Adrenalina pe care o simți atunci când joci blackjack live este cu totul și cu totul specială. Faptul că știi că poți să micșorezi avantajul casei prin strategia potrivită te ajută să simți și mai bine jocul. Iar profitând de dezvoltările tehnologice, distracția la blackjack cu dealeri reali a devenit și mai autentică. Fără niciun dubiu, blackjack-ul este în topul celor mai atractive jocuri de noroc pentru cei care caută distracția în mediul online. Iar nu puțini sunt cei care au descoperit farmecul acestui joc prin intermediul unor filme.

În acest articol vom prezenta câteva dintre cele mai interesante filme despre blackjack, în care adrenalina a atins cote maxime în anumite scene, dar și descrierea lor.

Filme despre blackjack

21, Șansa vieții lui (2008)

Filmul care-l are pe Kevin Spacey în distribuție este inspirat dintr-o poveste adevărată. Are la bază povestea studenților cu abilități matematice deosebite care au format echipa de la MIT ce a băgat în sperieți cazinourile din SUA. În filmul 21, Șansa vieții lui putem afla povestea lui Ben Campbell (interpretat de Jim Sturges), un student care nu poate merge la Harvard pentru că nu are cum să achite taxa de școlarizare de 300 de mii de dolari.

El este provocat de profesorul Micky Rosa să rezolve o problemă matematică. După ce a sesizat abilitățile deosebite pe care tânărul le are, profesorul îl cooptează în echipa sa de blackjack. Alături de alți studenți, ei merg la cazinourile din Las Vegas, unde numără cărțile la blackjack. Filmul prezintă modul în care aceștia reușesc să bage în alertă maximă cazinourile din Las Vegas, ascensiunea către un stil de viață luxos, dar și momentele mai dificile care apar.

Rain Man (1988) – filme despre blackjack câștigătoare de Oscar

Jocul de blackjack este folosit ca intrigă în acest film în care îi putem vedea pe Tom Cruise și Dustin Hoffman. Charlie Babbitt, personaj interpretat de Cruise, este un dealer de mașini egocentric ce află că are un frate mai mare pe nume Raymond. Acesta are o memorie extraordinară și abilități matematice, motiv pentru care este priceput la număratul cărților. Charlie decide astfel să-l ducă în Las Vegas pentru a număra cărțile și a câștiga la blackjack. Dincolo de jocul în sine, acest film se axează și pe legătura pe care cei doi o formează.

Vegas Vacation (1997)

Acesta este cel de-al 4-lea film de comedie în care este implicată familia Griswold. Clark (Chevy Chase) primește un bonus mare la serviciu și hotărăște să-și ducă familia în Las Vegas. Soția Ellen (Beverly D’Angelo) și fiica adolescentă Audrey (Marisol Nichols) nu sunt foarte încântate. În schimb, fiul Rusty (Ethan Embry) abia așteaptă să descopere Orașul Luminii.

Vacanța lor o ia razna când Clark pierde economiile familiei la masa de blackjack, unde este umilit de dealer. Tentativa sa de a recupera pierderile cu banii împrumutați de la prietenul Eddie este una nereușită. În schimb, cu un act de identitate fals, Rusty câștigă sume mari la masa de ruletă, pe care îi cheltuiește cu dansatoare la bară.

Într-un final, înainte de a-și da ultima suflare, un bătrân singuratic îi oferă lui Clark biletul câștigător la Keno. Acesta își recuperează familia și se îndreaptă către casă la bordul a 4 mașini câștigate de Rusty la sloturi.

Swingers (1996)

Filmul prezintă povestea mai multor actori singuri și fără job, într-o perioadă în care swing-ul renăștea în SUA. În distribuție îi putem vedea pe Vince Vaughn, Heather Graham și Ron Livingston. Având în vedere că nu au succes în cariera de actori, aceștia decid să meargă într-o excursie în Las Vegas. Aici speră vor avea mai mult noroc. O scenă emblematică a filmului este cea în care doi dintre actorii principali se ceartă dacă ar trebui să dubleze pariul atunci când prind un 11 la blackjack.

The Last Casino (2004)

Pentru mulți, filmul canadian a fost o sursă de inspirație pentru 21, Șansa vieții lui. Intrigile lor sunt asemănătoare, iar povestea ni-l prezintă pe profesorul de matematică Doug Barnes. Acesta are succes la blackjack folosind controversata metodă a numărării de cărți. El a fost introdus pe lista neagră a unui cazinou, dar decide să formeze o echipă de studenți pe care să îi instruiască să numere cărțile. Fiecare student primește o identitate nouă și rezultă astfel un scenariu interesant.

Care din aceste filme despre blackjack este pe lista ta de vizionare?