Internetul abundă de sfaturi pentru amatorii de jocuri de noroc. Cele mai multe dintre ele sunt foarte utile, având la bază calcule matematice, înțelegerea modului în care funcționează jocurile de noroc, dar și experiența unor jucători de top.

Sunt destul de multe și cazurile în care jucătorii de sloturi online sau jocuri cu cărți sunt asaltați cu sfaturi și ponturi care nu au un substrat științific și nici o sintetizare obiectivă. Iată unele dintre cele mai nerealiste sfaturi.

1. Aparatul ăsta este încărcat și trebuie să dea un câștig mare

Cei care au frecventat sălile de cazino au observat deseori jucători care își așteaptă rândul la un aparat care nu a făcut plăți de ceva timp, pe principiul că „trebuie să plătească”. Modelul matematic din spatele sloturilor generează plăți în mod aleatoriu. Procentul de întoarcere către jucător (RTP) este calculat pentru un număr impresionant de pariuri plasate, uneori de numărul miliardelor, iar rezultatele pariurilor sunt generate aleatoriu. Așa că o serie negativă poate dura mult timp.

Și jucătorii de sloturi online fac această greșeală. După o sesiune prelungită în care nu au primit nicio plată consistentă, hotărăsc să își suplimenteze creditul pentru că sigur urmează un bonus. Nimic nu garantează că vei declanșa bonusul, iar în cazul în care reușești, se poate ca recompensele să acopere doar o foarte mică parte din investiția ta.

2. Pariază pe numerele fierbinți la ruletă!

Este un sfat de care nu trebuie să ții cont. Să presupunem că într-un cazino terestru, roata ruletei ar putea să sufere modificări în sensul în care, din nu știu ce motive, bila s-ar opri mai des pe anumite numere. Cazinourile au prevăzut deja acest lucru și au luat măsuri în consecință, printre care schimbarea pozițiilor roții de ruletă în sală sau înlocuirea frecventă a acestora.

În cazinourile online, jocurile RNG afișează rezultate aleatorii stabilite de modelul matematic care generează RTP-ul, iar în cazul meselor de ruletă cu dealer live se aplică principiile din cazinourile terestre. Niciun cazino nu ar păstra o roată de ruletă până la uzare, așa că probabilitatea ca un număr să iasă câștigător este neschimbată la fiecare rotire (1 la 37 la ruleta europeană și 1 la 38 la ruleta americană).

3. Nu juca la sloturi online pentru că sunt trucate!

Am auzit foarte des această remarcă în sălile de jocuri. Jucătorii sceptici cred că sloturile online pot fi modificate cu ușurință. Cei mai mulți dintre ei nu înțeleg că operatorii de cazino sunt doar gazdele jocurilor, acestea fiind operate de cei care le produc.

Modelul matematic din spatele sloturilor online garantează cazinourilor și providerilor un profit care va crește în același timp cu rulajul. Niciunul dintre cei implicați nu își va risca reputația și licențele, cu atât mai mult cu cât sunt supravegheați, atât de organismele de reglementare, cât și de organisme independente agreate.

4. Mizele mai mari aduc câștiguri mai mari

Da. Cumva, acest lucru se aplică în acordarea unor jackpoturi, dar este specificat de operatori. Per total, mizele mai mari nu îți aduc câștiguri mai mari. Algoritmii matematici transformă toate câștigurile în multiplicatori de miză pentru a păstra o evidență. 

Toate plățile dintr-un joc sunt luate în considerare pentru stabilirea RTP-ului. Deși acesta este calculat pentru un număr mare de pariuri, câștigurile mai mari doar pentru mizele mai mari ar crea un dezechilibru, în sensul că cei care joacă pe mize mici ar câștiga foarte rar, iar acest aspect ar influența experiența de joc.

Concluzii

Acestea sunt doar unele dintre sfaturile pe care le-am remarcat pe internet sau în grupurile de jucători. Foarte probabil, în funcție de felul în care au trăit experiența din cazino, unii jucători au tras unele concluzii subiective. 

Pentru o experiență de cazino cât mai plăcută, NetBet Cazino te sfătuiește să te informezi despre jocurile disponibile, să înțelegi principiile de funcționare și detaliile tehnice (volatilitate, RTP, etc), să aprofundezi strategiile standard, să aplici regulile Jocului Responsabil și să nu uiți că jocurile de cazino sunt doar o modalitate de a te distra și nu o sursă de câștiguri.