Canadianul de origine română Daniel Negreanu este una dintre vedetele incontestabile ale jocului de poker. Pe locul 7 în clasamentul celor mai mari câștiguri din poker live, cu 51,5 milioane USD, el a câștigat 6 brățări WSOP și a fost de două ori câștigător World Poker Tour. Cu toate acestea, la finalul lui 2023 a anunțat pierderi impresionante.

Daniel Negreanu

Ce nu a mers în 2023 pentru Negreanu?

Daniel Negreanu este unul dintre puținii jucători de poker profesionist care prezintă un bilanț la finalul anului. Mulți au fost surprinși când acesta a anunțat că a pierdut 2.228.174 USD pe parcursul anului trecut.

Cei care îi urmăresc vlogurile știu însă că el a pierdut 1,9 milioane USD doar la evenimentele WSOP din ultimii 2 ani. Se pare că „Poker Kid” a făcut o adevărată obsesie din a câștiga titlul de Jucătorul Anului WSOP (titlu obținut în 2003 și 2014), dar și de a-și adjudeca o nouă brățară WSOP (ultima a fost câștigată în 2014).

Negreanu a identificat o parte dintre factorii care au dus la acest bilanț negativ. Într-un videoclip, acesta a menționat că: „…doar după cifre, am jucat mult prea des … un alt motiv a fost că am făcut greșeala de a face câteva pariuri secundare.”

Printre motivele invocate s-au numărat și oboseala, alegerea turneelor, lipsa de inspirație în alegerea momentelor când a intrat all in, dar și … ghinionul. De altfel, el a obținut și succese în 2023, dar cel mai consistent premiu a fost de doar 200.000 USD, într-un heads-up împotriva lui Doug Polk la High Stakes Duel IV.

Daniel Negreanu și-a promis o resetare în 2024

După o atentă analiză, volubilul jucător a anunțat că, după ce se va ruga zeilor poker-ului să-l scape de ghinion, va aduce unele schimbări în strategia de poker.

Acesta a anunțat că nu se va mai concentra pe evenimentele WSOP, va reduce numărul de turnee la care va participa, va acorda mai multă atenție refacerii și că se va concentra pe turneele cu miză mare. Chiar dacă va pierde puncte în clasamente, Negreanu a anunțat că va participa la cel mult 45 de evenimente WSOP.

2024 a început promițător

Ajustările făcute de Negreanu au dat rezultate. În primele 3 luni ale anului el a ajuns la 8 mese finale și a câștigat 2 evenimente. Primul succes a venit în doar a 3-a zi a lui 2024. Canadianul s-a impus în PGT Last Chance Event #1: No Limit Hold’em cu buy-in de 10.000 USD. La masa finală au ajuns Daniel Smiljovic, Masashi Oya, Isaac Haxton, Jonathan Cohen, Justin Bonomo și David Peters.

Japonezul Oya a început ca chip leader masa finală, dar Smiljovic a fost cel care a întreținut acțiunea, eliminându-i pe Haxton și Peters. A venit rândul lui Oya să-i elimine pe Cohen și Bonomo. Deși aveau cele mai multe fise, Oya și Smiljovic s-au confruntat , iar ultimul a avut câștig de cauză.

În heads-up, Negreanu a început cu de 5 ori mai puține fise, dar i s-a întors norocul. El a câștigat jocul pe river, când a primit o Damă pentru a bate perechea de 4 a lui Smiljovic. După acest turneu, canadianul a recuperat 218.000 USD din pierderile lui 2023.

Confirmarea a venit în martie pentru Daniel Negreanu

Pe 23 martie, Negreanu a câștigat cel de-al doilea turneu al anului. El a obținut 147.500 USD în PGT PLO Series Event# 3 cu buy-in de 5.000 USD. Din cei 118 jucători participanți, doar 6 au ajuns în a 2-a zi a întrecerii: Negreanu, Anuj Agarwal, Bruno Furth, Curtis Muller, Dylan Weisman și Lance Patel.

De această dată, Negreanu a intrat în heads-up cu de două ori mai multe jetoane decât Anuj Agarwal. Jocul a decurs rapid. Mai întâi Agarwal a trecut la conducere, după care Negreanu a câștigat în doar două mâini. În jocul decisiv el a completat o culoare la As. Adversarul său a pariat pe un draw de chintă.

După cum se vede, 2024 se anunță a fi binevoitor cu jucătorul canadian. Va reuși el să recupereze pierderile din 2023 sau, mai ales, își va atinge obiectivele personale în acest an? Rămâi alături de echipa NetBet, iar noi îți vom aduce informații despre evoluția acestuia. Nu uita! Și tu poți fi un bun jucător de poker. Tot ce trebuie să faci este să te descoperi cu turneele de pe platforma NetBet Poker.