Circul este o formă de divertisment care și-a găsit cu ușurință locul printre sursele de inspirație pentru sloturi online. Fie că vorbim de clovni, ciudățenii, abilități moștenite sau dobândite, animale sau atleți desăvârșiți, păcănelele online au încercat să recreeze atmosfera de circ și să îmbine exuberanța și veselia cu câștiguri impresionante.

Circul are o istorie îndelungată

Este arhicunoscută expresia „Pâine și Circ” atribuită romanilor. Aceștia mizau pe ținerea în frâu a populației dacă erau asigurate mâncarea și distracția. În accepțiunea romanilor, prin circ se înțelegea mai mult lupte de gladiatori, dar, foarte probabil, înainte de începerea acestora în arene se țineau și spectacole, iar animalele erau o prezență obișnuită.

Jongleria era des întâlnită în civilizații antice precum cea egipteană, chineză, indiană, greacă, romană, nordică, aztecă sau polineziană. În Evul Mediu, Bufonii de la curțile regale erau persoane însemnate. Ele prezentau sfaturi într-un mod distractiv, care să nu lezeze demnitatea conducătorilor, dar ofereau și spectacole de îndemânare în timpul întâlnirilor. 

Circul a fost practicat de trupe ambulante. Tatăl circului modern este considerat britanicul Philip Astley, un acrobat și călăreț desăvârșit, dar și un inventator prolific. În 1825, americanul J. Purdy Brown a prezentat primul spectacol de circ în cort. Circul a evoluat, iar astăzi reprezintă o combinație de circ clasic și spectacol de teatru. Accentul se pune pe acrobații și momente de îndemânare oferite de atleți profesioniști, iar tendința generală este aceea de a se renunța la numerele cu animale.

La NetBet Cazino ai o mare varietate de sloturi tematice inspirate din lumea circului. Te invităm la o incursiune în această lume care îți poate schimba viața!

Circul morților vii în Zombie Carnival

Zombie Circus - păcănele online inspirate de tematica circului

Disponibil din iunie 2022, Zombie Carnival de  la Pragmatic Play este organizat pe 6 role cu câte 4 simboluri și 4.096 de direcții active de plată. Modelul matematic foarte volatil, cu RTP de 94.50% garantează o experiență foarte distractivă în care poți obține premii de până la 5.000x.

Producătorul mizează pe grafică și animații de calitate, un gameplay simplu, și câteva caracteristici pline de suspans. Cele 8 simboluri curente, 4 zombi umani și regalele de la J la A, formează combinații câștigătoare când aterizează pe minim 3 role consecutive. În timpul jocului principal nu există simbol Wild ci doar un simbol Mystery care se poate transforma în orice simbol curent.

Minim două simboluri Scatter (Creier) simultan pe rolele 2-5 inițiază bonusul cu 6 rotiri inițiale. Ssatterele se transformă în Wild (Urs Zombie) și rămân blocate pe role în timpul rotirilor gratuite. Orice Scatter pe role va adăuga o rotire suplimentară după care va fi consumat de un simbol Wild care își va mări multiplicatorul cu +1. Câștigurilor de pe o linie li se va aplica suma multiplicatorilor participanți. Pentru o taxă de 80x miza poți iniția bonusul cu rotiri gratuite accesând funcția Cumpără Speciala.

Circ sângeros în Slugger Time

Slugger Time - păcănele online inspirate de tematica circului

Acest slot distribuit de Quickspin din iunie 2022 nu are ca temă lumea circului. El urmărește acțiunea unor bătăuși de stradă care poartă măști de circ. De aceea, pe cele 5 role cu 3 rânduri și 20 de linii de plată fixe, vei întâlni Masca Iepure, Masca Pui, Masca Clovn, Box, Sticla, Nunceagul și regalele de la 10 la A.

Jocul principal va fi animat doar de simbolul Wild care va fi încărcat cu multiplicator 2x-5x. Tot simbolul Wild va fi și în centrul Bonusului cu rotiri gratuite inițiat de 3 Scattere (Mâna cu box – apare pe rolele 1, 3și 5). Înainte de a începe runda bonus va trebui să parcurgi secvența Selectorul de Mormânt în care vei alege una dintre cele 4 variante bonus (Asaltul Puilor). Sunt disponibile 3 configurații fixe și una misterioasă în care vei primi 6-20 de rotiri gratuite cu multiplicator 2x, 3x, 4x sau 5x. Multiplicatorul se va bloca pe toată durata bonusului. 

Bonusul poate fi inițiat pentru o taxă de 75x prin funcția Cumpără Speciala. Foarte volatil, modelul matematic din spatele acestui joc  promite câștiguri de până la 22.144x.

Modalitate inedită de a iniția rotirile gratuite în Circus Brilliant

Circus Brilliant - păcănele online inspirate de tematica circului

A venit adevăratul circ. În slotul online Circus Brilliant, Amusnet Interactive, fostul EGT Interactiv te invită la un spectacol de circ într-o grilă 5×3 cu 20 de linii active de plată. Gazda spectacolului este Clown-ul, iar Dresoarea va prezenta numere cu Urși, Lei și Foci. Simbolurile jocului sunt împărțite în 3 categorii: cu valoare mare (Clown și Dresoare), cu valoare medie (Urs, Elefant și Focă) și cu valoare mică (A, K, Q, J, 10).

Cortul de circ este simbolul Wild. Acesta înlocuiește toate simbolurile în combinații și plătește 10.000x pentru o linie completă. Acesta este câștigul maxim din acest joc foarte volatil, cu RTP de 96.14%.

Bonusul cu rotiri gratuite se declanșează de fiecare dată când obții o linie completă (excepție Wild). Vei primi 5, 15 sau 50 de rotiri gratuite în funcție de categoria din care face parte simbolul. Toate câștigurile din rotirile gratuite vor fi dublate. În plus, oricare rotire te poate trimite în runda jackpot Mystery Cards în care vei câștiga garantat unul dintre cele 4 niveluri jackpot progresive: Clubs, Diamonds, Hearts sau Spades.

3 Clown Monty

3 Clown Monty - sloturi online inspirate de tematica circului

Cu 3 Clown Monty, slotul online lansat de Play’n GO în mai 2021 ne întoarcem în lumea clovnilor înspăimântători. Pe cele 5 role cu 3 rânduri de simboluri sunt active 10 linii de plată. Poți obține câștiguri incredibile de până la 20.000x miza  după un model matematic foarte volatil cu RTP de 94.23%.

Cele 9 simboluri curente ale jocului sunt 3 Clowni, Mașina, Tarta și reprezentările din pachetul de cărți de joc: Clubs, Diamond, Hearts și Spades. Ele pot fi înlocuite în combinații de simbolul Wild (Gorila care fumează) care poate fi încărcat, în mod aleatoriu, cu multiplicator 2x, 3x, 4x, 5x, 10x sau 25x.

Pictograma cu cei trei Clowni reprezintă simbolul Scatter. Minim 3 simboluri inițiază runda Bonus cu rotiri gratuite. Numărul de rotiri gratuite va fi stabilit prin alegerea unei cărți de joc. În timpul rotirilor gratuite poți să inițiezi Monty Spins Trigger. Și numărul acestora va fi stabilit prin selectarea unei cărți de joc. În timpul acestora simbolurile Wild rămân devin lipicioase până la finalul rundei.

Dark Carnivale

Dark Carnivale - păcănele online inspirate de tematica circului

Bine ați vent la Dark Carnivale, un spectacol de circ de groază! Pe 5 role cu 3 rânduri de simboluri și 20 de linii de plată, studioul londonez de jocuri de cazino BF Games te provoacă să asiști la spectacolul oferit de doi Clowni înspăimântători și o Păpusă criminală. Globul îți va dezvălui viitorul și te vei putea da cu Mașinuța electrică sau să vizionezi un număr cu Cai. A. K și Q sunt simbolurile care completează grila de joc.

Trăsura este simbolul Wild  care suplinește simbolurile curente în combinații, în timp ce Cortul Circului este simbolul Scatter. El apare pe rolele 1, 3 și 5 și inițiază bonusul cu 12 rotiri gratuite cu câștiguri triplate. Dacă în jocul principal simbolul Clown – Femeie este singurul care apare stivuit, în runda bonus poate să apară stivuit și simbolul Wild.

Disponibil din martie 2017, jocul ne surprinde cu o grafică mult prea încărcată, care are potențialul de a te obosi. Poți obține un câștig de cel mult 3.000x în rotirile gratuite după un model matematic cu RTP de 96.15%. Toate câștigurile pot fi pariate prin funcția Gamble. Ghicind culoarea unei cărți de joc (Roșu sau Negru) acestea pot fi dublate succesiv de 4 ori, fără a depăși limita maximă de 3.000x.