Jucătorii la pariuri online sunt buni cunoscători ai sportului. Pe lângă statisticile despre sportivii și sporturile preferate, ei sunt consumatori de cât mai multe informații despre sport. Pentru ei am pregătit un material cu cei mai longevivi sportivi care și-au construit cariere remarcabile prin succesele obținute, dar mai ales prin perioada de timp în care au fost în top.

O  realizare personală remarcabilă, longevitatea unei cariere sportive reprezintă o dovadă a dedicării, a efortului și a rezistenței fizice și mentale. Dintre acești factori, cei mentali și emoționali se consideră a fi esențiali în menținerea unei cariere sportive de lungă durată. Acest lucru se datorează faptului că sportivii au trebuit să se adapteze la schimbări în ceea ce privește tehnicile de antrenament, tehnologia în continuă dezvoltare a echipamentelor sau chiar strategiile de joc.

sportivi longevivi

Cine are cea mai lungă carieră în industria sportivă?

Fiecare sport are particularitățile sale distincte, reguli unice și cerințe specifice pentru practicanți. Aceste discipline implică diferite abilități, niveluri variate de efort fizic sau mental, strategii și contexte culturale distincte. Astfel, cele mai lungi cariere sportive se regăsesc în: baschet, golf, hochei, fotbal american, tenis, fotbal, baseball, box, gimnastică, echitație, crichet, dar și bowling.

În acest caz, nu vom specifica doar un sportiv cu cea mai longevivă carieră din lume, ci vom menționa care este cea mai lungă carieră din cadrul fiecărui sport de mai sus:

Baschet

Vince Carter este singurul jucător din istoria NBA activ în 22 de sezoane. El a câștigat titlul de Rookie al Anului jucând pentru Toronto Raptors, iar mai apoi a obținut o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 2000.

Același lucru este valabil și pentru Sue Bird, jucătoare care a activat în WNBA până la 42 de ani. Aceasta deține 4 medalii olimpice de aur și a contribuit la câștigarea a 3 campionate.

Golf

Gary Player – cu o carieră care a durat mai mult de jumătate de secol, Gary Player deține un record de 52 de Masters Tournament și 3 victorii în cadrul acestei competiții, până la ultima apariție din 2009.

Hochei

Gordin Howe este considerat unul dintre cei mai mari jucători de hochei din toate timpurile. Acesta a jucat hochei din adolescență până la vârsta de 52 de ani.

Fotbal american

George Blanda – a activat în fotbalul american drept quarterback și kicker. Și-a început cariera jucând pentru Chicago Bears și s-a retras la 48 de ani, ultimele 5 meciuri fiind jucate alături de Oakland Raiders.

Tenis

Martina Navratilova a început să joace tenis profesionist în 1975 și a continuat să facă acest lucru cu succes până în 2006. Cu o carieră de peste 3 decenii, Martina a câștigat 167 de turnee de simplu (18 de Grand Slam), 177 de evenimente la dublu (41 de Grand Slam).

Jimmy Connors a avut o carieră întinsă pe parcursul a aproximativ 25 de ani. Cu 1.557 de meciuri jucate, sportivul profesionist deține recordul pentru cele mai multe meciuri jucate în tenisul masculin, câștigând 1.274 dintre acestea.

Fotbal

Kazuyoshi Miura este unul dintre cei mai longevivi sportivi din fotbal. Jucătorul a debutat în Japanese League în 1993 și este considerat primul superstar din fotbalul japonez. La 55 de ani, acesta evoluează pentru UD Oliveirense, în liga a doua din Portugalia.

Kristine Lilly deține recordul de longevitate în fotbalul feminin. Cu 354 de meciuri la activ, Lilly a participat și la 5 Cupe Mondiale, din care a câștigat 2.

Baseball

Nolan Ryan a jucat baseball timp de 27 de ani în MLB. Acesta a început să joace pentru New York Mets în 1966 și s-a retras cu Texas Rangers în 1993.

Box

Archie Moore a concurat timp de 28 de ani. El a deținut titlul mondial la categoria semigrea din 1952 până în 1962, record care nu a fost niciodată egalat.

Gimnastică

Oksana Chusovitina a reprezentat Uniunea Sovietică la Jocurile Olimpice din 1992, iar în prezent, la 48 de ani, nu dă semne că ar vrea să se retragă încă din competiții. Mai mult, la Cupa Mondială din acest an ea a cucerit bronzul la sărituri.

Echitație

Ian Millar deține recordul pentru cele mai multe apariții la Jocurile Olimpice. Acesta a debutat în 1972 la jocurile de la München, însă a câștigat prima sa medalie la 62 de ani, la Olimpiada de la Beijing din 2008. Cu o carieră de peste 30 de ani, Ian Millar este unul dintre cei mai longevivi sportivi.

Cricket

WG Grace a reușit cea mai longevivă carieră din cricket, sport în care a activat  de la 16 până la 60 de ani.

Bowling

Pete Weber – s-a remarcat în lumea jocului profesionist de bowling înainte de a împlini 18 ani. Cariera sa a durat mai bine de 30 de ani, câștigând în acest timp 37 de titluri PBA Tour, fiind unul dintre cei mai longevivi sportivi din lume.