Qatarul organizează prima Cupă Mondială la final de an și pregătește o ceremonie de deschidere fabuloasă pentru cel mai mare eveniment fotbalistic din 2022.

LIVE Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar

Ceremonia s-a încheiat cu un foc impresionant de artificii. Urmează duelul de deschidere al Cupei Mondiale din 2022, Qatar – Ecuador, ora 18:00, ora României.

A fost lansată mascota oficială a competiției: ”La’eeb”, care înseamnă ”jucător de top”. De asemenea, și-au făcut apariția pe scenă Fahad Al-Kubaisi din Qatar și starul pop sud-coreean Jung Kook care interpretează imnul competiției „Dreamers”.

Moment artistic pregătit de țara gazdă. Pe stadion și-au făcut apariția steaguri ale echipelor participante, dar și tricouri gigant.

Marele actor Morgan Freeman a avut o apariție spectaculoasă în startul ceremoniei de deschidere din Qatar. Artistul american a ținut un discurs în care a făcut apel la unitate mondială. „Toată planeta, unită în acest cort al beduinilor. În ciuda aparențelor, suntem toți la fel!”, a fost concluzia discursului lui Morgan Freeman.

Marcel Desailly, legendarul jucător al Franței, care a cucerit alături de naționala „cocoșilor galici” titlul mondial în 1998 și titlul european în 2000, a fost surprins de jurnalistul FANATIK aflat la Cupa Mondială din Qatar.

Fostul fotbalist francez a fost fotografiat ținând Cupa Mondială în mână.

Fanatik Powered by NetBet

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar va începe cu o oră și 20 de minute înainte de partida dintre Qatar și Ecuador.

Astfel, spectacolul organizat în colaborare de țara gazdă și FIFA va începe la 16:40, ora României. Artistul qatarez Fahad Al-Kubaisi și vocalistul trupei BTS Jungkook vor interpreta piesa „Dreamers”, emblema Campionatului Mondial din Qatar.

De asemenea, Ghanim Al Muftah, ambasadorul FIFA, și Dana, cântăreața qatareză, vor ține un discurs despre „incluziune și diversitate”.

Spectacolul pus la cale de Qatar și FIFA pentru deschiderea Campionatului Mondial 2022

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din 2022, organizată în colaborare de Qatar și FIFA, va începe cu o oră și 20 de minute înainte de meciul de deschidere, Qatar – Ecuador, ora 18:00, ora României.

Artistul qatarez Fahad Al-Kubaisi și vocalistul trupei BTS Jungkook vor destinde atmosfera timp de 30 de minute. Cei doi artiști vor interpreta piesa „Dreamers”, moment în care starul pop sud-coreean va lansa oficial piesa.

Ghanim Al Muftah, ambasador FIFA și Dana, cântăreață qatareză, vor susține un discurs despre „incluziune și diversitate”. Astfel, fanii prezenți în Qatar sunt îndemnați să vină la stadion cu o oră și jumătate înainte de startul meciului.

„Tema ceremoniei de deschidere este întâlnirea întregii omeniri și reducerea diferențelor prin umanitate, respect și incluziune. Fotbalul ne permite să ne reunim ca un singur trib, iar Pământul este cortul în care trăim cu toții”, se arată într-un comunicat al FIFA.

Alegerea micuțului stat ca gazdă a turneului final a stârnit o serie de critici, iar qatarezii au fost acuzați în nenumărate rânduri că nu respectă drepturile omului și oferă condiții mizere de muncă migranților.

Când se va desfășura ceremonia de deschidere de la Cupa Mondială din Qatar

Qatarul a cheltuit undeva în jurul a 200 de miliarde pentru infrastructură, stadioane și alte proiecte de dezvoltare, arătând practic că sacul este fără fund. Ținând cont de acest lucru este clar că și ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale va fi plină de fast pentru a-i mulțumi pe șeici.

Organizatorii au păstrat secret tot ce se va întâmpla la spectacolul pregătit pentru debutul turneului final și doar foarte puține informații au răzbătut în presa internațională, dar și acelea neconfirmate în totalitate.

Ceremonia a fost programată inițial să aibă loc luni, 21 noiembrie, după ce s-ar fi jucat deja două partide, dar a fost mutată în cele din urmă pentru duminică, 20 decembrie, după ce și meciul de deschidere al competiției dintre Qatar și Ecuador a fost pus în cele din urmă duminică.

Astfel, se păstrează tradiția prin care ceremonia de deschidere este primul mare eveniment de la Cupa Mondială. Spectacolul va începe la ora 16:00 (ora României) și va avea loc pe stadionul Al Bayt, care are o capacitate de 60.000 de locuri.

Nume mari au refuzat Qatarul pentru ceremonia de deschidere

Detaliile specifice nu au fost încă făcute publice de către FIFA sau de Asociația de Fotbal din Qatar, dar, ca și în cazul edițiilor anterioare ale turneului, sunt de așteptat ca pe scenă să urce o serie de nume importante ale showbiz-ului internațional.

Trupa sud-coreeană BTS a anunțat pe contul lor oficial de Twitter că unul dintre vocaliștii lor, Jungkook, va cânta la ceremonia de deschidere. De asemenea, rapper-ul american Lil Baby a postat pe rețelele de socializare că va cânta la Cupa Mondială, în timp ce actrița canadiană Nora Fatehi este așteptată să cânte melodia oficială a turneului, ”Light”.

Au existat și nume celebre are au refuzat să participe la ceremonia de deschidere din cauza problemelor Qatarului cu drepturile omului. Celebrul Rod Stewart a refuzat o ofertă de peste un milion de dolari pentru un concert. ”Am refuzat. Nu mi s-a părut în regulă să merg acolo ținând cont de ce se întâmplă”, a declarat cântărețul britanic.

De asemenea, artista britanică Dua Lipa a negat zvonurile că va cânta la ceremonia de deschidere. ”Au fost multe speculații conform cărora voi cânta în deschiderea Mondialului. Nu este nimic adevărat, nici măcar nu am negociat acest lucru. O să susțin Anglia de acasă și abia aștept să vizitez Qatarul când problemele legate de drepturile omului vor fi rezolvate”, a spus ea.

Pe lista organizatorilor s-a aflat și celebra cântăreață columbiană Shakira. Aceasta și-ar fi dat inițial acordul să participe la show-ul de deschidere al Cupei Mondiale, dar după ce a primit un val de critici ar fi decis să renunțe la acest proiect.