Mulți se gândesc la poker ca la o o distracție exclusivistă pentru bărbați. În realitate, atât în turneele de poker live, cât și în poker online, prezența acestor jucatoare de poker este din ce în ce mai vizibilă. La popularizarea acestui joc printre a contribuit din plin fenomenul din anii 2000 când acestea erau invitate constant la mese televizate de poker.

Dacă cele mai multe dintre acestea se așează la masa de joc pentru a se distra, există un număr impresionant de jucătoare de poker care au reușit să se impună în acest domeniu foarte combativ în care studiul, abilitățile dobândite și strategia fac diferența. NetBet Poker îți prezintă un clasament al doamnelor cu cele mai mari câștiguri în poker.

jucatoare de poker celebere

Vanessa Selbst – femeia cu cele mai mari câștiguri din poker

Americanca Vanessa Selbst poate fi considerată cea mai bună jucătoare de poker din lume, dacă ținem cont de câștigurile și performanțele obținute. Ajunsă la 39 de ani (este născută pe 9 iulie 1984), Vanessa a renunțat la poker în 2017 pentru o slujbă la Bridgewater Associates, un fond speculativ în Connecticut. Ea este una dintre cele mai inteligente jucătoare de poker. După ce a urmat un an cursurile MIT, s-a transferat la Universitatea Yale unde a terminat un doctorat în drept.

Vanessa Selbst este jucătoarea cu cele mai mari câștiguri din poker. În cariera sa la masa de joc a acumulat peste 12 milioane de dolari în premii. Ea a câștigat 3 brățări WSOP, a ajuns la 8 mese finale, a terminat de 20 de ori în bani și aprins două mese finale în WPT. Printre performanțele sale se numără și câștigarea în ani consecutivi a North American Poker Tour 5000 Mohegan Sun Main Events (2010 și 2011). În prezent, Selbst s-a dedicat vieții de familie și participă ocazional la unele turnee.

Annie Duke – Ducesa din Poker

Jucătoarele din Statele Unite ale Americii monopolizează podiumul în topul celor mai mari câștiguri din poker. A doua treaptă a acestuia este ocupată de Annie Duke, scriitoare, antreprenoare și jucătoare de poker profesionist. Născută pe 13 septembrie 1965, ea s-a retras din poker în 2010, dar continuă să se mențină în acest top. Specializată în stiința deciziei cognitiv-comportamentale și educația deciziei, ea a scris numeroase materiale pentru jucătorii de poker.

Annie Duke deține o brățară WSOP din 2004. Ea a mai câștigat Turneul Campionilor WSOP și Campionatul Național de Heads-up Poker în 2010. Ea se mai poate lăuda cu 38 de finale WSOP și 4 finale WPT. Poate nu știi, dar pokerul nu este o întâmplare în familia lui Annie. Fratele ei, Howard Lederer, este un cunoscut jucător profesionist de poker. Cu aproape 9 milioane de dolari câștigați, Annie Duke a fost mult timp jucătoarea cu cele mai mari câștiguri din poker, până a fost depășită de Vanessa Selbst.

Kathy Liebert – o jucatoare de poker mai puțin vizibilă

Ieșită din lumina reflectoarelor, americanca Cathy Liebert este pe locul al treilea într-un clasament al doamnelor cu cele mai mari câștiguri din poker. Ea a adunat aproape 7 milioane de dolari.

Printre cele mai bune rezultate din cariera sa se numără brățara câștigată la WSOP 2004 (Texas Hold’em Shootout 1.500$) și 6 mese finale la World Poker Tour. Cel mai bun rezultat în Main Eventul WSOP l-a înregistrat în 2000 când a terminat pe locul al 17-lea.

Annette Obrestad – un debut fulminant de carieră

Jucătoarea din Norvegia a început să joace poker de la o vârstă fragedă, construindu-și un bankroll pe site-urile de poker online din freeroll-uri. La doar 19 ani, Obrestad a câștigat Main Eventul World Series Of Poker Europe (premiu de 1 milion de lire sterline). De atunci a mai obținut o brățară World Series of Poker, a intrat de 10 ori în bani și a jucat o masă finală la WPT. Câștigurile din întreaga carieră se cifrează la aproape 4 milioane de dolari.

Liv Boeree – o viață plină de acțiune

Absolventă de astrofizică la Universitatea din Manchester, Liv Boeree este una dintre cele mai de succes femei din Marea Britanie. În tinerețe a cochetat cu muzica rock și cu designul vestimentar, dar a devenit cunoscută pentru succesul la masa de poker. Avându-i ca mentori pe Annie Duke, Phill Helmuth și Dave Ulliott, Liv a progresat constant. Ea are în palmares o brățară WSOP (2017) și un titlu EPT (2010).

Liv Boeree a câștigat circa 3,6 milioane de dolari din poker. În ultimii ani s-a axat pe comentarea unor evenimente televizate, iar din 2019 s-a retras din pokerul profesionist.

Alte jucatoare de poker renumite

  • Victoria Coreen (Anglia)
  • Vanessa Russo (SUA)
  • Maria Ho (SUA/Taiwan)
  • Jenifer Harman (SUA)
  • Loni Harwood (SUA)
  • Barbara Enright (SUA)
  • Kristen Bicknell (SUA)
  • Joanne Liu (Taiwan)