Lumea pokerului este una diversă și în continuă mișcare. După ce au apărut platformele de poker online, numărul jucătorilor a crescut într-un mod incredibil. În jurul mesei de poker s-au scris multe povești, unele dintre ele greu de crezut. Am alcătuit pentru tine o scurtă selecție cu unele dintre cele mai interesante întâmplări, superstiții poker și informații despre poker.

superstiții poker

1.    Cel mai lung joc de poker

Deși nu poate fi documentat, se consideră că cel mai lung joc de poker s-a desfășurat la Bird Theatre din Tombstone. Se presupune că acesta a durat 8 ani, 5 luni și 3 zile, din 1881 până în 1889. Buy-in-ul pentru a intra la masa de joc a fost de 1.000 USD. După unele surse, în timpul jocului au fost schimbați în fise circa 10 milioane USD, din care 10% au mers la organizatori.

Nu se știe care erau regulile de la masă, dar s-a jucat continuu timp de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Printre participanți au fost menționați Wyatt Earp, Doc Holliday, George Hearst, Adolphus Busch și Diamond Jim Brady. Sala unde s-a disputat jocul de poker poate fi vizitată și în prezent.

2.    Richard Nixon și-a finanțat prima campanie din poker

La 29 de ani, fostul președinte american a renunțat la avocatură pentru a se înrola în Marina SUA. În timpul serviciului a devenit un excelent jucător de poker. Într-un interviu pentru revista Life, James Udall, un fost camarad, declara:

„…l-am văzut odată bluff-ând un locotenent comandor după ce a cerut 1.500 USD cu o pereche de 2 bani”.

Cu banii câștigați la poker în timpul serviciului militar, Nixon și-a finanțat prima candidatură pentru o funcție publică în 1946.

3.    Regii din pachetul de cărți de joc au corespondenți în realitate

Nu se știu prea multe despre originea cărților de joc. Se presupune că au apărut în timpul dinastiei Tang din China (secolul IX d,Hr.). Regele a fost introdus pe cărțile de joc în India și Persia.  În Evul Mediu designul cărților de joc a variat. Ele au fost standardizate în secolul al XVI-lea. Producătorii francezi au stabilit cele 4 cărți „regale”: Rege, Regină, Cavaler și As. La producerea cărților, ca modele pentru Regi au fost aleși Regele David al Israelului (pică), Alexandru cel Mare, regele Macedoniei (treflă), Iulius Caesar, cuceritorul Galiei (caro), și Carol Cel Mare, cel care i-a unit pe franci și a creat Imperiul Carolingian (inimă).

4.    Extreme Poker Challenge

În 2006, Extreme Poker Challenge i-a provocat pe unii dintre jucătorii profesioniști de poker să joace în cele mai neobișnuite locuri. Astfel, Phil Laak, Kenna James, Juha Helpi și un jucător calificat din poker online au acceptat să îmbrace echipamentul de scuba diving și să joace pe fundul mării. Cel care rămânea fără aer era eliminat instant.

Următoarea provocare a fost ca 6 jucători temerari, printre care Juha Helpi, Daniel Stein, Peter Larsson și Ulrich Jensen, să joace poker pe un ghețar în Finlanda. Provocarea reală a fost faptul că pentru a cumpăra fise trebuiau să cedeze hainele.

O altă provocare a fost un joc de poker la 10.000 de picioare în aer. Phil Laak, Nick Grudzien, Jamie Glasser, Fraser Linkletter și Patrick Neary au acceptat jocul de No Limit Hold’m, dar și regula că cel care pierde fisele trebuie să sară cu parașuta.

5.    Fapte bizare la World Series of Poker

World Series of Poker este cea mai prestigioasă competiție din poker. Pe lângă recorduri, aici s-au întâmplat și multe lucruri cel puțin curioase:

  • Celebrul jucător profesionist Doyle Brunson a intrat cu scuterul în Rio Las Vegas. Acest lucru s-a întâmplat în 2021, în timpul Main Event-ului WSOP. Ajuns la 88 de ani, acesta a fost invitat să participe, deși nu mai ieșise din casă de circa un an și anunțase că renunță la poker. Bineînțeles, celebra pălărie Stetson nu a lipsit din peisaj.
  • La ediția din 2022, pe 5 iunie, Frank Stepuchin a angajat o maseuză autorizată, Cintia Amstalden. Cei de la masă au imortalizat momentul în care aceasta îi masa mameloanele. Incidentul denumit Niplegate 2.0 nu a avut urmări pentru jucător, dar maseuza a fost concediată. Stepuchin i-a oferit o compensație financiară de 5.000 USD.
  • În a 5-a zi a Main Event-ului WSOP 2018, competiția a fost întreruptă de o pană de curent generalizată. Mâinile curente s-au jucat la lumina lanternelor și a telefoanelor mobile, iar întrecerea s-a reluat a doua zi.
  • La Main Event-ul WSOP 2019, Ken Strauss a avut o criză în timpul căreia și-a expus organele genitale și a arucat cu pantofii într-un adversar și în dealer. El a fost descalificat și, ulterior, condamnat și interzis în cazinourile din Las Vegas.
  • La WSOP 2022, în timpul unei pauze a unui turneu, un manager a solicitat dealerilor să schimbe jetoanele de 25 cu unele de 100. Un dealer a greșit și a distribuit un număr de jetoane de 100 egal cu numărul celor de 25 retrase. A fost necesar ca turneul să fie oprit și să se facă corecțiile necesare în baza filmărilor.

Un eveniment care a marcat evoluția pokerului a avut loc la WSOP 2003. Chris Moneymaker a câștigat Evenimentul Principal după ce s-a calificat printr-un satelit de poker online cu buy-in de 86 USD. După acest eveniment, numărul de jucători de poker online a crescut în mod amețitor. Crezi că ai abilități să faci bani din poker chiar dacă numele tău nu pare predestinat? Testează-ți cunoștințele și provoacă-ți destinul în turneele MTT de la NetBet Poker!