Premier League, unul dintre cele mai spectaculoase campionate ale lumii, aduce în fața suporterilor englezi și de pe tot mapamondul. Joi, 19.01.2023, asistăm la un mare derby: Manchester City – Tottenham

 

Spectacol în Premier League! Anglia fierbe: Manchester City – Tottenham, restanță din etapa a 7-a

Pep Guardiola sau Antonio Conte? Erling Haaland sau Harry Kane? Cine va câștiga? Cu o istorie de peste un secol (114 ani), duelul dintre cele două echipe a creat mari pasiuni și rivalități.

16 ianuarie 1909, Londra. Atunci a fost primul duel dintre cele două echipe. În timp ce fotbalul nici nu ajunsese în anumite regiuni ale Europei, sau încă se afla în stare incipientă, peste 20.000 de oameni asistau la primul meci dintre Tottenham și Manchester City, în FA Cup.

Partida desfășurată la Londra a ținut suporterii din tribune cu sufletul la gură, scorul de pe tabelă fiind la limită, Spurs câștigând cu 4-3.

Din acel moment și până în prezent, sute de meciuri s-au desfășurat între cele două echipe, cu rezultate la limită sau cu victorii clare pentru ambele echipe.

Cu două victorii, două înfrângeri și un egal în ultimele 5 meciuri, cumulând 39 de puncte Manchester City caută să ajungă din urmă Arsenal, „tunarii” dominând în acest moment Premier League cu 47 de puncte. În același timp, Tottenham se află doar la 6 puncte în spate, adunând în oglindă rezultatele lui Tottenham, cu mai puține puncte, însă: doar 33.

Ambele echipe din marele mare derby: Manchester City – Tottenham se află în primele cinci locuri din clasamentul Premier League, iar presiunea crește din ce în ce mai mult.

Campion în sezonul trecut, Pep Guardiola are acum în vârful echipei sale unul dintre cei mai eficienți atacanți și unul dintre cei mai bine cotați jucători, Erling Haaland. Cu o valoare uriașă pe piața transferurilor, 170 de milioane de euro, norvegianul în vârstă de 22 a uimit în Anglia, după transferul de la Borussia Dortmund în vara anului 2022. În total, Haaland are 27 de goluri în toate competițiile, 21 fiind numai în Premier League.

Din momentul sosirii la City, Pep Guardiola l-a trimis în teren în 24 de meciuri, cumulând peste 1800 de minute pe suprafața de joc. El reprezintă principala amenințare contra echipei formației antrenorului italian Antonio Conte, care își pune baza, la rândul său, în Harry Kane și Son Heung-min pentru a înscrie golurile victoriei.

Cote pentru meciul Manchester City – Tottenham

Meciul de joi face cu ochiul jucătorilor la pariuri sportive. Cine va câștiga de această dată, rămâne de văzut, iar cotele sunt spectaculoase: 1.35 pentru o victorie a cetățenilor și 7.20 pentru un triumf al londonezilor. Pentru cei care mizează pe un egal, cota este de 5.20.

*Cotele pot varia