Cupa Mondială din Quatar și-a încheiat faza grupelor și a optimilor. Tocmai de aceea, cu puțin timp înainte de sferturi, putem da startul oficial în cursa extrem de disputată pentru Gheata de Aur CM2022. Un subiect de interes pentru pariuri sportive, cel mai bun marcator, are următorii candidați:

Cursa către Gheata de Aur CM2022

Kylian Mpappe (Franța – 5 goluri)

Poreclit Donatello (după personajul cu același nume din Țestoasele Ninja) de colegii săi de la PSG, francezul este talismanul norocos al echipei.

Primul meci al Les Bleus din faza grupelor a fost împotriva Australiei. Mpappe a deschis scorul cu Australia și a pavat drumul către victoria răsunătoare de 4-1. Victoria împotriva danezilor a trimis echipa direct în fazele eliminatorii datorită dublei marcate de decarul francez.

În fazele eliminatorii, Franța a întâlnit Polonia lui Lewandowski, meci terminat cu scorul de 3-1. Atacantul de la PSG a reușit o altă dublă.

Inutil să mai spunem că starul Franței are ochii bine fixați pe prestigiosul premiu cu 5 goluri înscrise până în prezent.

Lionel Messi (Argentina – 3 goluri)

Argentina nu a avut un start bun la CM 2022. Messi a deschis scorul cu un penalty bine executat în minutul 10, dar nu a fost suficient, iar aceștia puteau pleca acasă. Meciul împotriva Arabiei Saudite a șocat o lume întreagă, inclusiv șeicii ce au declarat zi de sărbătoare după victoria istorică împotriva pumelor.

Totuși, Messi este unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Argentina s-a redresat în meciul împotriva Mexicului într-o confruntare de tipul totul sau nimic când Messi a deschis scorul cu un gol marcat din afara careului.

Atacantul de la PSG a continuat să fie starul echipei sale în partida cu Australia din sferturi, când a marcat al treilea gol de la CM 2022.

Goncalo Ramos (Portugalia – 3 goluri)

Unul dintre cei mai tineri jucători de la CM2022, Goncalo Ramos activează pentru clubul portughez Benfica. Pentru naționala sa, Ramos s-a remarcat târziu, în faza optimilor, dar a surprins prin cele 3 goluri marcate în meciul cu Elveția. Goncalo Ramos a dovedit lumii că Portugalia este o forță de temut și fără legendarul Cristiano Ronaldo, pe care l-a ținut pe bancă. Cu un hat trick la Mondial în palmares, nu este de mirare că portughezul se află pe această listă.

Bukayo Saka (Anglia – 3 goluri)

Surprinzător pentru fanii lui Harry Kane, dar acesta nu se află în topul de anul acesta, reușind să marcheze primul său gol abia în faza sferturilor. Nu este o problemă pentru echipa cu cel mai scump lot de la CM 2022. Buyako Saka este considerat unul dintre cei mai buni jucători tineri, ce poate juca poziții diverse.

La CM 2022 acesta s-a remarcat din primul meci împotriva Iranului, cu două faze de excepție ce au ajutat la victoria de 6-2. În faza sferturilor, tânărul de la Arsenal a marcat al treilea său gol, continuându-și seria de succese în Qatar.

Olivier Giroud (Franța – 3 goluri)

Atacantul de la AC Milan se poate lăuda deja cu un trofeu. Golul numărul trei de la CM 2022, marcat împotriva Poloniei, l-a adus în fața lui Thierry Henry, devenind acum cel mai bun marcator al țării. Giroud s-a remarcat în meciul de deschidere cu Australia unde a reușit o dublă.

Unii dintre cei mai buni atacanți din lume se numără printre favoriții pentru Gheata de Aur CM2022 din Qatar, dar va trebui să așteptăm până pe 18 decembrie pentru a afla cine s-a alăturat listei cu cei mai buni marcatori.