Echipa de baschet masculin, CSO Voluntari, s-a calificat marți, 26 martie, în semifinalele European North Basketball League (ENBL). Ilfovenii au făcut o surpriză frumoasă suporterilor din sala “Gabriela Szabo” când au învins pe teren propriu formația din Estonia, Tartu Ulikool.

 

CSO Voluntari, prima echipă din România în ENBL!

Meciul de marți a reprezentat un moment istoric pentru sportul românesc după ce ilfovenii au reușit să întoarcă deficitul din tur, când balticii au câștigat cu 83-76.

După o primă repriză echilibrată cu o diferență de doar patru puncte pe tabelă, elevii lui Ainars Bagatskis au pornit repriza secundă cu motoarele rulând la maxim. Echipa susținută de NetBet a dominat meciul în repriza secundă și s-a impus cu 92-69, o diferență de 23 de puncte concludentă.

A fost victoria cu numărul 10 în cupele europene și a fost de nota 10! Am început mai timid, ușor nervoși prin prisma rezultatului din tur, dar odată ce am reușit să ne bucurăm de baschet, să ne relaxăm și să trăim momentul, am jucat la adevăratul nostru potențial. (Ionuț Georgescu, manager CSO Voluntari)

 

Pentru suporterii pariori, merită să amintim vedetele serii:

Keyshawn Feazell – 21 de puncte, 9 recuperări

JT Shumate –  17 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace

Kodi Justice – 10 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări

Cine merge mai departe în semifinale?

La start s-au aflat 16 echipe, împărțite în două grupe. Primele patru clasate în fiecare s-au calificat pentru faza play-off-urilor în care s-a jucat încrucișat (locurile 1-4 și 2-3), tur-retur, pentru un loc la Turneul Final Four.

La 4 ani de la promovarea în prima ligă din România, CSO Voluntari se pregătește intens pentru următoarea etapă ce va avea loc în perioada 9-10 aprilie, la Aarhus, în Danemarca.

În careul de ași s-au mai calificat: Royal Liege Basket (Belgia), BC Siauliai (Lituania), Bakken Bears (Danemarca).  CSO Voluntari le-a întâlnit pe primele două în faza grupelor, pierzând în Lituania (77-85), dar câștigând cu Royal Liege Basket (89-68).

O echipă cu o evoluție spectaculoasă pe scena sportului românesc, CSO Voluntari are parte acum de o aventură europeană, iar NetBet este alături de aceasta.

WE THE SOUTH, WE THE NETBET!