George Clooney este unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, cele mai notabile succese fiind în filme precum Michael Clayton, Up in the Air ori The Descendants. Dar alt rol de referință este cel din seria Ocean’s, care a scos la lumină și pasiunea pe care actorul o are pentru jocuri de noroc.

George Clooney și jocurile de noroc

Totul a început cu Ocean’s Eleven

În seria Ocean’s, fanii l-au putut vedea pe Clooney în rolul lui Danny Ocean. Acesta era liderul unei găști care dădea lovituri importante cazinourilor. În viața de zi cu zi, Clooney este pasionat de jocuri de noroc, în special de cele de cărți, precum poker și blackjack. De altfel, a jucat adesea poker cu vedete de renume, precum Matt Damon, Ben Affleck și Leonardo DiCaprio. Filmul Molly’s Game, inspirat după o poveste reală, face referire la partidele la care a participat și Clooney.

Clooney a fost văzut adesea și în cazinourile din Las Vegas, unde preferă jocul de blackjack. Despre pasiunea acestuia pentru acest joc s-a discutat mult, iar unele discuții sunt chiar amuzante. Matt Damon a trebuit să îi împumute 600 de dolari pentru o partidă, a relatat acesta într-un interviu:

“Este cel mai ghinionist om pe care l-am văzut la o masă. Am stat acolo și l-am văzut cum a pierdut 25 de mâini la rând la blackjack. După 10 mâini i-am zis că trebuie să câștige, că trebuie să facă în așa fel încât să câștige o mână. Dar el îmi spunea că nu poate câștiga la cărți.”

George Clooney a vrut să-și construiască propriul cazinou

O altă dovadă pentru pasiunea lui Clooney față de jocurile de noroc a fost implicarea sa într-un proiect în Las Vegas. În 2005, Clooney a anunțat că va investi într-un proiect cu o valoare de 3 miliarde de dolari. Proiectul se numea Las Ramblas și conținea un cazinou, un hotel boutique și apartamente rezidențiale, totul în inima distracției din Las Vegas, pe celebrul Strip.

“Vom avea un dress code care te va face să simți că ajungi într-o altă era a Las Vegas-ului sau în perioada clasică a cazinoului din Monte Carlo”, a spus Clooney în momentul prezentării proiectului.

El a afirmat că ideea de a avea propriul cazinou i-a venit în momentul în care filma pentru Ocean’s Eleven. Atunci și-a dat seama că ar fi interesant să aibă un loc creat strict după gusturile sale. “Nu știu dacă voi face vreun ban din asta, s-ar putea să-mi pierd cămașa, dar va fi o mare aventură”, a completat Clooney în 2005.

Un alt investitor din acest proiect era Randy Gerber, soțul lui Cindy Crawford, iar presa americană a scris la acel moment și că Brad Pitt ar fi implicat, dar informația nu a fost confirmată. În cele din urmă, proiectul nu a mai prins viață, iar Clooney și-a vândut partea în 2010. Clooney a anunțat la acel moment că va dona întreg profitul unei asociații caritabile din Africa.

Chiar dacă proiectul nu a mai prins viață, pasiunea lui Clooney pentru jocuri de noroc nu a dispărut, iar actorul consideră că această activitate este o modalitate prin care se poate destinde de la rutina zilnică.