Primăvara aduce schimbarea vremii de afară și fotbal de calitate. Două dintre cele mai mari echipe ale lumii, Real Madrid și FC Barcelona, se întâlnesc din nou. De această dată, „El Clasico” se joacă în turul semifinalelor Cupei Regelui, totul spre deliciul jucătorilor la pariuri online.

El Clasico

Istoria „El Clasico” în cifre

Duelul de tradiție dintre cele două formații, care au putut să cucerească tot ce se putea cuceri în fotbalul european, se întoarce pe 2 martie, pe Santiago Bernabeu, în lupta pentru mult râvnitul trofeu al Cupei Regelui.

Acesta este cel de-al 285-lea meci dintre cele două forțe ale Spaniei, iar rivalitatea dintre cele două echipe datează de peste 100 de ani. Prima partidă s-a jucat pe 13 mai 1902 și s-a încheiat cu victoria catalanilor, scor 3-1. Ultima a fost în finala Supercupei Spaniei, meci câștigat de echipa antrenată de Xavi Hernandez, scor 3-1.

„EL CLASICO”
REAL MADRID BARCELONA
TROFEE 97 TROFEE 102
VICTORII ÎN „EL CLASICO” 101 VICTORII ÎN „EL CLASICO” 118
GOLGHETER C. RONALDO (18) GOLGHETER LEO MESSI (26)

Lupta dintre cele două echipe a depășit deja sfera fotbalistică și a devenit un fenomen social, reflectând rivalitatea istorică dintre orașele Madrid și Barcelona, care au jucat roluri cruciale în dezvoltarea Spaniei de-a lungul istoriei.

Din totalul de meciuri amintit anterior, echipa catalană a câștigat cele mai multe, 118, iar jucătorul care a înscris cele mai multe goluri din istorie în acest derby este Lionel Messi, care a jucat la Barcelona până în 2021, când s-a transferat la PSG. Jucătorul de la Real Madrid care a înscris cele mai multe goluri în „El Clasico” este Cristiano Ronaldo, ajuns acum în Arabia Saudită, la Al-Nassr.

Fotbaliști care valorau sute de milioane de euro au îmbrăcat tricoul ambelor echipe, iar singurul român care a jucat pentru amândouă este nimeni altul decât Gică Hagi. Printre numele uriașe care au intrat pe teren pentru Real și Barca sunt Ronaldinho, Roberto Carlos, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Samuel Eto’o, Ronaldo, Figo, Sergio Ramos, Leo Messi, Cristiano Ronaldo și mulți alții.

Barcelona vine după o eliminare usturătoare din Europa League, în urma unei duble cu Manchester United, și o înfrângere în campionat cu Almeria, dar rămâne lider de necontestat în La Liga. Real Madrid traversează o perioadă excelentă, având moralul ridicat după ce a învins la scor Liverpool în faza optimilor din Liga Campionilor, 5-2.

„Trebuie să ne schimbăm mentalitatea dacă vrem să câștigăm campionatul și cupa. Nu avem scuze, nu am avut dorința de a câștiga, iar acest lucru mă sperie cel mai tare”, a spus Xavi după înfrângerea suferită de echipa sa în deplasare la Almeria.

Tehnicianul catalanilor mai întâmpină și o serie de probleme cu accidentările. Robert Lewandowski, Ousmane Dembele, Pedri și Ansu Fati sunt indisponibili pentru duelul cu Real Madrid, în timp ce Carlo Ancelotti se poate baza pe toate starurile sale.

Pariuri în oferta NetBet pentru „El Clasico” din Cupa Regelui

Ca de fiecare dată, NetBet vine cu o ofertă de pariere pentru toate meciurile interesante. Pentru meciul de joi seara, cotele o arată favorită pe Real Madrid, iar un egal are cotă mai mică decât cea a lui FC Barcelona. În ciuda tuturor greutăților, va reuși formația blaugrana să învingă încă o dată marea rivală?

COTELE NETBET PENTRU „EL CLASICO”
1 X 2
Real Madrid – FC Barcelona 1.90 3.47 3.70

*COTELE POT VARIA