Se știe despre jucătorii profesioniști de poker că sunt foarte disciplinați și că-și antrenează această abilitate care le furnizează un avantaj evident în competiții. Asta nu înseamnă că aceștia abordează competițiile cu o mină încruntată. Mulți dintre ei sunt persoane entuziaste și, în unele momente, chiar imprevizibile. Pentru acest episod din blogul de poker online de la NetBet v-am pregătit o selecție cu pariuri amuzante ale unor cunoscuți jucători.

pariuri amuzante

Amarillo Slim și jocul de ping pong

Amarillo Slim este unul dintre cei mai cunoscuți jucători profesioniști din vechea gardă. El a câștigat Main Event-ul World Series of Poker 1972, iar în 1992 a fost inclus în Poker Hall of Fame. Se știe despre el că era un parior înrăit , dar și că avea o afinitate pentru pariurile prop. De altfel, acesta declara: „Îmi place să pariez pe orice – atîta timp cât cotele sunt în favoarea mea”.

Provocat la un meci de ping pong de Bobby Riggs, campionul de la Wimbledon în 1939, Slim a acceptat cu condiția ca el să aleagă paletele, în timp ce adversarul său a solicitat să își aleagă paleta. Fiecare dintre cei doi a pus pe masă 10.000 de dolari. Au stabilit să joace a doua zi, câștigător fiind primul care ajunge la 21. Când Slim a scos din rucsac două tigăi de aceleași dimensiuni, Riggs a rămas perplex. Jucătorul de poker s-a impus cu 21 – 8 deoarece exersase toată ziua.

După 7-8 luni în Tennessee, un alt bărbat l-a provocat să joace ping pong cu un prieten al său. Din nou Slim a acceptat provocarea, dar a lăsat-o în coadă de pește. Într-o zi a lovit în glumă mingea de ping pong cu o sticlă de cola și a decis că aceasta va fi noua paletă. El s-a antrenat zilnic, dar, pentru a nu trezi suspiciuni, nu l-a contactat pe cel care l-a provocat. La următoarea competiție de poker din Tennessee, cei doi s-au reîntâlnit și provocarea a fost înnoită. Oponentul său urma să fie un campion mondial din Taiwan. Ei au stabilit ca înfruntarea să aibă loc peste 30 de zile. În tot acest timp, taiwanezul s-a antrenat cu cea mai mare tigaie. Când a trebuit să joace cu sticla de cola, nu a nimerit nici măcar o dată din primele 10 încercări. Până să se obișnuiască cu inedita paletă, Slim câștigase pariul. Acesta este recunoscut ca unul din cele mai amuzante pariuri din istoria pokerului!

Tot din seria pariuri amuzante: Antonio Esfandiari un fan al pariurilor de recuzită

Antonio Esfandiari este un fost magician care a devenit jucător profesionist de poker. El este jucătorul care a câștigat cel mai mare premiul din poker – 18,3 milioane de dolari la Big One for One Drop cu buy-in de 1 milion de dolari la WSOP 2012. De-a lungul timpului el a acceptat mai multe pariuri prop, cele mai multe dintre ele pierdute. El a pariat că nu va mânca pâine timp de un an și a pierdut după doar câteva minute. Altădată, un pariu de abstinență sexuală a fost anulat după 9 zile.

În ianuarie 2016, la Main Event-ul Caribbean Adventure cu buy-in de 5.300 de dolari, el a pariat cu omul de afaceri Bill Perkins că timp de 48 de ore va merge doar în genunchi. După ce și-a rănit genunchii o zi întreagă, în timpul evenimentului principal, când a trebuit să meargă la toaletă a folosit o sticlă pe sub masă. A fost descalificat pentru „încălcarea regulilor”. El și-a cerut scuze public și a donat 50.000 de dolari.

Phil Ivey și friptura de 150.000 de dolari

Puțini s-ar gândi că sub masca imobilă pe care o afișează Phil Ivey la masa de poker se ascunde un personaj năstrușnic. În lumea poker-ului sunt totuși celebre pariurile pe care Phil le punea pe terenul de golf cu Doyle Brunson și Daniel Negreanu. El a pariat 5 milioane de dolari că va câștiga două brățări WSOP în doi ani, dar, deși de atunci a câștigat 10 evenimente, în timpul pariului a terminat doar o singură dată pe primul loc.

Tom Dwan a reușit să-l provoace pe Ivey la un pariu inedit. Mărturisind că dorește să devină vegetarian, Ivey a fost provocat să facă acest lucru pentru un an. El a acceptat, dar, după doar nouă zile, a plătit 150.000 de dolari pentru a închide pariul. El a constatat că jocul de poker îi era afectat de lipsa cărnii din alimentație. Totuși, cam scumpă prima friptură!

Ashton Griffin campion la ultramaraton

Jucătorii de poker profesioniști au nevoie și de o condiție fizică bună pentru a rezista în multele ore în care trebuie să analizeze jocul, să cântărească șansele și să evalueze pariurile. Totuși, unii dintre ei nu arată o condiție fizică bună. La 22 de ani, Ashton Griffin nu părea să fie un bun atlet. Totuși, în 2011, el a pariat că va alerga 70 de mile (aproximativ 113 kilometri) în 24 de ore pe o bandă de alergare. El a pariat 900.000 de dolari, urmând ca în cazul unui succes să încaseze doar 300.000 de dolari.

Puțini dintre cei care au asistat la această provocare au știut că Griffin făcuse cross-country și lupte în liceu. După o noapte în care a dormit doar 4 ore după ce participase la un concert, pariul a fost acceptat de Haseeb Qureshi, și el jucător de poker. Pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, nu era măsurată și distanța parcursă în mers. Provocarea a început la prânz. După fiecare 20-25 de kilometri Griffin se oprea și dormea o oră. După 23 de ore și 15 minute el a acoperit cele 70 de mile.

„Habar nu aveam cu o noapte înainte ce urmează să fac…..Luptele mi-au învățat mintea să-mi forțeze trupul dincolo de limita lui fizică. Pur și simplu, nu aveam de gând să cedez în acest pariu.”

Care din aceste pariuri amuzante din lumea pokerului ți-a plăcut cel mai mult?

Crezi că ai condiția fizică necesară unui bun jucător de poker? Testează-ți puterea minții și rezistența fizică în turneele MTT de la NetBet Poker!