Qatar este gazda celui mai scump şi inedit Campionat Mondial din lume. Dar nu este totul gata cu două zile înainte de start şi pe străzile din Doha se lucrează la foc automat.

Doha se pregăteşte să devină capitala fotbalului mondial în următoarea lună. Toate cele opt stadioane sunt foarte apropiat construite unele de altele, ceea ce face ca Mondialul din Qatar să fie cel mai compact din istorie. Nebunia va începe duminică, ţara gazdă întâlnind Ecuadorul.

După 200 de miliarde de dolari cheltuiţi, nu e totul gata pentru Cupa Mondială!

Dar, chiar şi după 200 de miliarde de dolari cheltuiţi, nu toate lucrurile sunt puse la punct în Qatar. În centrul din Doha încă sunt şantiere, staţii de metrou închise şi trafic deviat din cauza lucrărilor. Organizatorii vor să termine totul la timp, însă cu două zile înainte de primul meci, încă sunt lucruri de pus la punct.

La câteva străzi distanţă de locul în care se va deschide cu fast sâmbătă seara Fan Festival, cu mai puţin de 24 de ore, drumul era pe jumătate pavat, muncitorii trăgând tare să termine treaba, chiar dacă afară mercurul din termometre era trecut de 32 de grade Celsius. În apropiere, una dintre staţiile principale de metrou era încă închisă.

Fanatik Powered by NetBet

Transportul public, revoluţionat! Se circulă non-stop până la ora 03:00

Transportul public va fi cu adevărat revoluţionat în următoarea lună. Toate mijloacele de transport în comun vor funcţiona de dimineaţa până la 03:00 noaptea, astfel încât fiecare spectator să poată ajunge la cazare după ultimul meci, care se va încheia la miezul nopţii, cel mai devreme. Au fost construite multe staţii, iar unele dintre ele nu au fost încă deschise uzului. Reporterul FANATIK prezent la faţa locului a fost într-o staţie de autobuz în care nu au apucat să se usuce marcajele. Toate staţiile de metrou au deja puse garduri de protecţie, astfel încât în cazul unei afluenţe mari, ordinea să fie respectată.

Număr uriaşi de voluntari în toate staţiile de metrou şi în preajma obiectivelor importante!

Ceea ce nu poate însă nimeni să le reproşeze organizatorilor este numărul uriaşi de voluntari adunaţi la acest eveniment. În absolut fiecare staţie de metrou, la fiecare etaj, din 50 în 50 de metri există cineva care ştie să te îndrume. Angajaţii sunt foarte amabili, putem spune chiar neobişnuit de amabili, dar este un lucru plăcut.

Iar cu o astfel de organizare, qatarezii vor ca totul să fie ceas în ceea ce priveşte Cupa Mondială. Iar unul dintre localnici care a intrat în vorbă cu reporterul FANATIK a spus că este şi normal:

“Au cheltuit foarte mulţi bani. Chiar îmi doresc să fie totul perfect. Îmi place fotbalul, dar mi-a depăşit aşteptările ceea ce s-a făcut. E normal că totul în Doha este despre Cupa Mondială zilele acestea!”.

Fan Festival este aşteptat să dea tonul distracţiei în Doha! Maluma şi Nicky Minaj, vedetele de la deschidere

Dar, cu două zile străzile din Doha nu vibrează. Lumea este liniştită, însă toţi se aşteaptă ca deschiderea Fan Festival cu artişti de renume mondial precum Maluma sau Nicki Minaj. Inaugurarea va avea loc sâmbătă seara în Al Bidda Park şi sunt aşteptaţi să participe peste 40.000 de oameni.

Fanii care sperau să poată consuma băuturi alcoolice din zona stadioanelor, pe parcursul Cupei Mondiale, au primit o lovitură dură după anunţul FIFA, care a anunţat că alcoolul va fi interzis pe stadioane şi în preajma lor. Singurul loc în care se vor putea consuma băuturi alcoolice va fi festivalul.

Preţ prohibitiv la alcool la festival! Berea va costa 15 dolari

Preţurile vor fi, însă, prohibitive. Nu mai puţin de 15 dolari vor trebui să plătească pentru o halbă la 0,5 litri suporterii care vor să savureze o bere. Frustrarea fanilor “de rând” este şi mai mare în condiţiile în care alcoolul este permis la loje. Preţurile cele mai mici pentru închirierea lojelor sunt de 20.000 de dolari.

Cu toate aceste controverse, ne aflăm la mai puţin de 48 de ore de fluierul de start al primului meci de la Campionatul Mondial de Fotbal. Qatar joacă împotriva Ecuadorului, duminică, de la ora 19:00. FANATIK este la cel mai important eveniment al planetei şi vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii.

Fanatik Powered by NetBet îți aduce luna aceasta detalii la cald relatate de reporterul nostru la Cupa Mondială din Quatar, Marian Popovici.  Urmărește postările și află detalii în excusivitate din culisele sportului rege!