Jucătorii Germaniei şi-au dus mâna la gură înainte de startul meciului cu Japonia. Gestul a provocat furie în lumea arabă, iar FANATIK a vrut să asculte şi cealaltă versiune.

Echipa Germaniei şi-a dus mâna la gură la poza oficială dinaintea meciului cu Japonia, în debutul nemţilor la Campionatul Mondial. Gestul vine ca urmare a interzicerii de către organizatori a purtării de banderolă cu însemnele curcubeului, în semn de susţinere pentru comunităţile LGBTQ+.

Arabii au luat atitudine după gestul naţionalei Germaniei: “Îşi exprimă lipsa de respect faţă de cultura musulmană”

Gestul nemţilor a provocat furie în rândurile arabilor, nu doar din comitetul de organizare, ci şi a jurnaliştilor prezenţi. FANATIK i-a cerut o opinie vis-a-vis de acest gest lui Mahmoud Nsiri, jurnalist qatarez la publicaţia Al-Sharq, care a avut un discurs dur la adresa nemţilor, acuzându-i de lipsă de respect:

“Văd că naționala Germaniei a pierdut meciul din cauza concentrării pe unele chestiuni din afara domeniului fotbalistic. Când îşi pun mâna la gură în timpul fotografiei oficiale dinaintea meciului cu Japonia, îşi exprimă lipsa de respect faţă de cultura arabă şi musulmană.

Fanatik Powered by NetBet

“Naţionala Germaniei vrea să aibă voie să poarte insigne în sprijinul homosexualilor”

Fotbalul nu este un domeniu pentru impunerea unor astfel de comportamente, aşa cum Qatar a exprimat anterior că primeşte pe toată lumea, fără excepţie, iar acest lucru este un angajament pe care l-a luat în faţa FIFA. 

Naţionala Germaniei vrea să aibă voie să poarte insigne în sprijinul homosexualilor, ceea ce nu este în conformitate cu legea ţării organizatoare. Respectăm legile celorlalţi, dar jucătorii Germaniei nu sunt aşa, din păcate. 

FIFA trebuie să intervină pentru a păstra sportivitatea şi a se concentra pe fotbal, fiind de aşteptat ca Federaţia Germană de Fotbal să primească sancţiuni pentru sfidarea deciziilor anterioare ale FIFA în acest sens”, a spus Nsiri pentru FANATIK.

Căpitanii a şapte federaţii europene plănuiau să poarte banderola “One Love” în Qatar!

Căpitanii a şapte federaţii europene, Anglia, Belgia, Țara Galilor, Elveția, Danemarca, Franța şi Germania, prezente la turneul final, plănuiau să poarte banderola colorată “One Love” împotriva discriminării. Au fost nevoiţi să renunţe la acest gest înaintea turneului final, fiind ameninţate cu sancţiuni sportive de FIFA.

Acest fapt a stârnit controverse în Germania, unde mai mulţi oameni politici au spus că jucătorii ar trebui să sfideze FIFA şi să poarte banderola, indiferent de riscuri, chiar dacă asta ar însemna excluderea Germaniei de la Campionatul Mondial.

Ministrul de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a purtat banderola în tribună!

Dacă jucătorii naţionalei Germaniei nu au purtat banderola “One Love”, Ministrul de Interne al nemţilor, Nancy Faeser, a fost cu banderola pe braţ, fiind aşezată chiar lângă preşedintele FIFA, Gianni Infantino. S-au salutat la începutul meciului, însă nu au discutat deloc pe parcursul partidei.

Germania a pierdut cu 1-2 meciul împotriva Japoniei şi este într-o situaţie delicată în grupă. Următorul meci este împotriva Spaniei, echipa lui Luis Enrique fiind în super formă după ce a învins cu 7-0 Costa Rica. Pentru nemţi, orice alt rezultat decât victoria ar putea fi capăt de drum la Campionatul Mondial.

Confruntarea dintre Germania şi Spania va avea loc la pe stadionul Al-Bayt, duminică, de la ora 21:00. Se aşteaptă un stadion plin în arena construită în plin deşert.