mai puternică decât pare. În paragrafele următoare vom analiza în detaliu cele mai bune cinci anime-uri care abordează acest subiect, intriga și modul în care intervine gamblingul.

Înainte de a începe, însă, trebuie precizat că, atunci când vorbim despre jocuri de noroc, ne referim la orice joc în care sunt în joc bani. Acesta poate fi un video poker, dar și darts sau bowling, după cum vom vedea în curând. Este bine să clarificăm această distincție, deoarece unii pot crede că jocurile de noroc sunt doar în cazinouri sau în sălile de jocuri de noroc, când, de fapt, ele pot fi practicate oriunde.

No Game No Life

Acest anime despre jocuri de noroc spune povestea a doi frați, Sora și Shiro, care sunt foarte buni la tot felul de jocuri și reușesc să învingă un jucător de șah anonim. Adversarul, însă, la sfârșitul jocului le propune să se alăture unei noi lumi pe care a creat-o: Dishboard. Aici există șaisprezece regate, iar puterea nu se câștigă prin forță și violență, ci prin joc. Bineînțeles că este un joc de noroc, deși nu sunt în joc bani, ci pământ, putere și viață umană. Într-unul dintre pariuri, jucătorii folosesc, de asemenea, numărarea cărților, una dintre tehnicile de trișare la blackjack. Acest anime face parte din categoria “isekai”, care este un sub-gen de anime în care o persoană este transportată într-o altă lume. Serialul TV este încă în curs de desfășurare și există în prezent 10 sezoane.

Death Parade

Doi oameni mor în același timp și ajung într-un bar, unde vor descoperi toate secretele care le-au fost ascunse și vor trebui să se împace cu adevărata lor natură. Mai mult, doar unul dintre ei se va reîncarna, în timp ce celălalt va fi uitat. Aceasta este, pe scurt, intriga Death Parade, unul dintre cele mai de succes seriale anime din Europa.

Totuși, dacă te întrebi de ce este considerat un anime un joc de noroc, trebuie să știi că, pentru a afla care dintre cele două suflete va ajunge să se întoarcă pe pământ, acestea vor trebui să se provoace reciproc la jocuri. Acestea sunt alese aleatoriu și ar putea exista, de asemenea, bowlingul menționat mai sus.

Din nou, nu sunt în joc bani, ci ceva mult mai important, cum ar fi o viață. Serialul are 12 episoade, fiecare dintre ele având o durată de aproximativ 23 de minute.

Akagi: un serial despre Mahjong

Nu puteam să ratăm un anime de gambling despre unul dintre cele mai importante jocuri din lumea orientală, și anume Mahjong. Cu siguranță nu este la fel de cunoscut în România și în Europa ca backgammon-ul de exemplu, dar din ce în ce mai mulți oameni, datorită animațiilor și filmelor orientale, încep să îl cunoască.

Animația spune povestea lui Akagi, de la care derivă, evident, și numele serialului. Akagi este un jucător de Mahjong foarte priceput și, mai ales, este capabil să trișeze. De aici și căutarea celor mai buni jucători, cu unicul scop de a-i învinge și de a deveni campionul absolut al jocului.

One Outs: cel mai nebun pariu

Lumea anime-urilor este plină de volume dedicate tuturor tipurilor de sporturi, inclusiv fotbalului, voleiului și altele. În aceasta, însă, subiectul este baseball-ul, deși dintr-un unghi complet diferit față de cel obișnuit. În One Outs, de fapt, totul se învârte în jurul unui pariu important între un jucător de baseball și compania care îl înscrie. Jucătorul nu va primi un salariu fix, ci cinci milioane de yeni (moneda japoneză) atunci când reușește să elimine un adversar, iar în cazul în care adversarul câștigă, va trebui să plătească 5 milioane de yeni.

Evident, vorbim de un adevărat joc de noroc care este în detrimentul jucătorului și în favoarea companiei, care, în acest caz, joacă rolul de bancher. Să știți că nu ați putea face acest lucru într-un cazinou online clasic 🙂

Kakegurui: Anime-ul despre jocuri de noroc suprem

Kakegurui este probabil cel mai important anime despre gambling, în care jocurile sunt cu adevărat în centrul atenției. Vorbim despre un serial TV destul de recent, care poate fi urmărit pe Netflix.

Ne aflăm în interiorul unei academii private frecventate de cei mai iluștri oameni din Japonia. Aici totul se învârte în jurul banilor și al jocurilor de noroc. Ierarhia elevilor este stabilită în funcție de sumele pe care le câștigă și le pierd la joc. Iar atunci când cineva pierde totul, el sau ea este redus la statutul de simplu animal de companie, iar datoriile acumulate îi pot afecta și viața următoare. Imaginați-vă, de exemplu, că cineva care nu-și poate plăti datoriile va trebui să accepte un loc de muncă și să se căsătorească cu o persoană decisă de alții.

Protagonista este Kakegurui, gata să parieze tot ce are, doar pentru fiorul riscului. Este un anime cu jocuri de noroc foarte puternic. Protagoniștii se provoacă reciproc în jocuri extrem de periculoase. Într-un episod, de fapt, aceștia se confruntă chiar într-un joc de cărți în care există și o ruletă. Dar în varianta rusească, cu un pistol încărcat cu un singur foc.