Încântat de victoria din întâlnirea Elveția – Camerun 1-0, Remo Freuler a vorbit pentru FANATIK despre partidele împotriva României din preliminariile Euro 2024.

Elvețienii au debutat cu dreptul la Cupa Mondială din Qatar și au luat o opțiune importantă pentru calificarea în optimi.

Fanatik Powered by NetBet

După Elveția – Camerun 1-0, Remo Freuler a vorbit despre meciurile cu România

La finalul meciului Elveția – Camerun 1-0, din prima etapă a Grupei G de la Cupa Mondială, mijlocașul Remo Freuler a declarat pentru FANATIK că formația sa este favorită în preliminariile Euro 2024, dar trebuie o atenție sporită la naționala României.

”Suntem favoriți în grupa din preliminarii, este o grupă bună. Dar România și Israel nu vor fi ușor de învins. Aveți o echipă bună, cred că vă puteți califica. Dar sper ca Elveția să câștige grupa și să continuăm seria asta de rezultate bune”, a declarat Freuler, pentru FANATIK.

Mijlocașul elvețian consideră meritată victoria din întâlnirea împotriva Camerunului, în care unicul gol a fost marcat de Breel Embolo, care nu s-a bucurat după această reușită pentru că este născut chiar în țara africană.

”Nu a fost un meci ușor cu Camerun, dar am meritat să câștigăm. Avem șansa de a merge mai departe. Știu că Embolo este născut în Camerun, dar nu am apucat să vorbesc cu el încă, după gol”, a mai spus Freuler, pentru FANATIK.

Analiza Elveției în partida împotriva Camerunului

Elveţia a obţinut o victorie de control în faţa Camerunului, care nu i-a pus deloc probleme. Adversara României a controlat jocul, a fost echipa mai activă, dar fără prea mare fantezie. În cele 90 de minute, elveţienii nu au avut niciun dribling reuşit, în timp ce adversarii au bifat de cinci ori la acest capitol. Elveţia a jucat simplu, poate şi cu gândul la următoarele două meciuri din Grupa G.

Dintre cei 11 titulari, Djibril Sow a fost cel mai slab, fără mari realizări în cele 72 de minute pe care le-a bifat. La fel, o evoluţie modestă a avut Ricardo Rodriguez, care a pierdut 6 dueluri în timpul partidei, fiind lider la acest capitol.

La polul opus, Yann Sommer, care a dat siguranţă cu parade, Nico Elvedi, stânca defensivei Elveţiei, şi Xherdan Shaqiri, cu incursiuni periculoase în bandă, s-au numărat printre cei mai buni jucători ai lui Murat Yakin.România şi Elveţia sunt în Grupa I din preliminariile Euro 2024, din care mai fac parte Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra. Primul meci al ”tricolorilor” cu selecţionata lui Murat Yakin este programat pe 19 iunie 2023, în a patra etapă, în Ţara Cantoanelor. În ultima rundă din Grupa I, pe 21 noiembrie 2023, România va primi vizita Elveţiei.