Platformele de poker online au deschis noi oportunități pentru acest joc de noroc spectaculos. Pe lângă turneele freezout și rebuy cu care au debutat site-urile de poker, au fost introduse turnee knockout, turbo, hiper-turbo și, mai nou, mystery bounty. Cele din urmă au adăugat mai multă acțiune și suspans în acest joc în care adrenalina curge în valuri. Cum se întâmplă asta?

Turnee Mystery Bounty

Ce sunt turneele Mystery Bounty?

Aceste turnee sunt o combinație între turnee knockout clasice și cele în format knockout progresiv. Într-un turneu clasic, recompensele pentru eliminarea unui jucător sunt egale, iar în cele progresive cresc pe măsură ce jocul avansează. În turneele mystery bounty este sunt aleatorii. Premiile bounty se acordă doar după ce turneul intră în faza „in the money” (ITM). Valoarea premiilor bounty va fi aleatorie. În funcție de numărul de jucători, cel mai mare premiu poate fi consistent, dar poate fi acordat din primele faze bounty.

Să luăm de exemplu un turneu mystery bounty cu buy-in de 1.050 USD. Din taxa de intrare, 50 USD reprezintă rake-ul pentru cazino (taxa de organizare), 300 USD vor alimenta fondul de premii mystery, iar 700 USD vor conta pentru premiile obișnuite. Într-un turneu knockout standard, pentru fiecare jucător eliminat ai primi 300 USD. Într-un turneu mystery bounty, cel mai mare premiu ar putea ajunge chiar până la 30.000 USD, în funcție de numărul de jucători înscriși.

Strategii de joc: turnee Mystery Bounty

Ca la orice format de poker, strategia în aceste turnee trebuie adaptată în funcție de fazele jocului.

Faza inițială 

Fazele inițiale ale turneelor sunt reprezentate de prima zi la turneele de poker live și de primele blind-uri la turneele de poker online. Eliminarea unui jucător nu îți va aduce recompense suplimentare în aceste etape. Distribuirea premiilor bounty începe după ce se intră în bani (când mai rămân 10 sau 15% dintre jucători).

În aceste faze este foarte important să joci mâinile de start foarte puternice și să nu riști jucând mâini marginale din poziții dezavantajoase. Pe măsură ce turneul se apropie de bubble (prima poziție care nu intră în bani), merită să forțezi pentru a-ți mări stack-ul. Totuși, trebuie să fii precaut atunci când în joc sunt implicați jucători cu stack-uri mici, tentați să meargă all-in. O strategie mai eficientă ar putea fi aceea de a te replia și a aștepta să intri în premii.

Etapele bounty ale turneelor

Cel mai probabil, premiile bounty de top nu vor fi distribuite pentru primele eliminări ale jucătorilor care au intrat în bani. Totuși, acestea au o valoare destul de mare, astfel că, dacă ai un stack care îți permite, poți vâna jucătorii cu stack-uri reduse. În același timp trebuie să calculezi dacă riscul merită, având în vedere că la masa finală toate premiile vor fi mai mari.

Dacă în această fază ai un stack mic, merită să mergi all-in de fiecare dată când ai cărți de start mari. Jucătorii cu stack-uri mari vor fi tentați să te plătească, iar șansele de a câștiga mâna sunt de partea ta. În același timp este bine să eviți implicarea în mâini cu conectori, deoarece nu îți permiți să foldezi.

Foarte prudent va trebui să fii atunci când ai un stack mediu. Va fi necesar să evaluezi corect valoarea premiilor obișnuite. Implicarea într-o mână cu un jucător cu stack mare sau cu unul cu un stack similar poate fi o mișcare riscantă. Încearcă să faci abstracție de premiul bounty, pentru a rămâne în cărți pentru premiile curente, mult mai consistente.

Ce trebuie să mai știi despre aceste turnee

Astfel de turnee reprezintă, încă, o noutate în lume pokerului. Jucătorii regulari au încercat să contureze strategii pentru a crește șansele de câștig. Dacă participi frecvent la turnee mystery bounty, o strategie eficientă ar fi să încerci să-ți crești foarte mult stack-ul înainte de intrarea în bani și imediat după. Chiar dacă de multe ori vei plăti pentru asta, atunci când vei ajunge în fazele târzii cu un stack considerabil, riscul va merita din plin.

Turneele mystery bounty sunt foarte apreciate de jucătorii recreaționali deoarece adaugă mai multă acțiune și mister jocului. Deciziile la masa de joc presupun să ții cont de mai multe detalii decât de obicei, astfel că jucătorii regulari vor simți că au un avantaj și se vor lăsa și ei cuceriți de acest format care în multe momente va semăna cu o loterie. Ca la orice joc de poker, exercițiul este fundamental pentru a-și îmbunătăți strategia. Te provocăm să te familiarizezi cu acest format încercând turneele Bounty Hunter de la NetBet Poker!