Transportul fanilor pe parcursul turneului final este marea provocare a organizatorilor. Au fost momente tensionate după Ţara Galilor – Statele Unite, dar situaţia a fost aplanată.

Campionatul Mondial a intrat în cele mai aglomerate zile. Începând de marţi vor fi patru meciuri zilnic până la încheierea fazei grupelor, astfel că organizatorii vor avea de gestionat problema transportului. Toate meciurile sunt găzduite în Doha sau în împrejurimi, astfel că logistica reprezintă un punct crucial.

Momente tensionate după Ţara Galilor – SUA: “E o ruşine! De ce ne ţin aici?”

În prima zi cu mai multe meciuri de la Campionatul Mondial au fost momente tensionate. După confruntarea dintre Ţara Galilor şi SUA, scor 1-1, cei aproape 40.000 de fani prezenţi au mers spre metrou, pentru a putea pleca spre casă. S-au format cozi destul de lungi la metrou, care i-au făcut pe fani să îşi piardă cumpătul:

“Este o ruşine ceea ce se întâmplă! Nu am mai văzut aşa ceva. De ce ne ţin aici?”, a strigat un fan galez care aştepta să intre la metrou, fiind liniştit de un altul: “Relax, aşa se întâmplă pe toate stadioanele”.

În cele din urmă, măsura de a-i ţine pe oameni în afara metroului a fost una de bun augur. Forţele de ordine au lăsat oamenii să intre la metrou în grupuri, pentru a nu fi îmbulzeală în staţie. Astfel, timpii de aşteptare mai mari au fost afară, însă odată intraţi la metrou, situaţia s-a îmbunătăţit considerabil.