Toate țările ce mai au ocazia de a câștiga turneul își vor susține șansele în fazele eliminatorii. Cel mai mare premiu este, desigur, trofeul de campion al Cupei Mondiale, dar există și o mulțime de distincții individuale ce fac subiectul pariurilor online. Una din aceste distincții disponibile este CM2022 Golden Glove, premiu acordat pentru cel mai bun portar al turneului.

Postul de portar nu este unul care să câștige o mulțime de trofee prestigioase, dar portarul este un jucător cheie în orice echipă de fotbal. De-a lungul turneelor finale, am văzut portari extraordinari ce au un loc în istoria Golden Glove: Thibaut Courtois este cel mai recent, dar îi amintim și pe Oliver Kahn în 2002 și Dino Zoff în 1982.

CM2022 Golden Glove

Alisson Becker (Brazilia)

Brazilia este principala favorită pentru la titlul de Campioană Mondială. Pentru aceasta, ar reprezenta un nou record, fiind deja singura echipă ce a luat trofeul de 5 ori. Cum prada este împărțită de obicei între câștigători, și ținând cont de performanțele sale, ne putem aștepta ca Alisson să obțină prestigiosul titlu de Cel Mai Bun Portar.

Parcursul Braziliei este unul impresionant, reușind să marcheze în total 7 goluri până acum. Iar Alisson a strălucit din poziția sa, cu doar 2 goluri primite. Este prima opțiune a selecționerului Tite pentru reflexele sale de pisică. Să mai spunem și că îl ține pe bancă pe colegul său din Premier League, un alt portar fabulos, Ederson?

Emiliano Martinez (Argentina)

Deși începutul a fost dificil pentru portarul pumelor după înfrângerea cu 2-1 a Arabiei Saudite, acesta și-a luat revanșa în următoarele două meciuri din faza grupelor unde nu a lăsat niciun gol să îi treacă poarta. În faza sferturilor, Argentina a tras lozul cel mare, având probabil cel mai ușor adversar, Australia.

Nu va fi o surpriză dacă acesta va câștiga la CM2022 Golden Glove. De ce? Dintre toți portarii menționați, Martinez este singurul ce a luat premiul la Copa America.

Hugo Lloris (Franța)

Căpitanul Les Bleus are o sarcină dificilă. Dacă Franța vrea să ajungă în finală și să aibă o șansă reală la păstrarea titlului, va avea nevoie ca Lloris să facă un efort mare în meciurile care vor urma. Chiar și așa, Lloris este unul dintre cei mai experimentați jucători de la CM 2022, iar acest lucru s-a văzut în performanța Franței de până acum.

Andries Noppert (Olanda)

Portarul de 28 de ani are deja un record în numele lui: este cel mai înalt jucător de la CM2022, cu o înălțime de 1,85 metri.  Un post cheie și un astfel de record reprezintă un mare avantaj pentru Portocala Mecanică. Are șansa de a-și face numele cunoscut dacă poate ajuta Olanda să elimine Argentina lui Lionel Messi în sferturile de finală.