Jocurile e-Sports se află pe un trend ascendent. Cu din ce în ce mai mulți fani, ele au ajuns și în oferta de pariuri online. Apariția serviciilor de streaming a dus la o creștere incredibilă a numărului de urmăritori. În consecință, și premiile au crescut substanțial. Se estimează că, în următoarea perioadă, câștigurile jucătorilor e-Sports vor ajunge la nivel de Champions League sau de Grand Slam. Care sunt cele mai populare jocuri electronice din secțiunea pariuri e-Sport de la NetBet?

pariuri e-Sport

Counter Strike:GO, un joc vechi cu oportunități incredibile

Counter Strike a apărut în 1999 ca parte a renumitului Half Life, un joc în care participanții puteau crea Hărți personalizate. Dezvoltatorii de jocuri Minh Le și Jess Cliffe au realizat în același an prima versiune beta a acestui mod de joc. Compania Valve a sesizat potențialul noului joc care începuse să atragă jucătorii. În 2000, după ce a apărut și a 5-a versiune beta, i-a angajat pe cei doi ingineri, iar în septembrie 2000 a fost lansată prima versiune non-beta pentru PC.

Disponibilitatea și ușurința cu care puteai intra în joc alături de prieteni sau de străini, a sporit popularitatea Counter Strike. Dezvoltatorii au adăugat permanent mecanici și efecte cât mai realiste. În 2001 s-a desfășurat prima competiție de Counter Strike. Valve a fost atentă la trendurile în domeniu, iar în 2010, a început dezvoltarea Counter Strike: Global Offensive.

Noua versiune a fost lansată în 2012. Le și Cliffe au adus modificările necesare pentru ca jocul să crească organic. Astăzi CS:GO este unul dintre cele mai populare jocuri electronice, iar premiile oferite sunt printre cele mai mari. Printre cele mai importante competiții CS:GO se numără Internațional Esports Battle 2×2, Eternity League, Blast Premier sau Pro League Europe.

În acest joc se înfruntă două echipe: Teroriștii și Antiteroriștii. În cele mai multe cazuri, prima echipă plasează o bombă, iar a doua trebuie să o dezamorseze. În alte situații, Antiteroriștii trebuie să salveze ostaticii pe care teroriștii i-au capturat. Există 9 moduri de joc oficiale, fiecare cu propriile caracteristici. Pe lângă serverele găzduite de comunitate, cu hărți și moduri de joc personalizate, jocul este disponibil și pe servere Valve dedicate. În septembrie 2023 a fost lansată versiunea Counter Strike 2 cu motorul Source 2, iar jocul a deschis oportunități incredibile.

 

Dota 2, un MOBA râvnit de pasionații jocurilor electronice

Dota 2 este un joc video MOBA distribuit de Valve din 2013. El este o continuare a Defense of the Ancients (DotA) și a început ca un mod pentru Warcraft 3: Reign of Chaos. Dota 2 este o înfruntare între două echipe de câte 5 jucători. Fiecare dintre aceștia controlează un personaj puternic (erou) și trebuie să ocupe și să-și apere baza. Este câștigătoare echipa care distruge structura „Ancient” din baza echipei adverse.

Dezvoltarea jocului a început în 2009. Sarcina i-a revenit lui Ice Frog, designerul Defense of The Ancient, angajat de Valve pentru un remake. Versiunea beta a apărut în 2011, iar cea pentru PC în 2013. În 2015 el a fost transferat pe motorul Source 2.

Dota 2 este un joc foarte competitiv. Valve organizează Circuitul Dota Pro în care jucătorii profesioniști acumulează puncte pentru a obține invitații la The International, cel mai important turneu al anului, cu premii de peste 40 milioane de dolari. În afara acestuia se organizează diverse ligi și turnee profesioniste: European Pro League, Destiny League, EPL World Series, Mad Dogs League sau Ancients League.

Pariuri e-Sport pe League of Legends

Și acest joc video este unul de tip MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). El a fost dezvoltat de Riot Games și este disponibil din 2009. Mult timp acesta a fost cel mai căutat joc pe calculator. Jucătorii League of Legends controlează un singur campion. Acesta nu are foarte multă putere la început. El trebuie să acumuleze aur și experiență în timpul jocului pentru a deveni relevant.

În acest joc se dispută lupte individuale, dar și pe echipe. Scopul jocului este să distrugi Nexus-ul echipei adverse. Acesta este apărat de două Turnuri, în timp ce baza este vulnerabilă prin 3 culoare apărate, fiecare în parte, de 3 Turnuri și un Inhibitor.

Jucătorii de League of Legends au la dispoziție numeroase turnee în care se pot înfrunta. Dezvoltatorul jocului organizează în Europa și America League of Legends Championship Series, competiție la care participă cele mai bune 8 echipe de pe fiecare continent. Cea mai interesantă întrecere rămâne Campionatul Mondial League of Legends care are zeci de milioane de urmăritori la fiecare ediție anuală. În afara acestora se organizează numeroase turnee și ligi în China, Coreea de Sud, Brazilia, Europa și America de Nord.

Consultă oferta de pariuri e-Sport de la NetBet și testează-ți cunoștințele din lumea jocurilor electronice!