Ultima lună de vară nu e lipsită de evenimente ce nu trebuie ratate! Ba din contră. Avem trei campionate mondiale ce ne vor ține lipiți de televizor. Tocmai bine, zicem noi, având în vedere căldura care ne întâmpină când ieșim afară. Din fericire, putem să ne uităm la calendar sportiv August unde găsim evenimentele cele mai importante din ciclism, atletism și baschet. Vom analiza fiecare competiție în detaliu, astfel încât să ai bagajul de cunoștințe necesar pentru a te bucura de pariuri sportive pe aceste competiții de cel mai înalt nivel la NetBet Sport. Să începem!

calendar sportiv August

World Athletics Championships Budapest 2023 – o săptămână plină!

Campionatul Mondial de Atletism de anul acesta se va desfășura în capitala Ungariei, Budapesta, între 19 și 27 august. Peste 2.000 de atleți din peste 200 de țări vor veni în Ungaria, timp de 9 zile, în noul Centru Național de Atletism, construit special pentru acest eveniment. Acest eveniment atrage cei mai buni atleți din lume, inclusiv campioni olimpici și deținători de recorduri mondiale, care vor concura într-o serie de probe de atletism, printre care sprinturi, curse pe distanțe medii și lungi, obstacole, ștafete, sărituri și aruncări. Dacă ești pasionat de atletism sau pur și simplu curios, atunci nu trebuie să ratezi Campionatul Mondial de Atletism de la Budapesta 2023!

FIBA Basketball World Cup 2023 – câștigă sau nu SUA?

Cupa Mondială de Baschet Masculin 2023 se va desfășura între 25 august și 10 septembrie. Cele 32 de echipe participante vor juca în Japonia, Singapore și Filipine. Fanii acestui sport vor putea urmări 92 de meciuri în cele 16 zile de turneu. Va fi prima Cupă Mondială găzduită în Indonezia și a doua Cupa Mondială din cele trei care se vor desfășura pe continentul asiatic. China a fost gazda ediției din 2019,  în timp ce Qatar va găzdui turneul din 2027.

Totodată, turneul servește drept calificare pentru Jocurile Olimpice de vară din anul 2024, unde primele două echipe din America de Sud, America de Nord și Europa, precum și prima echipă din Africa, Asia și Oceania se vor califica alături de Franța, care va fi gazda turneului.

Echipa Statelor Unite ale Americii este văzută ca fiind favorita absolută la acest turneu – și este complet de înțeles, având jucători care joacă la cel mai înalt nivel în NBA. Spania și Franța completează podiumul favoriților. Voi cine credeți că se va încorona regina baschetului? Consultă oferta NetBet Sport pentru Cupa Mondială la Baschet masculin și alegeți favorita!

Calendar sportiv August: 2023 UCI Cycling World Championships

Este foarte interesant că avem parte și de premiere în anul 2023. În acest an, între 3 și 13 august, în Scoția se va desfășura prima ediție a Campionatelor Mondiale de Ciclism UCI organizate de Union Cycliste Internationale (UCI. Acestea vor avea loc o dată la patru ani, ca majoritatea turneelor mondiale, și se vor ține întotdeauna cu un an înainte de Jourile Olimpice. Aceste campionate UCI reunesc diferite discipline ale ciclismului mondial, aducându-le astfel sub umbrela unui singur eveniment. Spectatorii pot astfel să se bucure de ciclism la cel mai înalt nivel. De la campionate pe șosea, la campionate montane, cât și campionate pe pistă, UCI Cycling World Championships le are pe toate.

Desigur, disciplinele specifice iernii nu vor fi prezente la acest eveniment din calendar sportiv August. Bugetul pentru realizarea evenimentului a a fost estimat la 50 de milioane de lire sterline. Este un buget destul de mare pentru un eveniment aflat la prima ediție, dar având în vedere anvergura acestuia și potențialul de care dă dovadă, credem că aceștia vor garanta spectacolul.

Toate aceste evenimente de anvergură vor fi bine reprezentate pe platforma noastră de pariuri online. Pregătește biletele pentru un august torid la NetBet Sport!