Pariurile sportive reprezintă  una dintre cele mai dinamice modalități de a te distra pe internet. În ultimul timp, deși pariurile tradiționale pe sporturi au rămas cele mai populare, au explodat pariurile e-sports și cele virtuale. Ce au ele de oferit? Urmărește rândurile următoare și vom afla împreună.

pariuri e-sports și virtuale

Ce înseamnă pariuri e-sports?

Sunt considerate e-sports (sporturi electronice) toate jocurile video disputate între indivizi sau echipe (nu împotriva calculatorului). Sunt multe genuri de e-sports. Ele au câștigat în popularitate prin organizarea de turnee și apariția echipelor profesioniste. După ce întrecerile au putut fi urmărite prin streaming online live pe Twich.tv, Youtube Gaming sau Facebook Gaming, aceste competiții au ajuns în întreaga lume.

Turneele de e-sport atrag ca un magnet urmăritori. Campionatul Mondial din 2019 a avut aproximativ 4 milioane de urmăritori pentru cele 139 de milioane de ore de joc. În 2021, doar finala a fost urmărită de peste 70 de milioane de oameni. Cu o asemenea audiență, sponsorii nu au întârziat să apară. La evenimentul principal Dota 2 din  2019, The International, valoarea cumulată a premiilor a fost de 34,3 milioane de dolari.

Pariuri e-sports la NetBet Sport

Pe NetBet Sport găsești numeroase jocuri video pe care poți paria: Arena of Valor, Counter Strike:GO, Dota 2, Halo, King of Glory, League of Legends, Mobile Legends, Ranbow Six, Rocket League, Starcraft, Starcraft 2, Valorant sau Warcraft III.

Evident, cele mai frecevente pariuri e-sports sunt cele pe câștigător (Match Winner), Handicap pe runde sau game-uri, Scor corect. În funcție de jocul video și de competiție, vei avea la dispoziție până la 100 de variante de pariere (League of Legends – International – World Championship Play-in).

Tot în funcție de joc, poți plasa pariuri specifice. Spre exemplu, la League of Legends poți paria pe ce echipă va câștiga prima hartă, în timp ce la Counter Strike: GO poți paria pe echipa care va câștiga prima hartă, cea care va ucide prima 10 adversari, echipa care va distruge primul Turn, primul Dragon, Inhibitor, etc.

Despre pariuri virtuale

După unele statistici, la nivel mondial, pariurile virtuale sunt a treia sursă de venituri pentru multe agenții de pariuri, după pariurile pe fotbal și cele pe cursele de cai.

Sporturile virtuale sunt competiții simulate de un software complicat. Pe măsură ce tehnologia avansează, din ce în ce mai multe sporturi își găsesc corespondent în lumea virtuală. La NetBet Sport poți paria pe ciclism virtual, curse de drag virtuale, curse de cai virtuale, curse de câini virtuale, fotbal virtual și Marble Racing virtual. Toate aceste pariuri pe evenimente care nu au loc în realitate au rezultate stabilite de un RNG, așa cum se întâmplă și la sloturi online.

Sporturi virtuale vs sporturi reale

Sporturile reale nu vor putea fi înlocuite niciodată de sporturile virtuale. Evenimentele sportive reale generează emoții și se desfășoară într-o atmosferă electrizantă. Totuși, sporturile virtuale au câteva avantaje majore, cum ar fi faptul că se desfășoară non-stop (meciurile de fotbal încep la fiecare 3 minute) și sunt versiuni scurte ale evenimentelor reale (rezultatele se stabilesc în cel mult 2 minute).

Ce pariuri poți plasa pe sporturi virtuale?

Teoretic, la pariurile pe sporturi virtuale poți avea aceleași variante de pariere ca la un eveniment real. Cu toate astea, la meciurile virtuale vor fi mai puține piețe de pariere.

Spre exemplu, la meciurile de fotbal virtual de pe NetBet Sport ai peste 80 de variante de pariere: câștigător meci, Total goluri Peste/Sub, Handicap asiatic, prima echipă care marchează, Ambele marchează, 3 Way total, 3 Way handicap, număr de goluri, pauză/final, Draw no Bet, Scor corect, etc. În mod similar, pentru fiecare sport virtual vei regăsi în oferta de pariuri o mare parte dintre pariurile disponibile pentru evenimentele reale.