Toate filmele de groază se concentrează pe inducerea sentimentului de frică și suspans și pe explorarea unor teme întunecate, cu scopul de a provoca reacții intense din partea publicului.  De-a lungul timpului, filmele de groază au evoluat, devenind un domeniu divers și inovator. Astfel, această categorie a reușit să abordeze diferite subiecte și teme.

Filmele de groază au puterea să schimbe orice. În acest fel, chiar și cazinourile, locații destinate distracției și amuzamentului, pot deveni spații care provoacă groază și emoții intense. Iată un top în care vom regăsi filme horror cu cazinouri, locuri care vor fi văzute într-un peisaj complet nou.

Top filme horrror cu cazinouri

Leprechaun 3 (1995)

Leprechaun este o serie de filme care cuprinde în total 8 ecranizări. Al 3-lea film din serie a apărut în 1995, iar acțiunea are loc în Las Vegas, astfel încât cazinourile sunt implicate în mod natural.

Intriga este construită în jurul proprietarului unei case de amanet care primește o statuie cu un leprechaun (spiriduș irlandez care adună aur și îl ascunde la capătul curcubeului) cu o monedă de aur în jurul gâtului. El este avertizat să nu îndepărteze moneda de la gâtul statuii, eveniment care are loc într-un final și care face ca totul să devină un dezastru.

Statuia se transformă într-un spiriduș criminal care este dispus să facă orice pentru a-și recupera aurul și de unde altundeva pot începe căutările, decât dintr-un cazino?

The Haunted Casino (2007)

În acest film, personajul principal moștenește un dar surprinzător, un cazino vechi abandonat. Alături de câțiva prieteni, protagonistul decide să cerceteze îndeaproape cadoul obținut, dar grupul realizează curând că nu sunt singuri în clădire.

Filmul prezintă un cazino în care a avut loc o luptă sângeroasă, bântuit acum de spiritele celor decedați. Acele victime sunt mafioți care în forma lor nemuritoare sunt în căutare de răzbunare. Noii proprietari sunt prinși într-o situație nefericită, fiind forțați să joace jocuri de noroc pentru a-și putea salva viețile.

Remains (2011)

Filmul Remains expune o poveste clasică, a unei populații care ajunge să fie transformată în zombi, în urma unui dezastru nuclear. Ca în orice film cu tematică zombi, există și un mic grup de supraviețuitori care încearcă să oprească răspândirea virusului și să pună capăt acestei probleme. Astfel, un cazino ajunge să servească drept fortăreață împotriva creaturilor pe jumătate vii.

Acest decor se dovedește a fi unul perfect pentru un film plin de tensiune, protagoniștii fiind surprinși de o urmă de speranță în momentul în care primesc un semnal walkie-talkie, care transmite existența altor supraviețuitori.

Spirits of the Dead (1968)

Spirits of Dead este un film de groază autentic, inspirat din 3 opere scrise de Edgar Allen Poe, maestrul macabrului: „Toby Dammit”, „Metzengerstein” și „William Wilson”.

Firul epic este reprezentat de povestea lui William Wilson, un ofițer de armată care mărturisește unui preot că a comis o omucidere. Totul pleacă de la scena principală a peliculei, care are loc într-un cazino. William își petrece toată noaptea jucând cărți, iar după ce acesta este acuzat de faptul că ar fi trișat, protagonistul este orbit de furie, sentiment care provoacă o serie de evenimente sadice.

Tzameti (2005)

Pelicula Tzameti (cuvântul georgian pentru treisprezece) a fost lansată în anul 2005. Filmul franco-georgian se învârte în jurul jocurilor de noroc și în special al jocului de Ruletă Rusească în care se implică și un muncitor imigrant.

Acesta ajunge în mijlocul unor evenimente sumbre și periculoase, care au făcut această ecranizare atât de populară încât a fost adaptată și în limba engleză, cu actori cunoscuți precum: Jason Statham, Mickey Rourke și Michael Shannon.

Este greu de crezut că niște scene atât de întunecate se pot petrece în locuri atât de luminoase și distractive, cum sunt cazinourile. Cu toate acestea, contrastul evidențiat reprezintă exact motivul pentru care aceste cadre produc atât de bine efectele dorite.

Ai vizionat unul din aceste filme horror cu cazinouri?