Lazio – AS Roma este unul dintre cele mai importante derby-uri din Italia și Europa, cu o istorie de 95 de ani. Jucătorii la pariuri online pot plasa pe NetBet bilete pe duelul supranumit „Derby della Capitale”.

Lazio – AS Roma. O scurtă istorie a „Derby della Capitale”

La fel ca în cazul echipelor AC Milan și Inter Milano, care își joacă meciurile de acasă pe San Siro, Lazio și AS Roma împart același stadion, Stadio Olimpico. Fanii, însă, ocupă peluze diferite: suporterii lui Lazio se pot găsi în nord, în timp ce cei ai lui AS Roma se găsesc în sud.

Rivalitatea celor două formații s-a născut dintr-o luptă de orgolii. În 1927, pentru a crea o competitoare puternică echipelor din nordul țării, dictatorul Benito Mussolini a hotărât formarea unei singure echipe din cele patru existente la acea vreme la Roma.

Numai că trei au acceptat fuzionarea, iar una a refuzat. Evident, este vorba despre Lazio! Decizia a afectat Lazio, având în vedere că majoritatea fanilor din Roma s-au îndreptat către nou formata echipă, AS Roma.

La fel ca fiecare derby, duelurile dintre cele două echipe au fost legendare și au evidențiat și mai mult calitățile unor jucători. De exemplu, fotbalistul cu cele mai multe apariții în derby, 44, este Francesco Totti. De asemenea, Totti împarte recordul de 11 goluri marcate în „Derby della Capitale” cu Dino da Costa.

Revenind la prezent, cele două echipe se întâlnesc duminică, 12 noiembrie, de la ora 19:00, pe Olimpico, în Serie A. Ambele formații au avut un start de sezon nu foarte bun, iar acum depun eforturi pentru a se redresa în clasament.

AS Roma ocupă locul 7, cu 17 puncte, într-un campionat parcă dominat de Inter, Juventus, AC Milan și Napoli. Echipa antrenată de Jose Mourinho are spațiu de redresare, la fel ca rivala Lazio, care se află pe locul 10, cu 16 puncte.

Maurizio Sarri, tehnicianul lui Lazio, reclamă programarea derby-ului, într-o perioadă aglomerată cu meciuri din Liga Campionilor.

„Nu este apogeul inteligenței din partea Ligii să pună derby-ul într-o săptămână în care jucăm în Europa. Mi se pare că sunt oameni din afara fotbalului care nu realizează ce este derby-ul Romei, s-ar fi putut face altfel”, a spus Sarri, după victoria din meciul cu Feyenoord, din grupele UCL.

Supărat după înfrângerea din fața Slaviei Praga, scor 0-2, Jose Mourinho își dorește o victorie în derby pentru a-și spăla imaginea în fața fanilor, însă nu va avea o misiune ușoară. Cele două echipe înregistrează câte 3 victorii și 2 înfrângeri în ultimele 5 meciuri.

Tot în ultimele 5 partide, Lazio are o medie de 1 gol marcat per meci, Roma fiind în aceeași situație. De altfel, Lazio a câștigat ultimele două partide cu AS Roma, ultima întâlnire dintre cele două echipe fiind în luna martie a acestui an.

Ce pariuri ai la dispoziție pentru Lazio – AS Roma pe NetBet

Pe NetBet ai la dispoziție o mulțime de pariuri interesante pentru acest meci. De asemenea, promoția BET+ se aplică acestei partide, ceea ce înseamnă că ai parte de cote cu marjă 0%. Vezi mai jos cotele în format 1X2.

MECI COTE
1 X 2
Lazio – AS Roma 2,89 3,05 2.52

Dacă vrei să îți faci biletul mai palpitant, pe NetBet mai ai la dispoziție opțiunea de a paria prin Betbuilder. Dacă mizezi că Romelu Lukaku înscrie orcând și AS Roma câștigă la o diferență de 1.5 goluri, ai parte de o cotă de 4.75.

*COTELE POT VARIA