Pokerul este un joc de cărți foarte popular în întreaga lume. Acesta a fost considerat la început o activitate recreațională, dar o dată cu apariția în cazinouri online a devenit mai degrabă un sport. Mai exact un sport cu cărți de joc, cu o proporție de 80/20 între strategie și noroc, în care jucătorii mizează sume de bani pentru obținerea potului în defavoarea adversarilor.

Ca orice sport sau joc, nici poker-ul nu este o excepție când vine vorba de mituri. Nu toți jucătorii au devenit faimoși pentru rezultatele excepționale și talentul lor la poker ca, de exemplu, Phil Hellmuth sau Phil Ivey. Unii jucători susțin că poker-ul este doar despre cacealma și că totul ține de noroc, că nu există strategii cu ajutorul cărora poți câștiga. Acestea fiind spuse, hai să spulberăm împreună cele mai răspândite mituri legate de poker.

Poker-ul este un joc de noroc

În 2010, Asociația Internațională a Sporturilor Minții (IMSA) a acceptat în mod oficial poker-ul ca sport mental. El a fost plasat în aceeași categorie cu șahul și jocurile de cărți bridge și dame. Faptul că poker-ul este un sport al minții, și nu un joc de noroc, nu înseamnă că nu poți pierde atunci când joci turnee sau la mese cash. Dacă ești începător și joci live sau în cazinouri online, asigură-te că adversarii tăi nu sunt jucători profesioniști. Aceștia au experiență, vor juca pe sume mai mari și aplică strategii de orice natură pentru a câștiga fiecare mână.

Poker-ul online este manipulat/trucat

La fel s-a spus și despre varianta online a jocului de bingo. Nimic mai fals! Acest lucru este imposibil datorită software-ului cazinoului online care folosește un generator de numere la întâmplare. Același software generează cărți la masa de poker, pur întâmplător.

Unii jucători susțin că în mediul online au parte de mai multe bad beat-uri decât în poker-ul live. (Bad beat este considerată o mână în care un jucător cu șanse mici de câștig ajunge să câștige potul în detrimentul unui jucător cu șanse mult mai mari de câștig.)

Aceste mâini de poker regretabile pentru cei care pierd se întâmplă mai des în mediul online din cauza numărului mai ridicat de mâini jucate într-o oră față de poker-ul jucat live.

 

O altă controversă legată de manipularea cărților de joc este aceea că într-un cazino online pachetul de cărți este trucat, astfel încât jucătorii primesc cărți foarte bune, fapt ce duce la poturi mari. Reamintim modul random de împărțire al cărților, la care adăugăm faptul că poker-ul online este bine reglementat, fie că joci jocuri cash sau turnee.

 

Nu poți câștiga la poker

 

Un mod sigur de a pierde bani la poker constant este să nu joci unde trebuie. E normal să pierzi dacă ești jucător începător și ajungi să joci la o masă cu jucători experimentați. Poți încerca turneele gratuite mai întâi, iar apoi să joci pe mize mici. Vei câștiga atunci când devii un jucător mai bun decât oponenții care joacă la același nivel de miză. La poker profitul se calculează pe termen lung.

 

Jucător de poker te naști, nu devii

 

Sunt puțini jucători de poker care nu mai sunt nevoiți să lucreze datorită câștigurilor obținute din acest joc al minții. Dar acest lucru nu se datorează vreunui avantaj genetic sau puterii destinului. Voința, practica, dăruirea și experiența sunt factori care influențează major rezultatele la poker.

Este posibil să te naști cu anumite abilități, dar, dacă nu le vei antrena și nu le vei completa cu o disciplină de fier, rezultatele nu vor fi cele pe care le aștepți.

 

Blestemul retragerilor – ultimul din seria mituri poker

 

Unii jucători gândesc că după o retragere a banilor obținuți din poker urmează o serie de pierderi în cadrul cazinoului. Nimic mai fals. Jucătorii joacă împotriva altor jucători, nu împotriva casei. Cazinourile sau site-urile de poker nu „pedepsesc” pe nimeni pentru faptul că a câștigat. O explicație mai logică a acestui zvon ar fi că este o altă scuză convenabilă pentru pierzători.

 

Acum că am spulberat aceste mituri, te sfătuim să fii pozitiv! Doar jucătorii negativi sunt cei ce răspândesc aceste zvonuri și mituri. Ca să joci poker și să ai experiențe plăcute ai nevoie de voință, perseverență și multă practică.

Pentru mai mult exercițiu intră pe poker.netbet.ro și vei descoperi oferte avantajoase la înscriere, cum ar fi premii cash sau token-uri gratuite!