Fructele sunt printre cele mai populare simboluri din industria de sloturi online. Pe 3, 4, 5 sau 6 role, ele dau farmec și culoare jocurilor ca la aparate. Deși, în ultima vreme, jocurile de păcănele online experimentează diverse teme, ceea ce a dus la scăderea ponderii fructelor între simbolurile din industrie, unii dintre provideri au o colecție impresionantă de astfel de jocuri. Este cazul celor de la Euro Games Technology, o companie bulgară unde sloturile cu fructe sunt vedetele (vezi seriile Burning Hot, Supreme Hot sau Dazzling Hot).

păcănele

Cum au ajuns fructele pe role

Strămoșul sloturilor este considerat „Liberty Bell”, un aparat slot-machine construit în 1895 de Charles August Fey, un american de origine germană. În 1907, Charles Fey a colaborat cu Herbert Mills, proprietarul Mills Novelty Company pentru a crea „Operator Bell”, primul aparat slot machine cu fructe printre simboluri. 

Jocurile de noroc erau un subiect controversat în societatea americană de la începutul secolului XX. Astfel, în 1909, San Francisco interzicea cele 3.300 de aparate slot din oraș. Pentru a eluda legea care nu permitea plățile în numerar, compania Industry Novelty, aparținând lui OD Jennings, a transformat dispozitivele de jocuri de noroc în  „dozatoare de gumă de mestecat”. Pentru a stabili aroma pachetului de gumă câștigat, producătorul a folosit fructele ca simboluri.

Cu timpul, aparatele eliberau câștiguri sub formă de gumă de mestecat pentru fiecare „pariu”. Ele au devenit dozatoare de gumă autentice, fiind adoptate de cele mai multe magazine de proximitate. Curând, în Marea Britanie ele au fost numite „mașini cu fructe” (Fruits Machine).

După ce regulile pentru jocurile de noroc s-au schimbat, Bally și Williams (WMS), două dintre companiile care au influențat industria sloturilor, au readaptat aparatele slot machine pentru plata în numerar. În 1963, Bally a pus pe piață Money Honey, primul aparat de joc electro-mecanic. Deși plata era asistată de om, acest aparat a putut stoca mai multe monede, iar jackpoturile au crescut foarte mult.

De ce sunt fructele populare printre simbolurile sloturilor online?

Sănătoase și delicioase, fructele fac parte din dieta zilnică pentru majoritatea oamenilor. Ele au ajuns pe role beneficiind de de această popularitate. Atunci când „mașinile de fructe” au reprezentat fața acceptată a jocurilor de noroc, fructele au devenit și mai populare printre jucători.

Fiind pe placul tuturor generațiilor, simbolurile – fructe se pretează pentru jocurile de cazino cu un gameplay simplu, unor modele matematice cu plăți ușor asimilabile. În plus, ele pot fi combinațe cu diverse simboluri cum ar fi cele norocoase (Șeptar, Diamant, Stea, Clopot, Trifoi cu 4 foi, Potcoavă, Picior de Iepure), animale, fantezie sau dulciuri.

Fructele se pot preta pentru sloturi cu 3, 4 sau 5 role, cu 3, 5 sau mai multe linii de plată. Mai mult, ele sunt folosite și pentru jocurile încărcate pe grila Megaways (Fruit Shop Megaways – NetEnt). Sloturile cu fructe sunt ușor de înțeles și nu beneficiază de caracteristici complexe, furnizând o experiență ușor de gestionat. Având o istorie bogată, sloturile cu fructe înseamnă pentru mulți adevăratele păcănele online.

Unele persoane cred că sloturile cu fructe plătesc cel mai bine și că au cele mai bune randamente. Având o volatilitate scăzută, ele fac plăți relativ constant, ceea ce favorizează o bună gestionare a bankroll-ului. În plus, ele sunt asociate cu caracteristica „Dublaj”, una dintre cele mai populare funcții cu care sunt încărcate jocurile de cazino online, iar în cazul popularelor sloturi EGT, și cu jackpotul  Mystery Cards.

Care sunt cele mai folosite fructe în industria sloturilor

Cele mai populare fructe care apar pe rolelele sloturilor online sunt cele care au decorat și primul aparat slot-machine: Cireșele, Prunele, Portocalele, Lămâile și Pepenii verzi. Alte fructe care apar frecvent în păcănelele online sunt Strugurele, Pruna și Mărul.

Ocazional, vei găsi printre simbolurile jocurilor Căpșuna și Zmeura (Juicy Fruits – Pragmatic Play), Afinele (Fruit Party 1 și 2 – Pragmatic Play), Ananas (Aloha Christmas – NetEnt), Kiwi (Extra Juicy Megaways – Pragmatic Play), Banane, Piersici (Sweet Bonanza – Pragmatic Play), etc. 

Ele sunt prezentate simple, mai mult sau mai puțin detaliate, cu animații simple (în general sunt cuprinse de flăcări atunci când participă la combinații câștigătoare). Uneori simbolurile-fructe sunt decorate cu ornamente de Crăciun (Fruits Shop Christmas Edition – NetEnt), cu fulgi de zăpadă (Cold As Ice – BF Games, Sweet Bonanza Xmas – Pragmatic Play) sau cu pietre prețioase (Crystal Mania – BF Games).

Providerii cu cele mai multe sloturi online cu fructe în ofertă

  • EGT – Shining Crown, Burning Hot, Dazzling Hot, Super Hot, Diamond Plus. Toate sloturile EGT participă la Mystery Cards Jackpot, un jackpot progresiv pe 4 niveluri care poate fi câștigat pentru orice miză.
  • Pragmatic Play – Juicy Fruits, Sweet Bonanza, Sweet Bonanza Xmas, Fruit Party, Wild Booster. Cu aceste jocuri te poți bucura de extraordinarele câștiguri din promoția Drop & Wins.
  • Novomatic – Sizzling Hot, Fruitilicious, Spining Star, Plenty of Fruit 20.
  • NetEnt – Fruit Shop, Fruit Shop Megaways, Fruit Spin, Grand Spin.

 

Descoperă savoare fructelor cu câștigurile din sloturile online cu fructe din oferta NetBet Casino! Și, nu uita: acum poți depune pe NetBet de la Stațiile de Plată SelfPay, prin NetBet powered by Okto.Cash. Poți utiliza oricare dintre locațiile disponibile din întreaga țară. Tranzacția este instantă, fără comision și balanța ta va fi reîncărcată cu suma depusă + 10% extra CASH! Află mai multe de aici.