Egiptul Antic reprezintă una dintre temele preferate ale dezvoltatorilor de sloturi online. Locul piramidelor, al faraonilor, al zeilor și al Nilului dătător de viață, Egiptul Antic rămâne un tărâm al misterelor și al comorilor. De aceea, unele dintre cele mai populare păcănele online ale momentului abordează această temă, așa cum o vor face și alte titluri în viitor.

De ce atrage Egiptul Antic

Egiptul Antic reprezintă un punct de interes pentru civilizația vestică. Aceasta a intrat în contact cu mitologia și civilizația egipteană în timpul Imperiului Roman. Soldații romani au descoperit un loc exotic, plin de comori, care putea fi considerat un centru al filozofiei, științei și înțelepciunii. 

Ani de zile Egiptul a dispărut de pe radarul interesului occidentalilor, dar a redevenit un subiect de interes în secolul al XVIII-lea, când a început perioada romantică a arheologiei. Oameni cu studii și, în multe cazuri cu titluri nobiliare, aceștia au declanșat o adevărată „febră a săpăturilor” sperând să descifreze secretele unei civilizații fascinante, în care viața de zi cu zi se împletea cu trăiri mistice, dar și comorile din siturile arheologice.  Artefactele egiptene au fost la mare căutare și, după mulți ani de când statul egiptean încearcă să le repatrieze, multe dintre acestea se află în custodia muzeelor occidentale sau în colecțiile particulare.

sloturi Egiptul Antic

Simbioză perfectă între civilizația și mitologia egipteană și sloturile online

Sloturile cu tematică egipteană au fost printre primele produse de cazino care au renunțat la fructe și simboluri norocoase. Având în spate întâmplări pline de mister și magie, sloturile tematice au permis dezvoltatorilor o grafică detaliată, animații atrăgătoare și funcții speciale elaborate. 

Popularitatea temei a garantat în mare măsură succesul primelor jocuri. Tuthankamun, Cleopatra, Crucea lui Anubis, Ochiul lui Horus, Scarabeul și-au găsit repede locul pe rolele multor jocuri. Grilele acestora aveau în fundal Piramide, Palatul Cleopatrei, morminte ale faraonilor, simboluri ale acelei epoci. 

Pe măsură ce mai mulți producători au dezvoltat jocuri cu această temă, Play’n GO și Pragmatic Play, doi dintre cei mai mari actori ai industriei, au creat proprii exploratori, iar o parte dintre aventurile acestora au avut loc în Egipt. Astfel, aventurierul Rich Wilde de la Play’n GO a ajuns în Egipt în Book Of Dead și în Amulet of Dead. Fiica acestuia, Cat Wilde, a continuat munca tatălui său în descifrarea secretelor vechilor egipteni în Doom of Dead și Lost Chapter. La rândul său, John Hunter, aventurierul celor de la Pragmatic Play, a avut propriile incursiuni în civilizația Egiptului Antic în Book of Tut și The Tomb of Scarab Queen.

Book of Ra a dus sloturile cu tematică egipteană la alt nivel

Book of Ra Classic - sloturi Egiptul Antic

Lansat în 2004 de Novomatic, slotul online Book of Ra a fost deschizător de drumuri și rezistă și astăzi în preferințele jucătorilor într-o variantă renovată. El a lansat moda așa numitelor jocuri de tip„Book of…” cu simbol special extins în runda bonus.

Pe grila 5 x 3 cu 9 linii de plată, acest joc ca la aparate foarte volatil poate acorda câștiguri de până la 10.014x după un model matematic cu un RTP de 95.10%, unul sub media industriei (96%). În conformitatea cu tema egipteană, simbolurile ca valoare mare ale jocului sunt Cartea (Wild – Scatter), Exploratorul, Faraonul, Horus și Scarabeul. Grila este completată de suita de cărți de joc de la 10 la A. 

Bonusul constă în 10 rotiri gratuite cu simbol special expandabil ales aleatoriu. Acesta plătește indiferent de pozițiile pe care apare. Toate câștigurile sub 500x pot fi pariate mizând pe Roșu sau Negru.

Legacy of Dead în topul jocurilor „Book of…” de la Play’n GO

Legacy of Dead - sloturi Egiptul Antic

Play’n GO este un lider mondial al industriei de sloturi care a acordat o atenție deosebită Egiptului Antic. Lansat în 2019, slotul online Legacy of Dead a cucerit imediat jucătorii, deși ideea nu era deloc nouă. Pe un model confirmat cu 5 role pe 3 rânduri, 10 linii de plată active, un algoritm matematic foarte volatil, cu RTP de 96.58%, cel mai mare câștig de 5.000x și bonus cu 8 rotiri gratuite cu simbol special extins, jocul părea o nouă copie după iconicul Book of Ra.

Specialiștii Play’n GO au venit cu ușoare modificări ale bonusului care l-au transformat complet. De fiecare dată când este redeclanșat bonusul este ales un nou simbol special extins care va fi activ simultan cu precedentul. Se poate ajunge la fericitul caz în care obții un total de 82 de rotiri gratuite în care cel puțin ultimele 8 vor avea toate cele 9 simboluri comune ca simboluri speciale extinse.

John Hunter and the Tomb of Scarab Queen – aventuri marca Pragmatic Play în Egiptul Antic

John Hunter and the Tomb of the Scarab Queen - Sloturi Egiptul Antic

În a treia aventură pe role, aventurierul John Hunter a plecat să descopere secretele mormântului Reginei Scarab. Pragmatic Play a organizat această expediție începând cu septembrie 2019. Bogățiile din Tomb of Scarab Queen sunt ascunse după un model matematic foarte volatil, organizat pe o schemă 5×3 cu 25 de direcții de plată. Procentul de returnare către jucător de 95.50% permite recompense de până la 10.500x miza.

Acțiunea jocului se învârtește în jurul simbolurilor Money. Acestea apar doar pe rolele 1-4 și au o valoare aleatorie dintr-un set predefinit. Pentru a colecta valorile afișate de simbolurile Money trebuie ca pe rola 5 să aterizeze unul dintre cele 5 simboluri Collect:

  • Collect – plătește suma valorilor afișate de simbolurile de pe ecran
  • Extra Collect – afișează o valoare care este adăugată valorilor afișate de simbolurile Money de pe ecran, după care plătește suma noilor valori.
  • Multiplier Collect – afișează o valoare multiplicator care se aplică sumei valorilor afișate de simbolurile Money.
  • Expanding Collect – toate rolele ce conțin simboluri Money vor fi completate cu astfel de simboluri cu valori aleatorii, după care valorile sunt însumate și plătite.
  • Respin Collect – simbolurile Money se blochează, iar celelalte poziții se reînvârtesc după care sunt însumate și plătite valorile simbolurile Money de pe ecran.

3 simboluri Scatter (Piramidă) pe rolele 2, 3 și 4 inițiază bonusul cu 8 rotiri gratuite în care simbolurile Money sunt colectate într-un contor, iar la final sunt redistribuite pe role sub forma unui simbol gigant cu valoarea colectată. Pentru a încasa valoarea acestuia este necesar un simbol Collect în urma unui respin al rolei 5.

Legend of Cleopatra Megaways

Legend of Cleopatra Megaways - Sloturi Egiptul Antic

În decembrie 2020, producătorul de jocuri de cazino online Playson a încărcat unul dintre sloturile sale emblematice, Legend of Cleopatra, pe motor Megaways sub licență Big Time Gaming. Rezultatul a fost Legend of Cleopatra Megaways, un joc de păcănele online care dispune de o grilă 7×6 cu câte un simbol suplimentar pe rolele 2, 3, 4 și 5, distribuite de o rolă orizontală. Sunt disponibile în acest fel până la 200.704 direcții de plată, fiind recompensate combinațiile din simboluri identice pe role alăturate, începând cu rola din stânga.

Modelul matematic este unul foarte volatil, cu un procent de întoarcere către jucători de 95.84% și un câștig maxim de 6.584x. Jocul principal este condimentat de caracteristica Cascadă prin care simbolurile câștigătoare de pe grila 7×6 sunt înlocuite cu alte simboluri. Iar simbolurile de pe rola orizontală (nu sunt înlocuite) au 1-3 etichete Scarabeu care cresc multiplicatorul de câștiguri cu +1 când participă la combinații. 

Când sunt înlăturate cele 4 simboluri de pe rola orizontală este inițiat bonusul cu 12 rotiri gratuite cu multiplicator inițial egal cu cel al rotirii declanșatoare. Valoarea multiplicatorului nu se resetează între rotiri. Numărul de rotiri va fi suplimentat cu 5 de fiecare dată când se eliberează rola orizontală. Funcția Cumpărare Bonus permite accesul direct în runda bonus pentru o taxă de 100x.

Descoperă misterele Egiptului Antic cu sloturile tematice de la NetBet Casino!