Una dintre cele mai mari probleme pentru Cupa Mondială din Qatar este căldura sufocantă din zonă. Însă, tunurile de aer condiţionat montate de organizatori chiar funcţionează. Campionatul Mondial din Qatar este cel mai controversat din istorie, iar una dintre aceste controverse este reprezentată de faptul că FIFA a dat undă verde ca turneul final să se desfăşoare iarna. Temperaturile pe timp de vară sunt sufocante, însă faptul că Mondialul s-a mutat iarna a rezolvat doar o parte a problemei.

Tunurile de aer condiţionat de pe stadioanele din Qatar funcţionează!

Şi în finalul lunii noiembrie, temperaturile trec lejer de 30 de grade Celsius la umbră în timpul zilei. De exemplu, înainte de turneu, termometrele digitale din oraş indicau 35-36 de grade. Organizatorii au promis faptul că în stadion temperatura va fi ideală pentru fotbal şi, după primele două meciuri de la turneul final, pare că se ţin de cuvânt.

Pe toate cele opt arene de la Campionatul Mondial au fost montate adevărate tunuri cu aer condiţionat. Ele sunt poziţionate la marginea terenului, dar şi în înaltul tribunei, astfel încât jucătorii şi fanii să aibă cele mai bune condiţii în timpul partidelor. Asta în condiţiile în care toate stadioanele sunt deschise.

Temperatură ideală la meciurile de la CM 2022

FANATIK a fost în tribune la primele două meciuri ale Campionatului Mondial şi organizatorii se ţin de cuvânt până acum. Luni, în jurul orei 15:30, temperaturile din Doha depăşeau 30 de grade, însă în interiorul arenei, acestea au scăzut simţitor, în jurul valorii de 25 de grade. Şi vorbim de stadionul Khalifa International, cu 45.000 de locuri.

Pe lângă faptul că tunurile cu aer condiţionat sunt silenţioase, ele produc foarte mult aer rece, pe care l-am simţit pe propria piele şi recunosc, eram puţin sceptic în ceea ce priveşte aceste promisiuni, avâând în vedere că misiunea este să producă răcoare într-un uriaş spaţiu deschis, unde intră şi căldură.

Aşadar, cel puţin până acum, în ceea ce priveşte problema aerului condiţionat, organizatorii s-au ţinut de cuvânt. În arene este răcoare, temperatura fiind ideală pentru fotbal. Stadioanele sunt, într-adevăr la cele mai înalte standarde, însă rămâne de văzut cum vor reuşi să profite qatarezii de infrastructura pe care au construit-o pentru acest turneu final. Fotografilor li s-a reamintit să aibă şi o haină mai groasă pentru că sunt cei mai expuşi în faţa aparatelor de aer condiţionat.

Fanatik Powered by NetBet