FC Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe este primul meci din acest an pentru ambele echipe. Acesta se va desfășura pe arena din Giulești, unde se anunță o atmosferă incendiară.

FC Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe

FC Rapid și bătălia pentru play-off-ul Ligii 1

Trupa lui Adrian Mutu își dorește cu ardoare menținerea pe un loc de play-off, după ce aceasta a terminat anul 2022 pe poziția 4 din clasament, după ce a fost chiar lider la începutul campionatului.

Începutul surprinzător al formației antrenate de „Briliant” nu este deloc surprinzător, mai ales după ce conducerea echipei a ținut să facă investiții masive în ceea ce privește facilitățile de antrenament de la club și în transferuri. Ba mai mult, giuleștenii au reușit în sezonul trecut să îl transfere la Nice, în Franța, pe Rareș Ilie contra sumei de 5 milioane de euro, acesta fiind cel mai mare transfer din ultimii ani pentru echipa aflată lângă podul Grant.

FC Rapid joacă pe noua arenă din Giulești, dată în folosință în primăvara anului trecut, asistența la fiecare meci fiind una impresionată, având o capacitate de puțin peste 14.000 de locuri. Rareori s-a întâmplat ca tribunele să nu fie pline în totalitate, asta reprezentând un adevărat succes pentru clubul bucureștean.

Cu o istorie de 100 de ani în spate, fiind susținută de unele dintre cele mai mari nume din elita artistică a României, precum Florian Pittiș și Adrian Păunescu, și având o susținere colosală din partea intelectualilor români, FC Rapid este exemplul viu că vorba „niciodată să nu te dai bătut” poate deveni realitate.

FC Rapid a trecut, de-a lungul secolului de existență, prin 7 retrogradări și un faliment, în 2016. Ulterior, în următorul an, 2017, echipa a luat-o de la capăt și a reușit, pas cu pas, să revină în prima ligă a României, în 2021, conform site-ului oficial al clubului.

Sepsi Sf. Gheorghe, surpriza din fotbalul românesc

Deși echipa vine dintr-un oraș care nu are o tradiție în ceea ce privește fotbalul, Sepsi Sf. Gheorghe a reușit să se impună în ultimii ani în campionatul românesc și chiar să joace și în UEFA Conferece League.

Din 2017, echipa activează în prima ligă, având în prezent unul dintre cele mai moderne stadioane ale României, cu o capacitate de 8.450 locuri.

La cârma formației se află un tehnician cu mare experiență în fotbalul românesc – Cristiano Bergodi -, iar clubul din inima României se află pe locul 6 în clasament, ultimul care dă posibilitatea calificării în play-off. În ultimele 5 meciuri, Sepsi Sf. Gheorghe a reușit să obțină 5 victorii și 1 egal, în timp ce FC Rapid are o serie de meciuri cu rezultate negative: 3 partide terminate la egalitate, o victorie și o înfrângere.

Cote la FC Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe

FC Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe: cine va câștiga meciul? Rămâne de văzut, însă cei care sunt jucători la pariuri sportive online beneficiază de următoarele cote:

1 – 2.47

X – 2.87

2 – 3.38

*Cotele pot varia