Roland Garros, unul dintre cele mai așteptate turnee de mare șlem, începe la sfârșitul lunii mai, iar pentru jucătorii la pariuri online, NetBet a pregătit o promoție specială.

Rafael Nadal, omul cu cele mai multe victorii la Roland Garros

În istoria de 126 de ani a turneului s-au înregistrat foarte multe recorduri și mulți jucători s-au făcut remarcați. De la primul meci, în 1891, pe terenul de zgură al turneului parizian au putut fi urmărite multe meciuri tari, cu sportivi precum Ken Rosewall, Roger Federer, Rod Laver, Martina Navratilova, Steffi Graf, Bjorn Borg, Chris Evert sau Rafael Nadal.

Totuși, Roland Garros nu este o competiție obișnuită de tenis. Din cauza suprafeței, foarte mulți jucători mari nu s-au putut impune. Zgura încetinește mingea și îi provoacă un salt mai mare. În comparație cu terenurile de iarbă sau de ciment, unde sunt avantajate serviciile și voleurile, terenurile din zgură reprezintă tocmai opusul. Unul dintre marii jucători care nu a reușit să se impună la Roland Garros este Pete Sampras, care avea serviciile foarte puternice. El nu a câștigat niciodată competiția franceză de mare șlem, același fiind cazul și pentru Venus Williams, Boris Becker, Jimmy Conors sau Martina Hingis.

În acest an, Roland Garros se va desfășura în perioada 22 mai – 11 iunie, iar fanii lui Rafael Nadal așteaptă entuziasmați întoarcerea acestuia pe zgură, în contextul în care poate fi numit fără îndoială „regele” acestei competiții. Ibericul în vârstă de 36 de ani a adunat cel mai mare număr de trofee câștigate la open-ul francez, 14. El a câștigat fiecare ediție din următoarele perioade: 2000-2008, 2010-2014, 2017-2020 și 2022. În prezent, el se recuperează în urma unei accidentări suferite la Australian Open, care l-a făcut să rateze Indian Wells, Miami Open și turneul de la Monte Carlo, ultimul fiind unul dintre favoritele sale.

La feminin, campioana en-titre este poloneza Iga Swiatek, care a învins-o în două seturi pe Coco Gauff (6-1, 6-3). Din fericire, și România se numără printre țările care au dat o campioană la Roland Garros. Simona Halep a reușit să o învingă pe Sloane Stephes, în trei tururi (3-6, 6-4, 6-1) în finala din 2018, după ce, în 2014, a jucat finala cu Maria Sharapova și a pierdut-o.

Drumul către Roland Garros la NetBet

NetBet pune în joc bilete către destinația de vis a oricărui iubitor de tenis! Întrece-te în cea mai inedită cursă a pariurilor și poți câștiga posibilitatea de a urmări, împreună cu persoana dragă, din tribune marea finală masculină de la openul francez. (DETALII AICI)

De asemenea, pentru că îți plac provocările, pe NetBet ai la dispoziție pariuri antepost pentru Roland Garros. Va reuși Rafael Nadal să se impună din nou?

JUCĂTOR COTĂ
CARLOS ALCARAZ 2.50
NOVAK DJOKOVIC 2.75
RAFAEL NADAL 4.00
JANNIK SINNER 10.00
HOLGER RUNE 15.00
STEFANOS TSITSIPAS 15.00
DANIIL MEDVEDEV 25.00
JUCĂTOARE COTĂ
IGA SWIATEK 1.85
ARYNA SABALENKA 10.00
ELENA RYBAKINA 10.00
CAROLINE GARCIA 10.00
CORI GAUFF 15.00
ONS JABEUR 15.00
VICTORIA AZARENKA 25.00
PAULA BADOSA 25.00

Cotele prezentate în acest articol pot suferi modificări.