Blackjack-ul este un joc de noroc în care poți să obții un avantaj cert dacă îți însușești strategia de bază. Putem să spunem fără să greșim că este un joc unde abilitățile, cunoștințele și disciplina influențează în mod decisiv rezultatul. Apariția meselor de blackjack cu dealer live face acest joc accesibil unui număr din ce în ce mai mare de jucători. Dacă ești unul dintre cei care încearcă să-și dezvolte abilitățile pentru acest joc, trebuie neapărat să ții cont de următoarele sfaturi pentru blackjack.

Top 10 sfaturi pentru blackjack

1.    Învață strategia de bază!

Pentru a deveni un jucător profitabil de blackjack trebuie să înveți strategia de bază pentru acest joc. Nu este nevoie să experimentezi toate posibilitățile la blackjack pentru a învăța. Au făcut-o alții înaintea ta și au tras și concluzii pertinente. Mai mult, jocul de blackjack a fost analizat de matematicieni de renume. Ei au construit diagrame cu strategia de joc în funcție de regulile de la masă.

2.    Alege cu grijă masa de joc!

Pentru o experiență pozitivă la masa de blackjack live este bine să fii atent la reguli. Nu juca niciodată la o masă unde blackjack-ul este plătit cu 6:5. Un joc de blackjack cu 8 pachete care plătește 3:2 pentru blackjack este de preferat unui joc cu un singur pachet, dar care plătește 6:5. Încearcă să ajungi la mese cu cele mai bune reguli. O regulă care te avantajează este ca dealerul să stea la „Soft 17”. Atunci când se joacă cu 8 pachete de cărți ar fi ideal să găsești o masă la care este acceptată Predarea.

3.    Nu plăti Asigurarea!

Acest sfat este valabil indiferent de regulile de la masa de joc. Când dealerul afișează un As, doar 4 cărți din 13 pot să completeze blackjack-ul. Aceasta înseamnă o probabilitate de 30,8%. Nu este rentabil să plătești Asigurare dacă cota este 2:1. Situația se schimbă dacă ești un jucător care numără cărțile. În anumite situații Asigurarea poate fi o opțiune excelentă.

4.    Împarte întotdeauna Așii și Optarii!

Strategia optimă recomandă să împarți întotdeauna perechile de ași sau optari. Dacă la ași opțiunea este evidentă, deoarece îți crești șansele de a obține „21”, în cazul optarilor este o necesitate deoarece este puțin probabil să învingi dealerul cu un „16”.

5.    Gestionează corect bankroll-ul!

Probabil unul dintre cele mai importante sfaturi pentru blackjack: este foarte important să stabilești de la început un buget de joc pe care să nu-l depășești. Mai mult, miza ar trebui să fie aceeași la fiecare mână. Doar dacă ai abilități de numărare a cărților poți să „jonglezi” cu miza, dar în acest caz, dacă ești într-un cazino terestru, trebuie să stăpânești și tehnici de mascare.

6.    Nu plasa pariuri secundare!

Pariurile secundare la blackjack sunt destul de tentante. În realitate, ele oferă casei un avantaj mult peste cel din jocul de bază. Apelând la aceste pariuri îți vei reduce substanțial șansele pentru o sesiune profitabilă.

7.    Nu lăsa o mână pierdută să-ți influențeze jocul!

Dacă ai pierdut o rundă la blackjack, nu te lăsa influențat de ea. Următoarea mână se va derula complet aleatoriu, iar șansele de a o câștiga nu depind de ce s-a întâmplat în mâinile precedente.

8.    Dublează la „11”!

Strategia optimă de blackjack spune că trebuie să dublezi orice „11”, cu excepția cazului în care dealerul afișează un As.

9.    Nu împărți niciodată un „20”

O mână din două cărți, fiecare cu valoarea 10, este una foarte puternică. Ea poate fi bătută doar de un „21” al dealerului. Dacă o împarți există riscul să obții două mâini cu valoare mai mică, mărind șansele dealerului.

10.   Păstrează-ți nivelul de concentrare!

Sunt mulți factori care te pot destabiliza la masa de joc. Este recomandat să joci blackjack atunci când ești odihnit și liniștit pentru a te putea concentra asupra strategiei de joc. Dacă ești într-un cazinou, gazdele te vor tenta cu diverse băuturi. Poți lăsa acest gen de distracție pentru mai târziu, când vei părăsi masa de joc.

Aceste sfaturi pentru blackjack nu garantează că sesiunile tale de joc vor fi profitabile, dar te vor ajuta să te distrezi în timp ce joci. Până când îți vei desăvârși strategia de joc, te poți antrena la mesele de blackjack cu dealer real de la NetBet Casino!