Prima Cupă Mondială organizată în iarnă se va organiza în Qatar. Dacă România se pregăteşte de iarnă, în Doha este temperatură caniculară, peste 30 de grade Celsius.

A mai rămas o zi până la startul Campionatului Mondial din Qatar. Ţara gazdă inaugurează competiţia împotriva Ecuadorului, pe stadionul Al Bayt. Meciul este programat duminică, de la ora 18:00. Una dintre problemele invocate de fotbalişti este vremea caniculară din Doha.

Fanatik Powered by NetBet

România se pregăteşte de iarnă, iar în Qatar este vreme caniculară!

Chiar dacă suntem în finalul lunii noiembrie, în Doha este foarte cald. Vremea toridă poate fi simţită încă de la primele ore ale dimineţii, temperaturile trecând rapid de 30 de grade Celsius. Zonele de umbră sunt rare, însă cei care se află în centru, lângă zgârie-nori sunt avantajaţi pentru că giganţii oferă adevărate oaze de umbră.

Nu există nori pe cer, cel puţin în cele trei zile de cândFANATIK este în Doha. Acest lucru ar putea să se schimbe la meciul de deschidere, când se anunţă un cer parţial înorat, dar temperaturile nu vor scădea sub 29 de grade Celsius ziua şi la 23 de grade pe timpul nopţii. Dar situaţia nu se schimbă pe seară.

Soarele apune, dar căldura rămâne! Temperaturi mari şi pe seară

În jurul orei 22:00, afară sunt 25-26 de grade Celsius, iar la unele hoteluri de lux piscinele exterioare sunt deschise până aproape de miezul nopţii, apa fiind caldă. Mai multe echipe şi-au exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte temperaturile de la Campionatul Mondial.

Însă, organizatorii nu au emoţii. Au investit milioane de dolari în adevărate tunuri cu aer condiţionat pe fiecare dintre cele opt stadioane de la turneul final. Ba mai mult, le-au recomandat fotografilor, cei care stau la marginea terenului şi sunt “linia 1” în calea aerului rece, să îşi ia o haină mai groasă când vin la meci.

Qatarezii au pregătit “tunurile” de aer condiţionat!

Cei din Qatar au dat asigurări că temperatura pe stadioane va fi ideală, atât pentru jucători, cât şi pentru fani. Pentru fanii neobişnuiţi cu astfel de temperaturi, este destul de dificil să rămână mult timp pe stradă. Cu o zi înainte de startul competiţiei, mai multe străzi apropiate de centru sunt pustii în timpul zilei.

Europenii iubitori de bere vor avea o problemă şi cu această metodă de răcorire. Da, berea va fi permisă la Fan Festival, dar cu două zile înainte de startul turneului final, qatarezii au anunţat că berea cu alcool nu se va vinde în jurul stadioanelor.

Berea, un lux în Fan Zone! Costă 15 dolari un draft de 0,5 litri

Chiar şi în Fan Zone-urile amenajate, berea este un lux. Din punctul de vedere al preţului. Doritorii trebuie să scoată din buzunar nu mai puţin de 15 dolari pentru un draft la 0.5 litri. Ca termen de comparaţie, la un restaurant cu un nivel mediu ca preţ, berea costă aproximativ 3 dolari.

Turiştii care vor să participe la meciurile de la turneul final li se recomandă să ia cu ei cremă de protecţie solară şi o şapcă pentru a-şi proteja capul de temperaturile mari. Diferenţa de temperatură dintre Europa şi Qatar ajunge şi la 25 de grade Celsius, o discrepanţă foarte mare pentru câteva ore de zbor.

Fanatik Powered by NetBet îți aduce luna aceasta detalii la cald relatate de reporterul nostru la Cupa Mondială din Quatar, Marian Popovici.  Urmărește postările și află detalii în excusivitate din culisele sportului rege!