Cu o vârstă de 125 de ani, turneul ATP Wimbledon este unul dintre marile evenimente din tenis pe parcursul unui an competițional. Turneul începe pe 3 iunie, iar jucătorii la pariuri online pot plasa deja bilete pe favoriți.

ATP Wimbledon

Novak Djokovic, favoritul principal

Anul acesta avem parte de turneu al cărui favorit principal este, fără îndoială, sârbul Novak Djokovic (36 de ani). Indiscutabil, cel mai în formă tenismen al momentului, Nole are ca obiectiv cucerirea celui de-al treilea trofeu de Mare Șlem în acest an, după ce a triumfat la Australian Open și Roland Garros.

De altfel, Djokovic este la jumătatea drumului unei reușite excepționale. Din 1988, niciun alt jucător de tenis nu a mai reușit să câștige toate competițiile de Grand Slam într-un singur an. Ultima care a avut această performanță este Steffi Graf.

Nole a câștigat, până în acest moment, 6 finale de Wimbledon, cu una mai puțin față de Pete Sampras și cu două mai puțin față de Roger Federer. Ultima reușită a sârbului a fost în finala din 2022, când s-a impus în fața nonconformistului Nick Kyrgios.

„Ce a făcut Novak e incredibil. E grozav pentru sport că tenisul continuă să-și scrie propria istorie, cu nume precum Serena Williams, Rafael Nadal, eu, iar acum Novak. Arată tânăr și joacă la fel. A fost un succes incredibil, n-aș fi putut fi mai fericit pentru el. Se pare că va continua să joace așa mult timp. Îi doresc tot binele”, a spus Roger Federer despre Novak Djokovic, la scurt timp după ce Nole a câștigat Roland Garros 2023.

Wimbledon reprezintă singura competiție majoră care se desfășoară pe iarbă, una dintre suprafețele preferate ale sârbului, având în vedere că mingea are o viteză mai mare pe un asemenea teren.

Cum arată cotele NetBet pentru ATP Wimbledon 2023

Dacă Nole este favoritul principal al cotelor, următorul în top este spaniolul Carlos Alcaraz, hotărât să ocupe a doua jumătate a acestui an prima poziție în clasamentul ATP. Cert este că cei doi duc o luptă aprigă pentru vârful ierarhiei în tenisul masculin.

Mai jos, ai tabelul cotelor disponibile pentru pariurile antepost pe NetBet. Tu pe cine susții?

CÂȘTIGĂTOR ATP WIMBLEDON 2023 COTĂ
Novak Djokovic 1.70
Carlos Alcaraz 4.00
Daniil Medvedev 15.00
Nick Kyrgios 25.00
Stefanos Tsitsipas 31.00
Alexander Zverev 31.00
Holger Rune 51.00
Casper Ruud 51.00
Andy Murray 51.00