Stadionul 974 din Doha, care a găzduit şapte meciuri la turneul final, este deja în proces de demolare. FANATIK a fost la arenă şi vă prezintă imagini în exclusivitate.

Campionatul Mondial de Fotbal şi-a consumat 56 din cele 64 de meciuri, iar trei dintre cele opt stadioane construite pentru acest turneu final nu vor mai găzdui partide. Este vorba de stadioanele: Al Janoub, Ahmad Bin Ali şi 974.

În ceea ce priveşte stadionul 974, construit în totalitate din containere reciclate, demontarea sa a început deja, la doar două zile de la ultimul meci găzduit la turneul final: Brazilia – Coreea de Sud 4-1.

Arena urmează să fie demontată complet şi trimisă în America de Sud. Ultimele informaţii spun că stadionul modular va fi trimis în Uruguay sub formă de donaţie, acolo unde va fi reconstruit şi va arăta exact ca la Campionatul Mondial.

FANATIK vă prezintă primele imagini cu containerele gata să fie transportate

Reporterul FANATIK prezent la eveniment a vizitat stadionul 974. Acolo unde în urmă cu câteva zile erau 45.000 de fani, acum este plin şantier. Din interiorul arenei se aud zgomotele de bormaşini, care, cel mai probabil, demontează scaunele de pe stadion.

Deşi demontarea nu a ajuns la un stagiu în care să devină vizibil în ceea ce priveşte arena, primele containere folosite în ridicarea stadioanelor au fost deja urcate pe platformele camioanelor şi au plecat spre noua lor casă.

Qatarezii nu pierd vremea! De la găzduirea meciurilor la şantier, în doar două zile

Sute de muncitori sunt în arenă, iar prezenţa presei este interzisă. Cu amabilitatea agenţilor de pază, am putut să fac câţiva paşi dincolo de porţile arenei pentru a trage câteva cadre, pe care se văd camioanele pe care sunt încărcate containerele.

Se lucra de zor şi la desprinderea panourilor din jurul şi din interiorul arenei, camioanele fiind încărcate cu semnele care până acum câteva zile ghidau fanii spre arenă. Câţiva fani au venit şi ei până la stadion pentru a-şi mai face câteva poze, înainte ca aceasta să dispară.

Stadionul 974 este (a fost) prima arenă temporară din istoria Campionatului Mondial de Fotbal. Până anul trecut, qatarezii voiau să îi dea denumirea Ras Abu Aboud Stadium, cum se numeşte şi staţia de metrou din zonă, însă s-au răzgândit şi a rămas Stadium 974, numărul de containere folosite pentru ridicarea arenei.

A fost inaugurat în noiembrie 2021, cu un an înaintea turneului final. La Campionatul Mondial a găzduit şapte meciuri, printre care şi Argentina – Polonia 2-0 sau Brazilia – Coreea de Sud 4-1.

Costuri necunoscute pentru stadionul construit din containere

Organizatorii din Qatar au declarat înaintea startului turneului că scopul acestui stadion a fost să evite crearea unui colos care să rămână în paragină după încheierea turneului final, aşa cum s-a întâmplat cu alte arene de la precedentele Cupe Mondiale. Costurile acestui stadion rămân necunoscute.

45.000 de locuri are stadionul 974

7 meciuri a găzduit arena la Cupa Mondială