Despre jocul de poker s-a scris și se va scrie în continuare. Confruntarea de la mese a generat povești de viață, întâmplări hazlii, dar și numeroase drame. La finalul secolului XX și începutul secolului XXI, jocul de poker a devenit una dintre cele mai căutate modalități de distracție. Popularitatea acestei preocupări plină de adrenalină și suspans a crescut după ce au apărut platformele de poker online.

Pokerul este din ce în ce mai accesibil

Acum nu mai este nevoie să te deplasezi la un cazinou sau să-ți convoci prietenii pentru o partidă de poker. La orice oră din zi sau din noapte găsești o masă de joc liberă unde să-ți satisfaci pasiunea. Accesibilitatea jocului de poker a crescut și mai mult după ce site-urile de poker au putut fi accesate și de pe dispozitive mobile.

Indiferent că preferi jocul de poker live sau pe cel online, atunci când vei discuta despre experiența ta este bine să cunoști câțiva termeni de argou care te vor ajuta să te faci mai ușor înțeles sau cel puțin vor da un farmec aparte istorisirii tale. Îți vom prezenta termenii de argou pentru unele dintre mâinile de start în Texas Hold’em.

poker online la NetBet

AA este cea mai râvnită dintre mâinile de start din poker online și live

Orice jucător își dorește să primească la hold’em doi ași. Preflop, aceasta este cea mai puternică mână și oferă deținătorului un avans consistent. Perechea de ași este denumită în argou Pocket Rockets după forma de rachetă a literei A. În alte cercuri, perechea de ași este numită „American Airlines”.

Fanii îndrăgitei francize Star Wars numesc această mână Admiral Ackbar după personajul Fleet Admiral Gial Ackbar, comandantul Alianței Rebele. Deși a avut apariții meteorice, acesta a ajuns unul dintre personajele îndrăgite ale seriei. Replica sa „It’s a trap!” (Este o capcană) din Return of Jedi a devenit faimoasă și a stat la baza atribuirii denumirii perechii de ași ca Admiral Ackbar (un avertisment în sensul că, uneori, perechea de ași se aruncă).

Alte mâini de start în argoul de poker

  • KK – este denumită printre jucători Cowboys
  • AK – cunoscută printre jucători ca Big Slick, deoarece este o mână alunecoasă, cu care se poate pierde cu ușurință o întreagă avere. Mai nou, fanii tenisului și nu numai, numesc această mână Anna Kournikova, atât din cauza inițialelor, cât și pentru că „arată bine, dar nu câștigă niciodată”. Referirea la frumoasa tenismenă din Serbia este evidentă. Deși a fost una dintre cele mai talentate sportive, ea a devenit cunoscută pentru felul în care arată, nereușind să câștige vreun turneu major în carieră.
  • A8 – a primit indicativul „mâna omului mort”, o referire la James Butler Hickok, cunoscut ca Wild Bill Hickok, un erou popular din Vestul Sălbatic. Acesta a murit în timpul unei partide de poker stud în timp ce ținea în mână Ași cu optari. Cei mai hâtri, numesc combinația A-8 Asterix și Obelix, după îndrăgiții gali din seria de desene animate cu același nume.
  • QQ – sau „Ași canadieni” după relația Reginei Angliei cu Canada
  • JJ – „Kid Dyn-o-mite” – după expresia semnătură a actorului James Carter Walker Jr, „JJ” din emisiunea „Good Times”
  • 99 – sau Wayne Gretzky ca un omagiu adus cunoscutului jucător canadian de hochei pe gheață care a purtat numărul 99.
  • 88 – „Oameni de zăpadă”
  • 44 – „Criza Midlife” – pentru că ar fi jucată doar de cei tiltați (asemănător crizei vârstei mijlocii)
  • 22 – „Richard Nixon” – ca o aducere aminte a momentului în care fostul președinte american arăta un dublu semn al Păcii dintr-un elicopter.
  • 2-10 – „Doyle Brunson hand” – cunoscutul jucător profesionist de poker a câștigat doi ani consecutiv Main Eventul World Series of Poker jucând această mână de start.

 

Testează tăria acestor mâni de start jucând poker online la NetBet!