După ce au fost subiecte de cărți sau de film, personajele și evenimentele istorice au ajuns și în sloturi online. Cunoașterea istoriei ne provoacă să ne găsim reperele în timp și ne ajută să nu repetăm greșelile trecutului. Toți oamenii sunt atrași de fapte și personaje din trecut, indiferent că este vorba de adevărați eroi, de lideri sângeroși sau pur și simplu de întâmplări în care oamenii au făcut dovada curajului și a devotamentului.

Calitățile celor ale căror fapte au rămas în memoria colectivă sunt foarte apreciate de jucătorii de cazino al căror spirit ludic este incitat de suspans, adrenalină și reacții rapide. Nu este de mirare că păcănelele online cu tematică istorică sunt pe gustul majorității jucătorilor întrucât permit grafică și animații elaborate și caracteristici diverse.  Printre cele mai căutate sloturi pe această temă se numără The Story of Alexander, Vikings, Napoleon: Rise of Empire, Spartacus Megaways și Spartan King. Să vedem ce au ele de oferit!

Câștigă Jackpotul de Inimă Neagră cu The Story of Alexander!

The Story of Alexander

Faptele de arme prin care Alexandru cel Mare și-a cucerit locul în istorie nu i-a lăsat indiferenți pe bulgarii de la EGT Interactive, actualul Amusnet Interactive. În 2016, aceștia au adus pe role povestea celui care a condus unul dintre cele mai mari imperii ale antichității. Povestea pe rolele din grila 5 x 4 cu 50 de direcții de plată este una mediu volatilă în care RTP-ul de 96.02% permite câștiguri de pînă la 250x într-o rotire.

Chiar dacă nu impresionează prin valoarea câștigurilor, The Story of Alexander atrage prin grafica impecabilă, gameplay-ul simplu, caracteristica Dublaj (câștigurile inițiale de până la 35x pot fi dublate succesiv de 5 ori gacă ghicești culoarea unei cărți – Roșu sau Negru) și Jackpotul Mystery Cards, progresiv, pe 4 niveluri, accesibil cu orice miză. Nu trebuie pierdute din vedere nici plățile Scatter sau bonusul cu 10-15 rotiri gratuite cu simboluri Wild (Bucifal) lipicioase.

Vikings – o poveste despre curaj, vitejie și curiozitate

Vikings

Deși este inspirat de serialul TV cu același nume distribuit de canalul History, slotul online Vikings spune povestea lui Ragnar Lodbrock, un rege danez temerar și curios care a reușit să cucerească Parisul în secolul al IX-lea. Alimentat de producătorul suedez de jocuri de cazino NetEnt, Vikings este o aventură foarte volatilă, cu un model matematic cu un procent de întoarcere către jucător de 96.05%. Poți obține recompense de până la 10.000x pe o grilă cu 5 role pe 3 rânduri și 243 de direcții de plată.

Simbolurile cu valoare ridicată sunt Ragnar, Lagertha, Bjorn Ironside și Floki, în timp ce simbolurile cu valoare mică sunt reprezentări ale suitei de cărți de joc de la 10 la A. Intră în joc și bucură-te de caracteristicile speciale disponibile:

  • Hotspot Feature – rola 3 este o rolă hotspot. Dacă un simbol cu valoare mare stivuit completează hotspotul, toate simbolurile Viking din afara hotspotului sunt transformate în simbolul respectiv.
  • Scatter Pay – simbolurile rezultate în urma caracteristicii Hotspot Feature sunt plătite după număr.
  • Shield Wall Feature – aleatoriu, atât în jocul principal, cât și în jocul bonus, poate să apară un cluster de simboluri misterioase care se vor transforma într-un singur simbol.
  • Raid Spins – este bonusul cu 7 rotiri gratuite inițiat de 3 simboluri Scatter. Grila se transformă în una 7×5 cu 78.125 de direcții de plată și 3 hotspoturi pe rolele 3, 4 și 5. Când un simbol stivuit cu valoare mare aterizează în hotspot se activează pe rând caracteristicile Hotspot Feature și Scatter Pay.

Napoleon: Rise of an Empire

Napoleon: Rise of an Empire

Toată lumea cunoaște povestea celui care a lansat zicala „În ranița oricărui soldat se află bastonul de mareșal”. Din caporal de artilerie, Napoleon Buonaparte a a ajuns împăratul unui imperiu. Viața sa a fost una de film și nu este de mirare că povestea ridicării unui imperiu a fost pusă pe role de BluePrint în 2018.

Foarte volatil, acest joc de păcănele încărcat pe o grilă 5×3 cu 20 de linii de plată active poate acorda recompense de până la 50.000x miza pe linie, în funcție de un algoritm cu procent de returnare de 95.96%. Napoleon este simbolul Wild care suplinește celelalte simboluri în combinații și face propriile plăți. Fiecare simbol Wild dublează câștigurile la care participă. Această caracteristică este activă și în timpul bonusului cu 10 rotiri gratuite inițiale.

Spartacus Megaways

Spartacus Megaways

Gladiatorii sunt un simbol al Romei Antice, dar Spartacus și războiul pe care acesta l-a dus cu puternica republică sunt un simbol al luptei pentru libertate. Povestea sa a  cunoscut multe variante în opere literare, dar și în cinematografie. Mai mulți provideri au construit propria versiune a poveștii, dar ne-a atras atenția Spartacus Megaways, un joc de păcănele alimentat de Scientific Games din septembrie 2020.

Jocul este organizat pe 6 role cu 2-10 simboluri și până 1.000.000 de direcții de plată. Cu un RTP de 96.32%, video-slotul este creditat pe site-urile de specialitate cu un Max Win de 12.500x miza. Totuși, pe 19 martie 2021, un jucător a obținut un premiu de 19.057,54 euro pe o miză de 0.2 euro (97.537x). Acest premiu a fost posibil în timpul rundei bonus cu 6 până la 16 rotiri gratuite inițiale cu simbol Wild extensibil și deblocarea întregii role.

Spartan King – slot istoric marca Pragmatic Play

Spartan King

Sparta este simbolul vitejiei, al sacrificului, al disciplinei și loialității în luptă.  Ca civilizație sau prin unele evenimente reprezentative, Sparta a apărut în opere literare, filme și, în ultima perioadă, în jocuri video și sloturi online.

În noiembrie 2020, Pragmatic Play a lansat jocul de păcănele Spartan King, un video-slot foarte volatil, cu RTP de 96.60% și cel mai mare câștig de 7.480x miza , posibil pe cele 40 de linii de plată ale grilei 5x 4. Simbolul Mega Shield Wild (2×2) și simbolul Wild (Spartan King – apare pe rolele 2-5) te ajută să completezi combinațiile câștigătoare.

3, 4 sau 5 simboluri Bonus te trimit în runda cu 8, 10 sau 12 rotiri gratuite în care sunt active atât simbolul Wild, cât și simbolul Mega Shield. Cel din urmă aterizează mai frecvent față de jocul de bază și este încărcat cu multiplicator de câștiguri cu valori  2x, 3x, 5x, 10x sau 25x.

Descoperă mistere și întâmplări ale trecutului cu sloturile cu tematică istorică de la NetBet Casino!